Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ημερίδα στο Κρανίδι: Καλλιέργειες Φαρμακευτικών-Αρωματικών Φυτών

Την Παρασκευή, 27 Απρ 2012, στις 20.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου Αργολίδος η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ερμιονίδας προσκαλούν στην δεύτερη εκδήλωση για τον Ασκληπιείο Βοτανικό Κήπο με θέμα: Καλλιέργειες Φαρμακευτικών-Αρωματικών Φυτών.
Η Δρ Ελένη Μαλούπα, από το Εργαστήριο Προστασίας & Αξιοποίησης Αυτοφυών & Ανθοκομικών Ειδών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΕΘΙΑΓΕ) και υπεύθυνη του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων θα δώσει στοιχεία για τις δυνατότητες καλλιέργειας φαρμακευτικών & αρωματικών φυτών και την λειτουργία Βοτανικών Κήπων.
Ο κ. Δημήτριος Μιχαηλίδης, τεχνικός Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, θα δώσει μερικά στοιχεία αγροτικής επιχειρηματικότητας και συλλογικών πρωτοβουλιών για αγροτικές περιοχές.
Η κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα (6976562330), πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας και υπεύθυνη συντονισμού της Ομάδας προώθησης της πρότασης της ΕΝΑ Αργολίδας για την
δημιουργία Βοτανικού Κήπου σε σχέση με το Ασκληπιείο, εκτιμά ότι στο τριήμερο 27, 28 & 29 Απρ 2012, με την πολύτιμη συμβολή της Δρ Ε. Μαλούπα και όσων εκφράσανε, και συνεχίζουν να εκφράζουν, την επιθυμία για την στήριξη της δημιουργίας Βοτανικού Κήπου, θα μπορέσει να προσεγγισθεί ένα αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, το οποίο θα συνδυάζει:
  • «Κιβωτό» διαφύλαξης της φυτικής βιοποικιλότητας της περιοχής
  • Δυνατότητα προσφοράς πολλαπλασιαστικού υλικού σε καλλιεργητές
  • Λειτουργία επισκέψιμου επιδεικτικού κήπου για παιδιά & επισκέπτες
  • Τουριστική ατραξιόν για του επισκέπτες της περιοχής του Ασκληπιείου
  • Επιδεικτική παραγωγή ελαίων και αποσταγμάτων για προϊόντα
  • Προσφορά τοπικών παραδοσιακών τροφίμων & τεχνημάτων με βότανα
  • Προσφορά συσκευασμένων βοτάνων και αρωματικών φυτών
  • Κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
  • Σημείο αναφοράς για Ιερά Βότανα από τη μυθολογία & αρχαιότητα.
  • Κέντρο στήριξης δραστηριοτήτων πολιτιστικών, ευεξίας & υγείας.
Η τριπλή προσέγγιση, μετά τα Ιερά Βότανα (27/3/2012) και την καλλιέργεια αρωματικών (27/4/2012) προβλέπει συγκέντρωση πληροφοριών από την λειτουργία Βοτανικών Κήπων και με την οργάνωση επισκέψεων σε Βοτανικούς Κήπους, και με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις, όπως η μεγάλη ευκαιρία καλύτερης γνωριμίας των θεμάτων που απασχολούν τους Βοτανικούς Κήπους, που θα γίνει στο 6ο Διεθνές Συνέδριο Βοτανικών Κήπων (EUROGARD), το οποίο κατά σύμπτωση είναι η πρώτη φορά που θα γίνει στην Ελλάδα, στην Χίο, από 28 Μαϊ έως 1 Ιουν 2012.
Ο Δήμος Ερμιονίδας & η ΕΝΑ Αργολίδας θα υποδεχθούν στο Γεν. Λύκειο Κρανιδίου, όσους ενδιαφέρονται, στις 20.00 της 27ης Απρ 2012.
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382