Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Το μακροβούτι..


Εκπληκτική φωτογραφία, από το αρχείο της οικογένειας  Δημ. Μπουκουβάλα.
Γύρω στο ΄60 στο Μαδέρι, στην Ερμιόνη ..
Ο κος Μίμης ο Μπουκουβάλας σε μια τέλεια  βουτιά και  ο "Στέφος" την αποθανατίζει..

Ανοίξτε τη με κλίκ πάνω της , να δείτε την βάρκα..

Τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης

Του Στάθη. Ελευθεροτυπία
Τι Τρόμος είναι αυτός;!
Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα. Τι οργουελικός εφιάλτης!
Σαν τα κοράκια παρα μονεύουν οι δύο απ’ τους παρουσιαστές, η κυρία Τρέμη και ο κ. Πρετεντέρης να αρπάξουν απ’ το στόμα του καλεσμένου τους, όταν δεν είναι φιλοκυβερνητικός, την κουβέντα του, να την δαγκώσουν να την διαστρέψουν, να την ανασκολοπίσουν και να του τη δώσουν πίσω να την φάει, να τού κάτσει στον λαιμό, να πνιγεί, να σκάσει -και
αυτό το λένε διάλογο, ενημέρωση, ειδήσεις..
Τι οργουελικός τρόμος είναι αυτός! Αυτό το φρικτό δίδυμο δεν επιτίθεται με μένος ταλιμπάν εναντίον των στόχων του μόνον με το (απύλωτο, ιταμό και υπερφίαλο) στόμα του, αλλά με όλην τη γλώσσα του σώματός του να κορυβαντιά, να ωρύεται, να σκούζει, να προσβάλλει, να ειρωνεύεται -είναι αυτό ειδήσεις; έστω σχόλιο μέσα στις ειδήσεις; είναι άποψη;
Οχι, είναι τρομοκρατία! Είναι προπαγάνδα! Είναι κουστουμάτος ταλιμπανισμός, είναι φασισμός, είναι, ακόμα χειρότερα, εθισμός των θεατών στον φασισμό.

ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΣΤΡΕΜΑΤΑ

10 στρέμματα συλλογικής υποκρισίας
Με εντεινόμενη αγωνία παρακολουθούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς, Greenpeace, Αρκτούρος, Αρχέλων, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, MOm, Καλλιστώ και Δίκτυο Μεσόγειος SOS τις διαδικασίες συζήτησης και ψήφισης από τη Βουλή του νομοσχεδίου «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις».
  Πηγή ιδιαίτερης ανησυχίας ήταν οι τοποθετήσεις βουλευτών, οι οποίοι δήλωσαν πως είτε επιφυλάσσονται είτε θα καταψηφίσουν το επίμαχο άρθρο που αφορά την οριζόντια ρύθμιση για την αύξηση του ορίου αρτιότητας στον εκτός σχεδίου χώρο των περιοχών Natura 2000.
 Για τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, καμία προσπάθεια πολιτικής υπονόμευσης του νομοσχεδίου αυτού δεν μπορεί να επικαλείται οικολογικά κίνητρα. Αυτό το νομοσχέδιο βαδίζει σε μια προφανώς θετική πορεία για την αποτελεσματική προστασία του βιολογικού μας πλούτου.
 Το γεγονός πως η αντιπαράθεση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο περιστράφηκε αποκλειστικά γύρω από το περιβαλλοντικά καταστροφικό δικαίωμα για δόμηση εκτός σχεδίου αποτελεί πηγή μεγάλης

Το χρέος των Δήμων Κρανιδίου και Ερμιόνης.

Του Βασίλη Γκάτσου
Το χρέος των Δήμων Κρανιδίου και Ερμιόνης.
Περίπου γύρω στα 2400000 €. Ο κύριος Λεμπέσης είχε εδώ και καιρό ενημερώσει για τα χρέη του Δήμου Ερμιόνης. Ο κύριος Σφυρής είχε ενημερώσει ότι είχε περίσσευμα το Κρανίδι και θα πρέπει να μας πει πού να ψάξει ο Δήμος να το βρει.

Τελικώς δεν είναι φοβερό το χρέος. Είναι στα πλαίσια του κάθε δήμου της χώρας μας και στο πνεύμα του: δανείζομαι, κάνω έργα, διορισμούς, σπατάλες και, ως αιρετός, δράμι δεν με νοιάζει. Αυτό ήταν σαν ιδεολογία των ΟΤΑ, ασχέτως πολιτικής ιδεολογίας των αιρετών και ήταν πλήρως εναρμονισμένη με την γενική φαντασίωσή μας ότι επειδή δώσαμε τα φώτα στον κόσμο και επειδή η Ευρώπη μάς έχει ανάγκη μάς πρέπουν επιδοτήσεις και δανικά κι αγύριστα. Ας τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι της χώρας και οι δανειστές μας.

Τελικώς, δεν βρέθηκε χρέος έκπληξη κάτω από την κουβέρτα ή το χαλί της διοίκησης Δήμων Ερμιόνης και Κρανιδίου. Ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί και οι τρεις πολυκατοικίες που έκτισε ο κύριος Λεμπέσης, όπως έλεγε προεκλογικά φίλος εξ Ερμιόνης, ούτε η μερσεντέ του. Μόλις εντοπιστούν, θα τις πουλήσει ο δήμος και θα ξεχρεώσει.

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

«ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ» ΜΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ
του Νίκου Βασιλειάδη
Παίζει η ΥΡΩ ΜΑΝΕ
20 & 21 Φεβρουαρίου στο θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ
Η FIDÉLITÉ PRODUCTIONS παρουσιάζει την τραγική κωμωδία του Νίκου Βασιλειάδη «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ». Η θεατρική διασκευή είναι της Εμμανουέλας Αλεξίου και του Γιώργου Καραμίχου, η σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου .
Μια παράσταση, απολογία και εξομολόγηση μαζί. Μια απλή πράξη.
Ερασμία. Μια γυναίκα με πάθος. Σε λάθος χώρο και λάθος χρόνο.
Σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδος, η Ερασμία, μια χήρα εγκλωβισμένη σε ένα περίπτερο και στα ήθη της μικρής κοινωνίας, οδηγείται στην απουσία.
Το τριχωτόν της παρειάς της υποδηλώνει τη θέρμη της, αλλά για την πολίχνη όπου ζει, μια χήρα είναι απλώς μια μεταχειρισμένη.

Η επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων από τα ΚΕΛ (κέντρα επεξεργασίας λυμάτων) για πότισμα.

Του Βασίλη Γκάτσου
Η επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων από τα ΚΕΛ (κέντρα επεξεργασίας λυμάτων) για πότισμα.

Έχει σχηματιστεί η εντύπωση ότι τα επεξεργασμένα λύματα κακώς πάνε στη θάλασσα, ενώ πρέπει να ποτίζουμε με αυτά τους κάμπους και τις καλλιέργειες. Για πλήθος οικολογούντων, όταν μάλιστα προσβλέπουν με τις τάχατες οικολογικές τους ανέξοδες κορώνες να ενταχθούν με ελπίδες σε κάποιο ψηφοδέλτιο ή σε κάποια έμμισθη περιβαλλοντική θέση τοπικής αυτοδιοίκησης, η θέση του φαίνεσθαι, για αυτά τα φρούτα των καιρών μας είναι έγκλημα να χύνεται τόσο νερό στη θάλασσα, το οποίο θα λύσει όλα τα προβλήματα του νερού κ.λ.π. Έτσι, επειδή το είπανε, θα λυθούν τα προβλήματα, και φυσικά αυτοί που δεν κάνουν αυτό που πρέπει είναι εγκληματίες κ.λ.π. Και αφήνουν να εννοηθεί ότι ψηφίστε ή προωθήστε εμάς που σας το λέμε και να δείτε για πότε θα τακτοποιήσουμε το θέμα, φυσικά όλοι μας μαζί με ... μένα αρχηγό!. Έχουν σχέση με το θέμα όσο ο φάντες με το ρετσινόλαδο.

