Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ενημέρωση για τον καρκίνο από το νοσοκομείο John Hopkins

Aφού επί σειρά ετών ο κόσμος διδάχτηκε ότι η χημειοθεραπεία είναι ο μόνος τρόπος να προσπαθήσει (“προσπαθήσει” είναι η λέξη κλειδί) να καταπολεμήσει τον καρκίνο, το John Hopkins επιτέλους αρχίζει να μας αποκαλύπτει ότι υπάρχει και εναλλακτική λύση.
1. Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις παρά μόνο αφού έχουν πολλαπλασιαστεί και φτάνουν να αριθμούν δισεκατομμύρια. Όταν οι γιατροί ανακοινώνουν στους καρκινοπαθείς ασθενείς τους ότι μετά τη θεραπεία δεν υπάρχουν πλέον καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους, εννοούν απλώς ότι η ποσότητα των καρκινικών κυττάρων δεν είναι ανιχνεύσιμη από τις εξετάσεις.
2. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, κάθε άνθρωπος θα εμφανίσει καρκινικά κύτταρα 6 έως και περισσότερες από 10 φορές.
3. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό, τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και ο σχηματισμός όγκων.
4. Η εμφάνιση καρκίνου αποτελεί ένδειξη διατροφικής ανεπάρκειας. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες, καθώς και στον τρόπο ζωής του
ατόμου.
5. Η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, με επαρκή υγιεινή διατροφή 4-5 φορές την ημέρα και λήψη συμπληρωμάτων, θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των πολλαπλών διατροφικών ελλείψεων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
6. Η χημειοθεραπεία στόχο έχει την καταστροφή των ραγδαία αναπτυσσόμενων καρκινικών κυττάρων αλλά παράλληλα καταστρέφει και τα ραγδαία αναπτυσσόμενα υγιή κύτταρα στο μυελό των οστών, τη γαστρεντερική οδό, κ.λπ. και μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε όργανα όπως στο ήπαρ, τα νεφρά, την καρδιά, τους πνεύμονες κ.λπ.
7. Η ακτινοβολία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα, παράλληλα όμως καυτηριάζει, τραυματίζει και καταστρέφει υγιή κύτταρα, ιστούς και όργανα.
8. Η αρχική θεραπεία με χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες συχνά μειώνει το μέγεθος ενός όγκου. Ωστόσο, η παρατεταμένη χρήση των παραπάνω μεθόδων δεν έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω καταστροφή του όγκου.
9. Όταν το σώμα επιβαρύνεται με υπερβολικό τοξικό φορτίο από τη χημειοθεραπεία και τις ακτινοβολίες, το ανοσοποιητικό σύστημα υπολειτουργεί ή καταστρέφεται και έτσι το άτομο είναι ανίσχυρο απέναντι σε διάφορες λοιμώξεις και επιπλοκές.
10. Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορούν να προκαλέσουν τη μετάλλαξη των καρκινικών κυττάρων με αποτέλεσμα να γίνουν περισσότερο ανθεκτικά στη θεραπεία. Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν επίσης να προκαλέσουν εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και σε άλλες περιοχές.
11. Ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου είναι η εξασθένηση των καρκινικών κυττάρων αποφεύγοντας τροφές που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν.
*ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ:
α. Τα υποκατάστατα ζάχαρης όπως τα NutraSweet, Equal, Spoonful κ.λπ. περιέχουν ασπαρτάμη που είναι βλαβερή. Καλύτερο φυσικό υποκατάστατο είναι το μέλι Μανούκα από τη Νέα Ζηλανδία ή η μελάσα αλλά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες. Το επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χημικές προσθήκες για να αποκτήσει το λευκό του χρώμα.
Προτιμότερα είναι τα καρυκεύματα τύπου Bragg ή το θαλασσινό αλάτι.
β. Το γάλα προκαλεί την παραγωγή βλέννας από το σώμα, ιδίως στη γαστρεντερική οδό. Ο καρκίνος τρέφεται από τη βλέννα. Αντικαθιστώντας το γάλα με γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη γλυκαντικών, τα καρκινικά κύτταρα εξασθενούν.
γ. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινο περιβάλλον. Η διατροφή που βασίζεται στο κρέας είναι όξινη και γι’ αυτό είναι προτιμότερο να τρώμε ψάρι και λίγο κοτόπουλο. Επίσης, το κρέας περιέχει αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες και παράσιτα που είναι όλα επιβλαβή, ειδικά για τους καρκινοπαθείς.
δ. Μία διατροφή που αποτελείται κατά 80% από φρέσκα λαχανικά και χυμούς, δημητριακά ολικής αλέσεως, σπόρους, ξηρούς καρπούς και λίγα φρούτα, βοηθά ώστε να δημιουργηθεί στο σώμα αλκαλικό περιβάλλον. Το 20% μπορεί να αποτελείται από μαγειρεμένα φαγητά. Οι φρέσκοι χυμοί λαχανικών παρέχουν ζωντανά ένζυμα που απορροφούνται εύκολα και φτάνουν στα κύτταρα μέσα σε 15 λεπτά τρέφοντας και ενισχύοντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων. Για την πρόσληψη ζωντανών ενζύμων και τη δημιουργία υγιών κυττάρων δοκιμάστε να πιείτε φρέσκο χυμό λαχανικών (από τα περισσότερα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των βλαστών των φασολιών) και να φάτε ωμά λαχανικά 2-3 φορές την ημέρα. Τα ένζυμα καταστρέφονται σε θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμών Κελσίου.
