Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Από απέναντι



 Απέναντι, διακριτικά και ήσυχα ζούν δίπλα μας.

Φωτ: Ρίνα Λουμουσιώτη

"Οπου γης και Πατρίς" απο το του 1ο ΕΠΑΛ και ΣΕΚ ΑΡΓΟΥΣ


Μία δημιουργία των μαθητών του Ηλεκτρονικού τομέα του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου ΣΕΚ ΑΡΓΟΥΣ, αφιερωμένη στους μετανάστες …όλων των εποχών.

Στο Ναύπλιο το 14ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο 11 με 14 Οκτωβρίου 2011

Το 14ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο, στο Συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου «Αμαλία» στις 11-14 Οκτωβρίου 2011. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν 120 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες (66 προφορικές, 54 σε μορφή εικονογραφημένων κειμένων - posters) εκ των οποίων 3 ειδικές ομιλίες σε επίκαιρα θέματα της εντομολογικής έρευνας (νεοεισαχθέντες εντομολογικούς εχθρούς στην Ιταλία: επικινδυνότητα και αντιμετώπισή τους, ιατροδικαστική εντομολογία και τα έντομα-επικονιαστές). Επίσης θα λάβει χώρα και Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα:
«Η νέα οδηγία για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων (128/2009/ΕΚ) και η εφαρμογή της στη χώρα μας μέσω του Νομοσχεδίου για τα γεωργικά φάρμακα».

Ομιλίες

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Εμμανουήλ Ροΐδης. Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις τοιαύτας

Εμμανουήλ Ροΐδης
(1836 – 1904)
Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις τοιαύτας:
α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντaς κοχλιάριον, οίτινες βυθίζωσιν τούτο εις την χύτραν τού προϋπολογισμού.
β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον, οίτινες ζητούν παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον.
γ) Εις εργαζομένους, ήτοι μή έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντας τοιούτον, αλλά είναι επιφορτισμένοι να γεμίζωσι την χύτραν διά τού ιδρώτος των.

Cesaria Evora Besame Mucho

Ενημέρωση

ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011  
ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ  ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ)
ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
 ΞΕΚΙΝΑΜΕ 9.30     ΤΟ ΠΡΩΙ  !


ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Το Σφαγείο που δε σφάζει.

Το Σφαγείο το της Ερμιονίδας εδώ και μήνες τέθηκε υπό εκκαθάριση και μάλιστα ορίσθηκε και ο εκκαθαριστής. Μετά τίποτα.
Σφάζει σήμερα;
Εκκαθαρίστηκε, και τι σημαίνει αυτό; Θα πουληθεί σε ιδιώτες για να το λειτουργήσουν; Θα επανέλθει στον Δήμο για να το λειτουργήσει; Θα σκουριάζει έτσι ως έχει; Θα λεηλατηθεί κάποια μέρα από διερχόμενους, όπως συμβαίνει με ένα σωρό εγκαταλελειμμένα; Ο εκκαθαριστής έχει προχωρήσει στο έργο του;
Επειδή πληροφόρηση από πλευράς Δήμου δεν υπάρχει, και όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα υπάρξει στο μέλλον για κανένα θέμα εκτός του εμβλήματος της σφραγίδος του δήμου με τους ψητούς μπακαλιάρους και την κηρύριζα, όποιος κάτι κατέχει επί του θέματος ας το κάνει κοινό σε όλους μας.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Σε τρεις γυναίκες το φετινό Νόμπελ Ειρήνης

.tanea 
Στην πρόεδρο της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ - την πρώτη δημοκρατικά εκλεγμένη αρχηγό κράτους της Αφρικής - στη Λιβεριανή ακτιβίστρια Λέιμα Γκμπόουι και στην Ταουακούλ Κάρμαν, ηγετικό στέλεχος των διαδηλωτών στην Υεμένη και πρόεδρο της οργάνωσης Γυναίκες Δημοσιογράφοι Χωρίς Αλυσίδες, απονεμήθηκε σήμερα το Νόμπελ Ειρήνης για το 2011.

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ επέλεξε τις συγκεκριμένες προσωπικότητες «για τον ειρηνικό αγώνα που δίνουν για την ασφάλεια των γυναικών και την προάσπιση του δικαιώματός τους στην πλήρη συμμετοχή στις προσπάθειες οικοδόμησης της ειρήνης».

Η 72χρονη Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ εκλέχθηκε πρόεδρος της Λιβερίας το 2005 με ποσοστό 59%.

Από την Πελοπόννησο μέχρι την Κρήτη, κολυμπώντας..

Στον Μπάλο της Κισάμου αναμένεται να φθάσει σήμερα ο αθλητής και γιατρός Γεώργιος - Ιωάννης Τσιάνος, ο οποίος διασχίζει μια κολυμβητική απόσταση που υπερβαίνει τα 100 χιλιόμετρα και τις 35 ώρες μέσα στη θάλασσα, με αφετηρία τις ακτές της Πελοποννήσου.
Το εγχείρημα του 35χρονου αθλητή έχει ως στόχο την προβολή του χανιώτικου Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ», ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο. Μέσω του εγχειρήματος αυτού ο Γεώργιος Τσιάνος, ο δεύτερος

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ν.Π. Κ.Π.Κ.Α.Π.Κ.Π.Δ.Ε.

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Μπράβο στον πρόεδρό του που βρίσκει χρόνο και διοικεί αυτόν τον σιδηρόδρομο.
Με μικρή προσπάθεια προφέρεται: Νου Που ΚουΠουΚουΑ΄, ΠουΚουΠουΔΕ΄. Βγαίνει λίγο γαλλικό.
Και τι σημαίνει; ΟΣουΣουΕ΄. Πάλι γαλλικό βγαίνει.
Στα ελληνικά: Ο συγκεντρωτισμός στο έπακρο.
Μοιάζει σαν ένα υπερυπουργείο της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενώσεως.
Πάντως πολιτισμό δεν παρήγαγε ποτέ κανένα υπουργείο πολιτισμού και παιδεία κανένα υπουργείο παιδείας. Τουλάχιστον της χώρας μας. Αν η καλλικράτεια εκδοχή του τοπικού κράτους μας φιλοδοξεί με αυτόν τον σιδηρόδρομο να πετύχει σε όσα λένε τα βαγόνια του, πρόνοια, αλληλεγγύη, πολιτισμό, παιδεία, καλή επιτυχία! Ας μάθει πρώτα να διοικεί αποτελεσματικά ο Καλλικράτης το δήμο και τα υπόλοιπα ήδη τα κάνουν πλήθος αφοσιωμένοι συμπατριώτες μας μέσα από την εκκλησία, φιλόπτωχα ταμεία, μουσικούς, θεατρικούς, ιστιοπλοϊκούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους, βιβλιοθήκες, λαογραφικά μουσεία, και φυσικά και ως άτομα.
Κινέζικο: Αφήστε να ανθίσουν χίλια λουλούδια. Το καπέλωμα θα τους στερήσει τον ήλιο και τον αέρα.

Έρρωσθε
Βασίλης Γκάτσος

Alyssa Monks

Κι όμως, δεν είναι φωτογραφίες

Οι παρακάτω εικόνες όσο ρεαλιστικές και αν δείχνουν δεν είναι άλλο παρά οι περίτεχνες ελαιογραφίες της Alyssa Monks. Η καλλιτέχνης από το New Jersey ξεκίνησε να ζωγραφίζει από παιδί και έχει αφιερωθεί σε μια ζωγραφική τέχνη που παλινδρομεί μεταξύ ρεαλιστικού και αφηρημένου. Οι υδάτινες αναπαραστάσεις σωμάτων και προσώπων είναι όπως θα διαπιστώσετε, η ειδικότητά της.

Το συμπέρασμα της σύσκεψης

 



Έλλη Βασιλάκη

Ο Ερμής της Επιδαύρου

Ένα μαρμάρινο άγαλμα, μεγέθους ελαφρά πάνω από το φυσικό, που παριστάνει όρθιο γυμνό άνδρα με ριγμένο πάνω από τον αριστερό ώμο και τυλιγμένο γύρω από το βραχίονα ιμάτιο, ανακάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη, κατά τις εργασίες ανάδειξης του περιβάλλοντος χώρου του θεάτρου της αρχαίας πόλης της Επιδαύρου («Μικρό θέατρο Επιδαύρου»).
Το άγαλμα είναι πολύ καλής ποιότητας αντίγραφο ενός έργου του 4ου π.Χ. αιώνα, εμπνευσμένου από την παράδοση του μεγάλου Αργείου γλύπτη Πολυκλείτου, που παρίστανε τον θεό Ερμή νέο και που αποτέλεσε ένα από τα πιο αγαπητά πρότυπα για μεταγενέστερες αντιγραφές ή μεταπλάσεις.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ονειρεύτηκα την Ελλάδα

της Ρίκας Βαγιάνη


Μετά από έκτακτη σύσκεψη  των  Συλλόγων  τους, οι Έλληνες δικηγόροι διαμαρτύρονται για την «εξωθεσμική» επίσκεψη εκπροσώπων της Τρόικας σε φορείς της Δικαιοσύνης. Επιφυλάσσονται δε, του δικαιώματός τους να επικαλεσθούν το άρθρο 120 του Ελληνικού Συντάγματος και συγκεκριμένα την παράγραφο 4, η οποία,  μεταξύ  άλλων,  όχι μόνο νομιμοποιεί, αλλά και καθιστά υποχρεωτική για τους Έλληνες την αντίσταση σε κάθε προσπάθεια βίαιης κατάλυσης της συνταγματικής τάξης.
Αν βγάλεις στην άκρη τα ξερά νομικά, οι  δικηγόροι ονειρεύονται την Ελλάδα.
Ποιος τους χέζει τώρα τους δικηγόρους; Είναι γνωστό πρόκειται για ένα μάτσο  απατεώνες. Κι αυτοί και το σινάφι τους. Οι δικαστές; Κρύβε λόγια, μια παρέα είναι όλοι τους. Οι πολιτικοί; Είναι σάπιοι. Οι δημοσιογράφοι; Είναι γνωστό, αυτοί είναι ρουφιάνοι. Και αλήτες. (Και το χειρότερο όλων-δημοσιογράφοι). Α, να μην ξεχάσω και τους δημόσιους υπάλληλους, που είναι όλοι διορισμένοι με μέσο, κάτι βολεμένα παράσιτα.
(Ονειρεύτηκα την Ελλάδα. Ονειρεύτηκα τον Σεφέρη και τον Καρυωτάκη-δημόσιοι υπάλλήλοι και οι δύο).

“Στην Ελλάδα η ορθόδοξη εκκλησία εξαιρείται των μέτρων”

Τα ξένα Μ.Μ.Ε ανακαλύπτουν το “φορολογικό θαύμα” της εκκλησίας και την “αδυναμία” της στην πράσινη ενέργεια .lifo
Στην εξαίρεση της εκκλησίας από το τέλος ακίνητης περιουσίας επικεντρώνει δημοσίευμα στον Guardian ξεκινώντας με τη δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών “Η εκκλησία θα φορολογηθεί σε οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία χρησιμοποιούνται για επιχειρηματικούς σκοπούς" και έχοντας αυτή τη φωτογραφία στην κορυφή του άρθρου με σχόλιο για τα ακριβά κοσμήματα που φοριούνται από ιερωμένο ο οποίος παρευρίσκεται σε γάμο.
Magnify Image

Στο άρθρο που πρωτοδημοσιεύτηκε στη Γαλλική Monde, μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή προκάλεσε κατακραυγή και στη συνέχεια γράφει ότι η διαχωριστική γραμμή είναι ασαφής και οι λογαριασμοί της εκκλησίας αδιαφανείς. “Η Εκκλησία ανήκει στα ιδρύματα δημοσίου δικαίου, κάτι που της δίνει ουσιαστικά φορολογικά πλεονεκτήματα. Πρέπει να δημοσιεύουν τους λογαριασμούς τους, αλλά γενικά δεν το κάνουν», λέει η Isabelle Depret, ειδική στις θρησκευτικές σπουδές στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών.

Ρωμαϊκό Αγαλμα Βρέθηκε στην Αρχαία Επίδαυρο

Χθές 04/10 βρέθηκε μετά απο ανασκεφές της αρχαιολογίας Ρωμαϊκό άγαλμα, λίγα μέτρα απο το μικρό Αρχαίο θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Το άγαλμα βρέθηκε 50 εκατοστά απο το έδαφος, βρισκότανε σε γωνία τοίχους ρωμαϊκής οικίας...

Το Άγαλμα είναι λίγο μεγαλύτερο απο το φυσικό μέγεθος.

Πηγή

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Μεταλλεία της Χαλκιδικής

Του Βασίλη Γκάτσου
ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Το Κατάρ επενδύει στα μεταλλεία της Χαλκιδικής τεράστιο ποσό δίνοντας εργασία σε 1500 άτομα πολύ καλά αμειβόμενα και όχι γκαρσόνια και μάγειροι του Αυγούστου. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φόρα αφήνει την εχθρική στάση προς τις πραγματικές επενδύσεις και θριαμβολογεί για την επιτυχίας της. Καιρός ήτανε να καταλάβει ότι ο οποιοσδήποτε σοσιαλισμός στηρίζεται στη μισθωτή εργασία των πραγματικών εργοστασίων και όχι στον αντιπαραγωγικό κρατισμό και τους κομματικούς στρατούς και τους προσβλέποντες. Γιατί κακά τα ψέματα, από το 1981 δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική επένδυση στη χώρα, ενώ έσβησαν δεκάδες εργοστάσια τις καμινάδες τους κυρίως στην Πρωτεύουσα και Συμπρωτεύουσα, εκεί δηλαδή που μαζεύεται ο πληθυσμός για να βρει δουλειά σε εργοστάσια. Σβήσανε οι καμινάδες στα αστικά κέντρα και αντικαταστάθηκαν από τα δανεικά και αγύριστα που κατανάλωνε το αδηφάγο δημόσιο διαχέοντας την τεχνική ευημερία στους πάντες.
Ο νυν δήμαρχος  Ερμιονίδας είναι ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στον συνδυασμό του υπάρχουν αρκετά τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (εκτός και αν το έχουν ξεχάσει). Είναι χρέος τους να ανακινήσουν το θέμα των Μεταλλείων Ηλιοκάστρου, μήπως υπάρξει ενδιαφέρον από επενδυτές. Ο αείμνηστος Νίκος Δέδες, όταν είμαστε παιδιά, μας έλεγε ότι στον χαλκοπυρίτη και σιδηροπυρίτη υπήρχαν ψήγματα χρυσού. Οι μέθοδοι παραγωγής έχουν σήμερα εξελιχθεί πολύ. Ίσως σήμερα να είναι εκμεταλλεύσιμα. Η Ερμιονίδα ευημερούσε όταν τα Μεταλλεία είχαν 300 μισθωτούς, πραγματικούς μισθωτούς, που έδιναν δουλειά και σε άλλους τόσους ντόπιους και κίνηση στην αγορά. Και το μέλλον του τόπου μας είναι οι σοβαρές επενδύσεις και όχι η ξάπλα στα εξοχικά.

Έρρωσθε,

Βασίλης Γκάτσος
     

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

"Αντίο για πάντα.."