Η νέα ΚΥΑ που επισυνάπτω ας διαβαστεί με προσοχή (σχετικά αναφέρθηκε στο θέμα το μπλογκ Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης) για να δείτε το πόσο δύσκολο πράγμα είναι, αλλά και η χρήση να επιτραπεί, με όλες τις σωστές διαδικασίες και ελέγχους, το αποτέλεσμα είναι μη

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Πρόσκληση της Εθελοντικής ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δ. Ερμιονίδας

H Εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερμιονίδος καλεί όσους επιθυμούν να ενταχθούν στις δραστηριότητες της ομάδας να έρθουν σε επαφή  με τον κ.Δημαρακη Θανάση τηλ 694558392 η ηλεκτρονικά στο email:sirios@otenet.gr
Η πρώτη συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο Κρανιδίου στις 06/02/2011 όπου ο Δήμαρχος κ.Καμιζής έδωσε τις γενικές κατευθύνσεις.
Οι πρώτες συναντήσεις του τομέα θα γίνουν στο Χώρο του πυροσβεστικού Κλιμάκιου Κρανιδιου
το Σαββάτο και Κυριακη 12  και 13 Φεβρουαρίου 2011  10:30 με σκοπό την απόφαση γιά τις δράσεις που θα υλοποιηθούν απο την ομάδα.
Παρακαλώ όσοι θα παραβρεθείται να με ενημερώσετε . Στον ίδιο χώρο θα εχετε δυνατότητα να εγγραφείτε στην ομάδα.

Υπέυθυνος Συντονιστής
Δημαράκης Θανάσης
http://civilprotectermionidos.blogspot.com/

Πρόσκληση για χοροεσπερίδα του Συλλόγου "Αχλαδίτσα"

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Προστασίας του Περιβάλλοντος «Αχλαδίτσα» Δάρδιζα Ερμιόνης, προσκαλεί όσους επιθυμούν στην χοροεσπερίδα του, στις 11 Φεβρουαρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 9 το βράδυ, στο κέντρο «Καντάρι» με ζωντανή μουσική, οδός Πύλης και Δεληγεώργη 50 στο Πειραιά κοντά στην Ευαγγελίστρια.
Τιμή κατ άτομο 25 ευρώ, όλα πληρωμένα μαζί με ποτά και αναψυκτικά.
Δηλώσεις συμμετοχής στον πρόεδρο κο Νικ.Νίκου
 τηλ 6972258972 και στην Γενική Γραμματέα κα Πόπη Βούξινου- Βογανάτση τηλ 6978969370

*(Να τους ενισχύσουμε γιατί πρέπει να πληρωθούν οι δικηγόροι..)

Τουρισμός, προβλέπεται αύξηση αφίξεων

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον φίλο μας Ηλία Κ., υπεύθυνο marketing σε μεγάλη Ναυτιλιακή Εταιρεία που ασχολείται και με τον τουρισμό,  στην  μεγαλύτερη στην Ευρώπη έκθεση στη Γερμανία που συμμετείχε , διαπίστωσε ότι το περσινό κακό κλίμα έχει αντιστραφεί.
Οι Γερμανοί έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και ανέβηκαν απρόβλεπτα οι κρατήσεις για την χώρα μας, μας είπε.
Καλά είναι τα νέα όπως μαθαίνουμε και από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Οι αναταραχές επίσης στη Βόρεια Αφρική θα μας ωφελήσουν σαν προορισμό.
Στον τουρισμό δυστυχώς ισχύει και κάποιες φορές  μεθοδεύεται , το « ο θάνατός σου η ζωή μου..»

Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επεξεργασία των υγρών αποβλήτων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, και οι συναρμόδιοι Υπουργοί Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ιωάννης Ραγκούσης, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης τίθεται το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για την ασφαλή αξιοποίηση των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων, μέσω διαφόρων μορφών επαναχρησιμοποίησης.
Η μέχρι τώρα απουσία ενός ολοκληρωμένου και σαφούς θεσμικού πλαισίου αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για την προώθηση και ευρεία εφαρμογή της επαναχρησιμοποίησης η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων.
Ειδικότερα, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων αφ ενός από την προϊούσα λειψυδρία και ξηρασία στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και την αναμενόμενη επιδείνωση του προβλήματος λόγω της κλιματικής αλλαγής, και αφ ετέρου από την έντονη ταπείνωση ή και υφαλμύρινση των υπόγειων υδροφορέων ορισμένων περιοχών της χώρας.