ε. Αποφεύγετε καφέ, τσάι και σοκολάτα, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης. Το πράσινο τσάι είναι προτιμότερη επιλογή και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Όσον αφορά το νερό, είναι προτιμότερο να επιλέγετε καθαρισμένο ή φιλτραρισμένο για να αποφύγετε γνωστές τοξίνες και βαρέα μέταλλα που περιέχονται στο νερό της βρύσης. Το αποσταγμένο νερό είναι όξινο – αποφύγετέ το.
12. Η πρωτεΐνη του κρέατος είναι δύσπεπτη και απαιτεί πολλά πεπτικά ένζυμα. Το άπεπτο κρέας που παραμένει στα έντερα αποσυντίθεται με αποτέλεσμα τη συσσώρευση περισσότερων τοξικών ουσιών.
13. Τα τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων αποτελούνται από μία σκληρή πρωτεϊνική μεμβράνη. Αποφεύγοντας ή μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος απελευθερώνονται περισσότερα ένζυμα για να επιτεθούν στην πρωτεϊνική μεμβράνη των καρκινικών κυττάρων με αποτέλεσμα να διευκολύνονται τα κύτταρα-φονείς στην αντιμετώπιση των καρκινικών κυττάρων.
14. Ορισμένα συμπληρώματα διατροφής ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα (IP6, Flor-ssence, Essiac, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, απαραίτητα λιπαρά οξέα κ.λπ.) επιτρέποντας στα κύτταρα-φονείς να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα. Άλλα συμπληρώματα, όπως η βιταμίνη Ε, είναι γνωστό ότι προκαλούν απόπτωση ή προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, τη φυσιολογική μέθοδο του σώματος για την απόρριψη των κατεστραμμένων, ανεπιθύμητων ή περιττών κυττάρων.
15. Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος. Ένα ζωντανό και θετικό πνεύμα θα βοηθήσει τον μαχητή του καρκίνου να νικήσει. Ο θυμός, η πικρία και η εχθρότητα δημιουργούν ένα αγχώδες και όξινο περιβάλλον στο σώμα. Καλλιεργείστε πνεύμα αγάπης και συγχώρεσης. Μάθετε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή.
16. Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε οξυγονωμένο περιβάλλον. Η καθημερινή άσκηση και οι βαθιές αναπνοές βοηθούν στη διοχέτευση περισσότερου οξυγόνου στα κύτταρα. Η οξυγονοθεραπεία είναι μία ακόμα μέθοδος που χρησιμοποιείται για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.
Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε πρόσφατα σε ενημερωτικό δελτίο του Johns Hopkins. Αντίστοιχο πληροφοριακό υλικό διακινείται και στο Walter Reed Army Medical Center. Οι διοξίνες προκαλούν καρκίνο και ειδικά καρκίνο του μαστού. Είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για τα κύτταρα του σώματός μας. Μην καταψύχετε πλαστικά μπουκάλια με νερό γιατί απελευθερώνονται διοξίνες από το πλαστικό. Πρόσφατα ο Dr Edward Fujimoto, διευθυντής του προγράμματος ευεξίας στο Castle Hospital εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και ανέλυσε τον συγκεκριμένο κίνδυνο. Αναφέρθηκε στις διοξίνες και τις βλάβες που προκαλούν, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να θερμαίνουμε τρόφιμα στο φούρνο μικροκυμάτων μέσα σε πλαστικά δοχεία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα τρόφιμα που περιέχουν λιπαρά. Ο συνδυασμός λίπους, υψηλής θερμοκρασίας και πλαστικού απελευθερώνει διοξίνη στο φαγητό η οποία στη συνέχεια διοχετεύεται στα κύτταρα του σώματος. Για τη θέρμανση των τροφίμων συνέστησε τη χρήση γυάλινων σκευών, όπως Corning Ware, Pyrex ή κεραμικών σκευών. Ζεσταίνουμε το φαγητό αλλά χωρίς να απελευθερώνονται διοξίνες. Συνεπώς, έτοιμα φαγητά και σούπες πρέπει να αφαιρούνται από τις πλαστικές τους συσκευασίες και να θερμαίνονται σε άλλο σκεύος. Τα χάρτινα σκεύη δεν είναι κακή λύση αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι τι περιέχουν. Ασφαλέστερη λύση είναι η χρήση σκευών από πυρίμαχο γυαλί, Corning Ware κ.λπ. Πρόσφατα, ορισμένα από τα εστιατόρια φαστ-φουντ εγκατέλειψαν τις συσκευασίας από φελιζόλ και στράφηκαν στις χάρτινες. Ένας από τους λόγους είναι το πρόβλημα των διοξινών.
Επεσήμανε επίσης ότι οι πλαστικές μεμβράνες είναι εξίσου επικίνδυνες όταν χρησιμοποιούνται για να σκεπάσουν τρόφιμα που μαγειρεύονται στο φούρνο μικροκυμάτων. Καθώς το φαγητό θερμαίνεται, η υψηλή θερμοκρασία απελευθερώνει δηλητηριώδεις τοξίνες από την πλαστική μεμβράνη οι οποίες περνούν στο φαγητό. Είναι λοιπόν προτιμότερο να σκεπάζετε το φαγητό με μία χαρτοπετσέτα.