Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Νέες εξελίξεις για τη «Μαφία του Κρανιδίου»

Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος
Εκτός από το ΣΔΟΕ και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ μπήκε στο χορό των ερευνών για τη «Μαφία του Κρανιδίου».Από την πώληση... λαδιού υποστηρίζει ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ότι προέρχονται τα ποσά των 5.000 και 10.000 ευρώ., που αποκαλύφθηκαν μετά το άνοιγμα του τραπεζικού του λογαριασμού από το ΣΔΟΕ και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας. Τα ποσά αυτά μάλιστα, όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα», κατατίθεντο στο λογαριασμό του ακόμη και τη ίδια ημέρα.
Τα ερωτηματικά ωστόσο για ύποπτες συναλλαγές του εν λόγω αξιωματικού, ο οποίος, όπως αφήνουν να εννοηθεί στελέχη του ΣΔΟΕ, εμπλέκεται στο... φορολογικό παράδεισο του Κρανιδίου, πολλαπλασιάζονται. Κι αυτό γιατί υπηρετούσε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημμα σε μικρό νησί του κεντρικού Αιγαίου, περίοδο κατά την οποία φαίνεται ότι ελάμβανε επίσης μεγάλα ποσά τα οποία εντοπίσθηκαν στους λογαριασμούς του μετά την επέκταση της έρευνας στο «πόθεν έσχες» παρελθώντων ετών. Ωστόσο ο ίδιος φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι τα λεφτα αυτά προέρχονται από δωρέα συγγενούς του κι από πώληση... λαδιού!

Όπως αποκάλυψε «Το Βήμα», στις 27 Ιανουαρίου 2012 το ΣΔΟΕ ξεκίνησε έρευνα στην περιοχή της
Αργολίδας για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» από την οποία σε τραπεζικούς λογαριασμούς δύο πολεοδόμων κι ενός αστυνομικού, ανακαλύφθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά. Εκτός από τον οικονομικό και φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΣΔΟΕ, ενεργοποιήθηκαν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΕΛΑΣ και του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να ριχτεί φως στις ύποπτες δραστηριότητες κρατικών λειτουργών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στελεχών του ΣΔΟΕ «είναι πιθανόν οι καταθέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των κρατικών λειτουργών να σχετίζονται με την οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή του Κρανιδίου και στο Πόρτο Χέλι όπου και εντοπίσθηκαν 104 off shore εταιρείες. Ομως εξετάζουμε κι αλλα ενδεχόμενα».

Εκτός από την παράνομη οικοδομική δραστηριότητα, στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών έχουν τεθεί και υποθέσεις λαθρεμπορίου τσιγάρων αλλά και διακίνησης λαθρομεταναστών με πλοίαρια που προσεγγίζουν ερημικές ακτές της περιοχής.
argolikeseidiseis