γλυκό του κουταλιού
Σε 2 lt νερό με 100 γρ. αλάτι και λίγες κουταλιές γάλα (για να βγαίνει πιό εύκολα το μέσα χνουδωτό τσόφλι), βράζουμε 800 γρ. πλυμένα κάστανα για μισή ώρα και μετά τα σουρώνουμε και τα καθαρίζουμε προσέχοντας να μείνουν ολόκληρα (τα μεγάλα καθαρίζονται πιό εύκολα και ιδίως άμα δεν έχουν κρυώσει).
Προσθέτοντας 2 βανίλιες, ξαναβράζουμε για 1 λεπτό την επόμενη μέρα και μόλις κρυώσει γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, τα γυρνάμε ανάποδα (γιά κονσερβοποίηση) ως την άλλη μέρα και καλοφάγωτο, !
" 'γειά στα χέρια μας "
ΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