..αυτός ήταν ο τίτλος που θα έπρεπε να γράψουν τα παιδιά 
στον πίνακα του δημοτικού σχολείου Πουλίθρων,
 φεύγοντας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Τότε όμως δεν γνώριζαν, ότι δεν θα ξαναγυρνούσαν ποτέ, 
σε αυτό το ιστορικό σχολείο των Πουλίθρων, 
που φέτος έκλεισε μια για πάντα τα 133 χρόνια της ζωής του.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο για τις συγχωνεύσεις, τα  παιδιά 
έπρεπε να μεταφερθούν στο δημοτικό σχολείο Λεωνιδίου
~~~~~~~~~~~~~~
Οι αίθουσες τακτοποιημένες και στολισμένες με τις μαθητικές δημιουργίες ,
 περιμένουν εις μάτην την επιστροφή των παιδιών.


Ποτέ


Η τοιχογραφία στο Λος Αντζελες, αγνώστου καλλιτέχνη, με τέσσερις μόλις λέξεις αποκαλύπτει το σύνθημα που έχουμε όλοι ανάγκη στην ζωή μας. 
(REUTERS/Lucy Nicholson) Καθημερινή

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Φεστιβάλ Διαφορετικότητας


3-9 Οκτωβρίου 2011 στην Αθήνα
Η διαφορετικότητα είναι αδόκιμος όρος. Δε στέκει, δεν υπάρχει στα λεξικά, πώς να σου το πω. Ή τέλος πάντων δεν τη βρίσκω. Έτσι ορισμό δεν μπορώ να σου δώσω. Απ’ τα συμφραζόμενα ό,τι πιάνω.
Να μου πεις για τη διαφορά μάλιστα. Αυτή υπάρχει. Ορίζεται. Έχει και συνώνυμο. Αντίθεση το λένε. Κάνει και αντίθεση με την ομοιότητα. Πώς λέμε ίδιος, καμία σχέση.
Και επειδή τα ουσιαστικά που καταλήγουν σε -ότητα βγάζουν κάτι πανανθρώπινο και ευγενές συνάμα, φόρεσαν στη διαφορά την επίσημη την κατάληξη κι έτσι μπορεί να συμμετέχει μέχρι και σε πάνελ.
Η διαφορετικότητα έχει χτιστεί πάνω σε αντιθέσεις. Κι όπως όλα τα χρηστικά και τα καταχρηστικά σε τούτον εδώ τον κόσμο οι αντιθέσεις κυκλοφορούν σε ζευγάρια. Σαν τις κάλτσες και τα παπούτσια. Και τους ανθρώπους.
Έχουμε λοιπόν το αρσενικό και το θηλυκό, το χοντρό και το λιγνό, το ξένο και το δικό. Κι άμα δεν είσαι όμορφος είσαι άσχημος, κι άμα δεν είσαι στρέιτ είσαι γκέι, κι άμα δεν είναι παλιό είναι νέο. Κι έτσι διπλά και όμορφα βολεύεις μια κοσμοθεωρία να έχεις να πορεύεσαι.
Κι εδώ φυτρώνει η διαφορετικότητα, κι ας μη στέκει στα λεξικά. Γιατί τ’ αυτονόητα δε χρειάζονται ορολογίες για να σταθούν. Και σου φωνάζει το αδόκιμο να κάνεις μια πρόχειρη επαλήθευση στα κλισέ σου τα ζευγάρια. Αυτά που νομίζεις παπούτσια, δεξί, αριστερό, ένα για κάθε πόδι, πάει και τελείωσε. Αλλά να σου πω κάτι; Μπορεί να είναι κάλτσες. Ολόιδιες. Μόνο που τη μία τη βρίσκεις αμέσως. Για την άλλη συνήθως ψάχνεις λίγο περισσότερο.
Υστερόγραφο πολύ ύστερο: Στο «Μικρό λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας» (όχι στο οφίσιαλ, σε αυτό που λέει «απαραίτητο βοήθημα για το μαθητή», σα να λέμε στο παιδικό μενού) του Γ. Μπαμπινιώτη, η διαφορετικότητα υπάρχει. Ορίζεται ως «το να διαφέρει κάποιος από τους άλλους (τους πολλούς)». Δεν είμαστε λίγοι κύριε καθηγητά.

Τρόφιμα με κουπόνια για 45 εκατομμύρια Αμερικανούς

Τρόφιμα με κουπόνια για 45 εκατομμύρια Αμερικανούς
ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ. Τον αριθμό-ρεκόρ των 45 εκατομμυρίων έχουν φθάσει οι Αμερικανοί που λαμβάνουν τρόφιμα με κουπόνια, καθώς τα επίπεδα φτώχειας στις ΗΠΑ κυμαίνονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 52 ετών. Οι αποδέκτες του βοηθήματος αυτού, που ήταν 28 εκατομμύρια το 2008, αυξήθηκαν αλματωδώς μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, ενώ σημείωσαν περαιτέρω αύξηση 10% πέρυσι. Το κόστος του προγράμματος έχει διπλασιαστεί από το 2007, φθάνοντας τα 68 δισ. δολάρια ετησίως.
Το ποσό που λαμβάνουν οι δικαιούχοι εξαρτάται από το εισόδημά τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ο μέσος όρος αξίας των κουπονιών, σε μία πολιτεία όπως το Μέριλαντ, ανέρχεται στα 30 δολάρια εβδομαδιαίως – ποσό που μπορεί να εξαργυρωθεί με τρόφιμα μόνο σε συγκεκριμένα καταστήματα. Πώς όμως μπορεί να τραφεί κανείς με 30 δολάρια την εβδομάδα; Η οργάνωση «Νικάμε

"Πρσεύχεται για εμάς", ή "Η πόλη στα γόνατα"


Γκραφίτι στην Ομόνοια,  σε κοινό εξώφυλλο των "ATHENS voice" και "LIFO" που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη 
athensvoice 
Η τοιχογραφία που βλέπετε στο σημερινό μας εξώφυλλο είναι η πρώτη από τις τρεις που πρόκειται να ομορφύνουν φέτος την άσχημη πόλη μας. Τα επόμενα δύο κτίρια που έχουν επιλεγεί να βαφτούν βρίσκονται στην οδό Κριεζώτου στο Κολωνάκι το ένα και στην οδό Φρειδερίκου Σμιθ στον Νέο Κόσμο το άλλο. Σύμφωνα με την επιθυμία των εμπλεκομένων μερών ΑΣΚΤ και ΥΠΕΚΑ, αν εξασφαλιστούν οι άδειες σύντομα, μέσα στον Οκτώβριο θα είναι έτοιμα κι αυτά.
Σε αντίθεση με τους βανδαλισμούς που διαβάζετε στη διπλανή στήλη, οι τοιχογραφίες (σαν μορφή αθηναϊκής street art) λόγω ύψους και διαστάσεων γίνονται απρόσιτες στους βανδάλους και έχουν μια ελπίδα να επιβιώσουν. Θέλουμε να επιβιώσουν; Ασφαλώς. Πάντα θα προτιμάμε ένα ζωγραφισμένο από ένα μουτζουρωμένο τοίχο.
Το έργο της οδού Πειραιώς έχει τίτλο «Praying for us» και χρειάστηκε 25 ημέρες για να ολοκληρωθεί από τους ζωγράφους Μανώλη Αναστασάκο και τους αδελφούς Κρέτση. Βρίσκεται