ΑΦΕΣ ΑΥΤΟΙΣ...Η Έλλη Βασιλάκη απο το Ναύπλιο, σχολιάζει την τοπική μας επικαιρότητα

Μιά φορά κι έναν καιρό ήταν η ελληνική γλώσσα στα καλά της...
Τώρα τελευταία δεν αισθάνεται και πολύ καλά. Αλλά ούτε κι εμείς.
-Είσαστε ψεύτες, συμφεροντολόγοι, παράτυποι, απατεώνες και λίγοι!
Δεν είμαι αντιρρησιομανής, μονόλογος, διαστρεβλωτής! Είμαι υπερασπιστής και ξέρω!
-Κύριε υπερασπιστά, δε θέλω να σας γλείψω η γραμματιζούμενη, αλλά έχουμε δίκιο: δεν ξέρουνε τι λένε οι εχθροί, όπως θάλεγε κι ο Παντοθραύστης ο Ανευλαβής!
_________________________________________________________
Ο ένας βρωμάει υστεροβουλία, ο άλλος ζέχνει αντιπαλλότητα, ένας άλλος ξέρει, κρίνει, καταστροφολογεί, βγάζει το δάχτυλο -αλλά όχι το μάτι, γιατί ο φόβος φυλάει τα έρμα, (αν και για ένα συγκεκριμένο, πολύ θα μας διευκόλυνε)- και μιά χούφτα άνθρωποι συνειδητοποιημένοι, καλοί εργάτες, με αρχές, με αξίες, με αξιοπρέπεια, με πατνιέρα την αλήθεια, τη δουλειά και τα κοινά, με σαφείς και ωραίους στόχους, με δεδομένα επ΄αγαθώ κίνητρα και ανθρωπο-φυσιο-κεντρική ιδεολογία, παλεύουνε να βγάλουνε το φίδι απ΄ την τρύπα.
Ο καθένας για τους δικούς του λόγους, με τον δικό του τρόπο και σε χρόνο που ο ίδιος επιλέγει,

Η Μέρυλ Στριπ υποδύεται, την Μάργκαρετ Θάτσερ

Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία της αμερικανίδας ηθοποιού από την ταινία με τον προφανή τίτλο ''η Σιδηρά Κυρία''
«Προσπαθώ να προσεγγίσω τον ρόλο με τον ίδιο ζήλο, την ίδια φλόγα και προσοχή στη λεπτομέρεια, από την οποία διακατέχεται η Μάργκαρετ Θάτσερ», σχολίασε η Στριπ. «Ελπίζω μόνο η αντοχή μου να αρχίσει να πλησιάζει τη δικιά της!», πρόσθεσε.

ΟΡΥΖΩΝΕΣ - JAPAN

Της Έλλης Βασιλάκη
  ΡΥΖΟΚΑΛΛΙΕΡΓEΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
  Η εκπληκτική τέχνη που έχει ξεφυτρώσει σε καλλιέργειες ρυζιού στην Ιαπωνία δεν είναι δημιουργία εξωγήινων.Έχουν φυτευτεί με έξυπνο τρόπο.Οι αγρότες δημιουργώντας τα τεράστια σχέδια δεν χρησιμοποιούν μελάνι ή βαφή.Αντ 'αυτού, διαφορετικές ποικιλίες ρυζιού έχουν τοποθετηθεί με ακρίβεια και στρατηγική.Καθώς το καλοκαίρι προχωρά και τα φυτά αναπτύσσονται, οι λεπτομέριες του έργου τέχνης αρχίζουν να διακρίνονται.

Με αφορμή σχόλιο των Ιχνηλατών.

Του Βασίλη Γκάτσου     Εδώ το σχόλιο απο τους Ιχνηλάτες
Έχω αντιρρήσεις για το σχόλιο του κ. Δημαράκη αλλά επισημαίνω και μια σοβαρή παρατήρηση που καταγράφει.

Δεν νομίζω ότι πήγαν όλοι πρωτεύουσα λόγω αστυφιλίας. Πήγανε από την ανάγκη να βρούνε δουλειά και ουσιαστικά διωγμένοι από τους τόπους τους λόγω εμφυλίου πολέμου και της τρομοκρατίας που μετά ακολούθησε. Όλοι αυτοί μείνανε σε δωματιάκια με κοινή αυλή, μέχρι να καταφέρουν να αποκτήσουν στέγη σε πολυκατοικία. Τα χωράφια και τα μποστάνια του Φαλήρου, της Νέας Σμύρνης και όλων των άλλων περιοχών μπήκανε στο σχέδιο, ρυμοτομήθηκαν, έγιναν οικόπεδα. Παρανομίες και ατασθαλίες πολλές, αλλά δεν έχτιζε ο κόσμος μία πολυκατοικία στο πουθενά επειδή αγόρασε 2 η 4 στρέμματα αμπέλι στην Νέα Σμύρνη. Μεγάλες εκτάσεις έγιναν βιοτεχνίες και εργοστάσια. Όλος αυτός ο κόσμος από την αρχή έγινε μόνιμος κάτοικος πρωτεύουσας, δεν έμεινε επαρχιώτης που έκανε διακοπές στην πολυκατοικία ένα μήνα το καλοκαίρι. Όλος αυτός ο κόσμος συμφιλιώθηκε με το εργοστάσιο, την βιομηχανία, τη βιοτεχνία, τα λιμάνια, τα πλοία. Τα σπίτια τους ήταν μέσα στον οικισμό της πρωτεύουσας, με σύστημα ομβρίων, αποχέτευση, νερό, ρεύμα, συγκοινωνίες, δηλαδή πόλη. Φυσικά και εδώ μεγάλες οι καθυστερήσεις, έως εγκληματικές, αλλά τουλάχιστον υπήρχε η

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ο γιος του Αντώνη του Πάλλη

 Ο Δημήτρης, ο γιος του φίλου μας του Αντώνη, έχει αναλάβει τον συντονισμό της αναμετάδοσης ζωντανά, των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Ερμιονίδας.
 Μια προσπάθεια πρωτοπόρα που συμβάλει στην έγκυρη ενημέρωση όλων των πολιτών.
 Του μοιάζει πολύ ο Δημήτρης και μας τον θυμίζει ..
 Μέσα από αυτόν τώρα  o καλός μας φίλος, θα γυροφέρνει στα Δημοτικά Συμβούλια..
 Μας λείπει.

Στη φωτογραφία ο Αντώνης με το συνεργείο του, στο Βιολογικό. 

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους Ερμιονιδείς

Δελτίο τύπου
Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους Ερμιονιδείς
Όραμα και στόχος μας είναι να γίνει η Ερμιονίδα πρότυπο επαρχίας σε εθελοντική συμμετοχή και δράση
Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 έγινε η πρώτη συνάντηση της εθελοντικής ομάδας «Περιβάλλον και Καθαριότητα» στην αίθουσα του Δ.Σ. του Δημαρχείου Ερμιονίδας.

Ο Δήμαρχος κ. Δ.Καμιζής πρότεινε τις κατευθυντήριες γραμμές αυτοοργάνωσης της ομάδας και ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των μελών για τον τρόπο συντονισμού και δράσης.

Ορίστηκε μια τριμελής επιτροπή μετά από αυτοπρόταση των ενδιαφερομένων (όπως υποδείχθηκε από τους παρευρισκόμενους), που θα συντονίζει την δράση των τριών υποομάδων που συστάθηκαν

Ντάρδιζα και Αχλαδίτσα

Του Βασίλη Γκάτσου
Η Αχλαδίτσα πρέπει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Και αυτό άσχετα με την υπόθεση φόρτωσης αδρανών.

Σχολιάζω μερικά ‘εδάφια’ από το αίτημα / υπόμνημα της Αχλαδίτσας που συζητήθηκε στο ΔΣ Ερμιονίδας, περιμένοντας πρώτα να βγει η οποιαδήποτε απόφαση ώστε να μην επηρεάσω κανέναν.
Με μαύρο τα εδάφια και με κόκκινο ο σχολιασμός.
... «Δάρδιζα» (ή «Αχλαδίτσα») όπου βρίσκονται άνω των διακοσίων (200) κατοικιών, νόμιμες εκτός σχεδίου…
Δεν υπήρξε ποτέ περιοχή Αχλαδίτσα ούτε φυσικά οικισμός. Η περιοχή λεγόταν πάντα Ντάρδιζα. Ο κόλπος που είναι ανοικτός και όχι κλειστός γράφεται στους χάρτες της υδρογραφικής υπηρεσίας ως «όρμος Ντάρδιζας» μέχρι και το 1976.

