Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Μια πραγματική γιορτή σήμερα στην Ερμιόνη, η γιορτή του ροδιού

Το σπάσαμε το ρόδι σήμερα, για μια καλή τύχη και  συνέχεια σ αυτή την ομαδική  προσπάθεια των παραγωγών μας για την ανάδειξη και την προώθηση της μοναδικής ποικιλίας  ροδιού Ερμιόνης.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ιδιαίτερα στην Παντελή Κολυμπάδη και στον Δημήτρη Κόντο που ήταν η ψυχή της εκδήλωσης.

Πλήθος κόσμου αγκάλιασε την προσπάθεια.
Όλοι οι παραδοσιακοί παραγωγοί μας ήταν εκεί  αλλά και νεότεροι, από τον κάμπο της Ερμιόνης και της Θερμησίας.
Μάθαμε πολλά από τους ομιλητές που είχαν προσκληθεί: Ο φοιτητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου που κάνει ειδική έρευνα για το ρόδι στην περιοχή Κώστας Πουλημένος και οι γεωπόνοι Ανδρέας  Μπουρλόκας  και Βαγγέλης Δημαράκης.
Η σημερινή ημέρα ήταν και η αφετηρία για την διεκδίκηση της Π.Ο.Π.(Προστασία Ονομασίας Προέλευσης) για το Ερμιονίτικο ρόδι, που διαφέρει από τις άλλες ποικιλίες για το κόκκινο χρώμα του και την γλυκιά γεύση του.
Σ αυτήν την ιδιαίτερη γεύση βασίστηκαν οι  καταστηματάρχες της Ερμιόνης και δημιούργησαν εδέσματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που μας προσέφεραν. 
Λικέρ ,κεικ, τάρτες, σοκολατάκια, κρέπες αλλά και σως  ροδιού για σαλάτες και όχι μόνο στόλισαν τους καλαίσθητους πάγκους τους.
Άφθονος χυμός ροδιού, κέρασμα των παραγωγών μας.
 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με όμορφες μουσικές από το συγκρότημα  ZOOPERBAND που ήταν χορηγία των : Φρουτεμπορική Ε.Π.Ε., Φυτώρια ΚΟΝΤΟΥ, Ψυγεία Ερμιόνης, Δημήτρη Σταματίου, Ιωσήφ Μερτύρη, Προκόπη Προκοπίου.

Μπράβο σε όλους!!

 Εικόνες απο τη γιορτή..