Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου βρεθήκαμε στο Δημαρχείο Ερμιονίδας μέλη της εθελοντικής ομάδας «φροντίδα για τους οικισμούς», για να συντονίσουμε την δράση που είχαμε προαναγγείλει για το Σάββατο 31 Μαρτίου, ημέρα καθαρισμού του πηγαδιού του Πύργου.
     Όταν ξαφνικά περικυκλώθηκε το Δημαρχείο από συνδικαλιστές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,που είχαν έρθει με πούλμαν από το Ναύπλιο και την Νίκαια , προσπαθήσαμε με μεγάλη δυσκολία να ανοίξουμε διάλογο μαζί τους και να τους εξηγήσουμε την σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας.
       Τους ενημερώσαμε ότι εδώ και ενάμιση χρόνο έχουμε βγει εθελοντικά και δημότες και αιρετοί για να καθαρίσουμε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, γιατί οι υπάλληλοι καθαριότητας στον Δήμο μας είναι ελάχιστοι και τα οικονομικά του Δήμου περιορισμένα.
     Αν κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για μας
και τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στον Δήμο μας το 2011, ας επισκεφτεί την σελίδα μας και τα blog των εθελοντών.
      Υποθέτουμε ότι δεν τα κατανόησαν, γιατί στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν μας περιέγραψαν σαν «περίεργους
τύπους», «συγγενείς» και άλλα, που προάγουμε τον τραμπουκισμό, την τρομοκρατία και την απειλή.
      Εκτός αυτών των ιδιοτήτων που μας απέδωσαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου, έχουμε και αυτήν του εθελοντή και έχουμε αποδείξει με τις δράσεις μας και την στάση ζωής μας, ότι σεβόμαστε και τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας και παλεύουμε για την βελτίωση της καθημερινότητας μας.
    Προτείνουμε, λοιπόν στους εργαζόμενους καθαριότητας όλων
των Δήμων της Αργολίδας, αλλά και στους «αλληλέγγυους», άλλων επαγγελματικών ομάδων και ιδιοτήτων που τους συνόδευαν, σαν εναλλακτική λύση αντί για την πρόσληψη εργολάβου για την αποκομιδή των σκουπιδιών, την εθελοντική τους προσφορά.
    Πιο συγκεκριμένα, από αρχές Απριλίου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, περίοδο αιχμής για τα σκουπίδια, να συστήσουν ομάδες από όλους τους Δήμους της Αργολίδας, για να δουλέψουν εθελοντικά στην αποκομιδή των σκουπιδιών του Δήμου μας.
    Επίσης προτείνουμε την 24ωρη απεργία να την κάνουν διαρκείας με αίτημα την άμεση απομάκρυνση δεμάτων και χύμα σκουπιδιών από τον Σταυρό Διδύμων, για να προστατευθεί η δημόσια υγεία, αλλά κυρίως η υγεία των συναδέλφων τους, που εκτίθενται καθημερινά σε σκουπίδια, αμετακίνητα εδώ και 2 χρόνια !
     Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος που εκφράστηκε η αλληλεγγύη και η αγωνία των συνδικαλιστών για τους δημότες της περιοχής μας ήταν λίγο ανορθόδοξος ως προκλητικός.
   Πρώτα έρχονται σαν επιδρομείς, για να καταλάβουν το Δημαρχείο του Δήμου μας και μετά αποφασίζουν να εφαρμόσουν με εξώδικο τον νόμο και να κάνουν διάλογο με παρουσία «νόμιμου διαπραγματευτή» ! ? !
   Το εύλογο ερώτημα είναι πώς νομιμοποιείται μια ομάδα ανθρώπων, να εισβάλλει σε έναν τόπο, για να επιβάλλει την άποψη της, όταν δεν γνωρίζει τίποτα για αυτόν και τα προβλήματά του και πρώτη φορά τον επισκέπτεται ?
   Μέχρι το 2011 και στους 2 τέως Δήμους σκουπίδια μάζευαν εργολάβοι, γιατί κανένας δεν μας επισκέφτηκε με δυναμικές κινητοποιήσεις, για να εκφράσει την διαφωνία του?
   Δηλώνουμε ότι δεν δεχόμαστε βίαιες επεμβάσεις για την κατάργηση των δημοκρατικών θεσμών στον τόπο μας.
     Όποιος είχε αντιρρήσεις για την ανάθεση σε εργολάβο θα μπορούσε να τις εκφράσει στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όταν συζητήθηκε το ανάλογο θέμα ή να κάνει ένσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί ξανά.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
«Αν θέλετε να επιδείξετε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ προς τους εργαζομένους του Δήμου μας και επειδή απ’ ότι φαίνεται περισσεύετε στους δικούς σας, δημιουργήστε εθελοντικές ομάδες και δανειστείτε απορριμματοφόρα από τους δήμους σας, γιατί ο δικός μας έχει ελάχιστα και ελάτε να βοηθήσετε.»
Μόνιμοι κάτοικοι Ερμιονίδας
και
μέλη της εθελοντικής ομάδας
Δήμητρα Μονά
Κατερίνα Αυδούλη - Λυκουριώτη
Κόκκαλης Κώστας
Τέτα Βουτσαδάκη - Μονά
Ανδριάνα Ηλιού
Πηγή:
http://dimitriskamizis.blogspot.com/