Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πάνω πλατεία στο Κρανίδι την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ο κ. δήμαρχος αρχικά εισηγήθηκε το θέμα και ακολούθως διάβασε το ψήφισμα το οποίο απεδέχθη ομόφωνα το σώμα,  αφού προηγουμένως τις ίδιες απόψεις και θέσεις με άλλα λόγια εξέφρασαν οι επικεφαλείς της αντιπολίτευσης κ.κ. Δημήτρης Σφυρής και Κώστας Σατραβέλας καθώς και ο δ.σ. Νίκος Παπάς.
  Το Ψήφισμα 
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας καταγγέλλει τα επαναλαμβανόμενα και δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης, καθώς και τις διαδικασίες με τις οποίες λαμβάνονται και αποφασίζονται.
Οι εργαζόμενοι και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ελεύθεροι επαγγελματίες μισθωτοί και συνταξιούχοι, οδηγούνται μέρα με τη μέρα στην ανέχεια και στην εξαθλίωση χωρίς προοπτική, ενώ τα μεγάλα κεφάλαια είτε παραμένουν ασύδοτα είτε έχουνε ήδη μεταναστεύσει.
Το πολίτευμά μας έχει αλλοιωθεί αφού η βάση του και ο ακρογωνιαίους λίθος του δεν είναι πια ή λέξη κυριαρχία όπως το 1ο άρθρο του Συντάγματός μας ορίζει, αλλά η επικυριαρχία ξένων και διεθνών πολιτικών και οικονομικών οργανισμών, χωρίς τουλάχιστον ο λαός να έχει αποφανθεί γι’ αυτό και να το έχει εγκρίνει.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες έχει απολεσθεί μέρος της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, πράγμα το οποίο πολλές φορές το ομολογούν κυβερνητικά στελέχη.
Η τοπική αυτοδιοίκηση στενάζει και ασφυκτιά! Αφενός μεν από τη δραστική περικοπή των
οικονομικών πόρων, αφετέρου δε, γιατί υφίσταται τις συνέπειες γενικότερης διάλυσης του κράτους. Οι δημότες μας και οι επαγγελματίες, ολοένα και περισσότερο αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το δήμο, -  πληρωμών τελών κτλ, αφού το λιγοστό πλέον εισόδημά τους λεηλατείται από τα μέτρα!
Η μόνη διέξοδος φαίνεται πλέον να είναι η ακύρωση  της σημερινής πολιτικής και η καταδίκη όλων των παλαιότερων πολιτικών, που οδήγησαν τη χώρα μας σ’ αυτή την κατάσταση.
Κύριο ζήτημα και στόχος για όλους μας για τον ελληνικό λαό, είναι η προστασία της εθνικής μας αξιοπρέπειας, η ανάπτυξη της εθνικής μας ανεξαρτησίας και η μέγιστη δυνατή προστασία των πολιτών με όποιες συνέπειες και αν έχουν όλα αυτά.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τους δημότες μας να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην πάνω πλατεία στο Κρανίδι την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011
Πηγή:stamdamd