Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Το θράσος των ιδιοκτητών, παραθαλάσσιων οικοπέδων στην Ερμιονίδα, δεν έχει όρια.

Το απόλυτο θράσος των νέων ιδιοκτητών της Ερμιονίδας , που νομίζουν ότι μαζί με το παραθαλάσσιο οικόπεδο τους αγοράζουν τον αιγιαλό, τα βράχια, τα βότσαλα και τη θάλασσα, συνεχίζεται .
Με έκπληξη μας πρόσφατα είδαμε,  το τοπίο ανατολικά της παραλίας του ξενοδοχείου LENA MARY  στην Ερμιόνη, να έχει  αλλάξει.
Εκεί που μέχρι χθες  υπήρχε θάλασσα,  τώρα  παράνομα οι ιδιοκτήτες του εκεί  παραθαλάσσιου οικοπέδου,  μπάζωσαν τη θάλασσα λες και ήταν η αυλή τους .

 Σιγά σιγά θα φτάσουν στο νησί..

Δεξιά αριστερά  έκαναν  με   βράχους και κάποια κτισίματα  την  αυλή – παραλία τους, απροσπέλαστη.
Δεν είναι η πρώτη παράβαση ούτε  είναι η τελευταία.
Με το θράσος τους,  με την «αναποτελεσματικότητα» της δικαιοσύνης  και με την ανοχή μας,  κλέβουν τον τόπο μας.
 Έτσι την είχαν ονειρευτεί κι ετσι την έφτιαξαν  την αυλή..

Εμείς απευθυνθήκαμε με αίτηση μας  στο Υπολιμεναρχείο  Ερμιόνης και ενημερωθήκαμε  από τον κο Υπολιμενάρχη ότι έχει καταγγελθεί από την υπηρεσία τους η παράβαση και  η υπόθεση έχει πάει στον εισαγγελέα.
Επειδή  αυτή η αλλοίωση που έχει υποστεί το τοπίο  είναι γεγονός  και  δεν μπορεί δυστυχώς να επανέλθει στην φυσική του κατάσταση (πως θα σηκωθούν τόσα μπαζώματα)  και  αφού  συνήθως  νομιμοποιούνται τα αυθαίρετα πληρώνοντας,    γι αυτό  ζητάμε  από το Δήμο  μέσα στα πλαίσια των προεκλογικών υποσχέσεων για  παραλίες  χωρίς συρματοπλέγματα:
. Να κάνει  αυτή την  παραλία προσβάσιμη σε όλους μας.
. Ο δρόμος που ήδη υπάρχει να διανοιχτεί  και να μπορούμε να φτάσουμε ως εκεί .
. Να της δοθεί ένα όνομα. 
. Να σημανθεί  με ταμπέλες από τον κεντρικό δρόμο η κατεύθυνση προς εκεί. 



Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη την υπόθεσης από την Εισαγγελία και από το Δήμο διεκδικώντας τις παραλίες μας.
Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης