Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Στη διάλεξη της κας Μαλτέζου στο Κρανίδι


 Είχαμε την τύχη να βρεθούμε χθες στο Λύκειο Κρανιδίου και να παρακολουθήσουμε  την εκπληκτική διάλεξη με  θέμα  «Η Πελοπόννησος κάτω από τη σημαία του Αγίου Μάρκου: Ο Τόπος και οι άνθρωποι»  με  ομιλήτρια μια σπουδαία ιστορικό, ερευνήτρια του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθύντρια  του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας, κα  Χρύσα Μαλτέζου   .
 Μας μίλησε για  την εποχή της Βενετοκρατίας στην Πελοπόννησο και μας έδωσε την ευκαιρία ναν γνωρίσουμε   τόσο σημαντικά ιστορικά στοιχεία αυτής της περιόδου για την περιοχή μας.
 Πολλοί από την Ερμιονίδα τίμησαν την κα Μαλτέζου με την παρουσία τους και ενθάρρυναν τους διοργανωτές για  παρόμοιες εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας.

 Ακούραστος εθελοντής της πληροφόρησης και τον ευχαριστούμε ο «ιχνηλάτης» (εδώ), ήταν εκεί και όπως πληροφορεί στην ιστοσελίδα του θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να παραβρεθούν την διάλεξη σε video που θα αναρτήσει και  θα το   δανειστούμε κι εμείς για εσάς και το αρχείο μας...

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης