Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Καραθώνα:

Η παραλία του Ναυπλίου ξεπουλιέται σε Άραβες;       Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη

 
 
Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή μας, μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) επιχειρείται να γίνει το μεγάλο ξεπούλημα της χώρας από την κυβέρνηση της Τρόικας και των μνημονίων, του μαύρου μπλοκ των δυνάμεων της αντίδρασης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ κ.λπ.).
Το σχέδιο έχει μπει ήδη σε εφαρμογή και το ξεπούλημα είναι στην ημερήσια διάταξη. Παρουσιάζει μάλιστα ήδη ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αργολίδα. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η ηλεκτρονική εφημερίδα Moriasnow.gr (παρατίθεται πιο κάτω) η Καραθώνα, η λαϊκή παραλία του Ναυπλίου και της Αργολίδας, αλλά και το φιλέτο γης υψηλής αξιοποίησης γύρω από αυτήν, έχει γίνει αντικείμενο ενδιαφέροντος από άραβες επενδυτές. Μάλιστα οι συζητήσεις βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.
Η αντίδραση του αργολικού λαού θα πρέπει να είναι δυναμική για να σταματήσει κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος δημόσιου χώρου που ανήκει στο λαό της Αργολίδας και στους επισκέπτες της. Μάλιστα οι δήμοι της περιοχής θα πρέπει να πάρουν θέση άμεσα ενάντια σε μια τέτοια προοπτική.
Άραβες γλυκοκοιτάζουν την Καραθώνα
Θα κριθεί η τύχη της παραλίας τους επόμενους μήνες
Αραβικών συμφερόντων funds φέρονται να έχουν διατυπώσει προφορικό ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, και για την παραλία Καραθώνα του Ναυπλίου,  σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής».
Ήδη οι επαφές που έγιναν μεταξύ των funds των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του επικεφαλής του Οργανισμού Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας Κώστα Μητρόπουλου και της ομάδας του, για πολλά ακίνητα, εκτιμάται ότι θα οδηγηθούν σε απτό αποτέλεσμα τους αμέσως επόμενους μήνες.
Στο δημοσίευμα που υπογράφει ο Ηλίας Γ. Μπελλος επισημαίνεται ότι τη συμμετοχή ξένων επενδυτών σε δεκάδες σχέδια στην Ελλάδα, αλλά και σε στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις, επιδιώκει να εξασφαλίσει εντός του πρώτου εξαμήνου, η αντιπροεδρία της κυβέρνησης σε συνεργασία με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, αλλά και τις ειδικές γραμματείες που εμπλέκονται. 
 
http://kdrasi.wordpress.com