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης ευχαριστεί

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το διοικητικό Συμβούλιο του Ναυταθλητικού Ομίλου Ερμιόνης, θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στον Κύριο Σπύρο Γεωργιλή, ιδιοκτήτη του τοπικού γραφείου πωλήσεων Κρανιδίου της Interamerican, για την ευγενή χειρονομία της δωρεάς ενός γραφείου, ενός ερμαρίου και μίας καρέκλας γραφείου που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των γραφείων του ομίλου μας.

Η προσφορά σας αυτή αποτελεί απόδειξη των αισθημάτων αγάπης και ενδιαφέροντος προς τον όμιλό μας, και εκτιμάται ιδιαιτέρως.

Ελπίζουμε αυτή η πράξη να βρει μιμητές ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τα αθλήματα της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στον τόπο μας

Μετά τιμής
Το ΔΣ του Ναυταθλητικού Ομίλου Ερμιόνης

Η ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων

 Σημαντική η πρωτοβουλία από το Δήμο Ερμιονίδας, να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του internet και να μεταδίδει ζωντανά τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.
 Ευχόμαστε να έχει επιτυχία η δοκιμαστική σήμερα προσπάθεια.
 Θα βοηθήσει πάρα πολύ στην σωστή ενημέρωση του κάθε πολίτη, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.
 Επίσης θα σταματήσει η αποσπασματική μετάδοση των όσων έχουν διατυπωθεί, από όσους διαχειρίζονται τον χώρο της πληροφόρησης, που πολλές φορές μπορούσε να παραπλανήσει και να οδηγήσει σε μεθοδευμένες ερμηνείες και συμπεράσματα..
  Η ίδια δυνατότητα θα  πρέπει να επεκταθεί και για τα  Δημοτικά Συμβούλια των Τοπικών Διαμερισμάτων.

                                     Για να συνδεθείτε σήμερα στις 19.30  εδώ

.λάθος!

σας παρακαλώ, σας ικετεύω: αποκαταστήσετε τη μαύρη αλήθεια κι όποιος την πίκρα αντέξει...
(δεν μπορώ να την κρύψω, δεν είναι του -"ΕΙΔΙΚΟΎ"- χαρακτήρος μου και έχω χρέος απέναντι στον συγχωρεμένο)περιέχει έγγραφο και ηχητικό ντοκουμέντο του δημιουργού: http://www.snhell.gr/anthology/content.asp?id=150&author_id=44

Άρνηση
 Σεφέρης Γιώργος

Στο περιγιάλι το κρυφό
κι άσπρο σαν περιστέρι
διψάσαμε το μεσημέρι·
μα το νερό γλυφό.

Πάνω στην άμμο την ξανθή
γράψαμε τ' όνομά της·
ωραία που φύσηξεν ο μπάτης
και σβύστηκε η γραφή.

Mε τι καρδιά, με τι πνοή,
τι πόθους και τι πάθος,
πήραμε τη ζωή μας· λάθος!
κι αλλάξαμε ζωή.

(από τα Ποιήματα, Ίκαρος 1972)

Άρνηση (διαβάζει: Σεφέρης Γιώργος, Aνέκδοτη ηχογράφηση, Woodberry Poetry Room, 1952)
     Άρνηση (διαβάζει: Φυσσούν Πέτρος, Aνέκδοτη ηχογράφηση, 1962)
κουρΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Τα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, σήμερα στις 19.30

ΘΕΜΑ 1ο : Σχετικά με υπόμνημα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος «ΑΧΛΑΔΙΤΣΑ».
ΘΕΜΑ 2ο : Ψήφιση - έγκριση προγραμματικής σύμβασης για την λειτουργία του δεματοποιητή.
ΘΕΜΑ 3ο : Λειτουργία δεματοποιητή στη θέση «Σταυρός» στην Τοπική Κοινότητα Διδύμων.
ΘΕΜΑ 4ο : Αίτημα για συμμετοχή σε πρόγραμμα ανακύκλωσης .
ΘΕΜΑ 5ο : Έγκριση παράτασης χρονοδιαγράμματος του έργου: «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και πλατειών του 2010» του Δήμου Κρανιδίου.
ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο: «Οδοποιία Δήμου Κρανιδίου» αρ. μελέτης 75/2007