Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Κοινή κάθοδος στις εκλογές Δράσης και Δημιουργίας Ξανά

Κοινή κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αποφάσισαν ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος και ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά Θάνος Τζήμερος, όπως ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Κυριακής από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν το μεσημέρι της Τρίτης.
Την ανακοίνωση της κοινής καθόδου στις εκλογές Δράσης και Δημιουργίας Ξανά ανακοίνωσε μέσω twitter o Στέφανος Μάνος λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.


Λίγα λεπτά αργότερα, στο λογαριασμό της Δημιουργίας Ξανά στο Facebook αναρτήθηκε η ανακοίνωση: «Η Δημιουργία Ξανά και η Δράση-ΦΣ σας προσκαλούμε σε κοινή συνέντευξη τύπου την Τρίτη, 22 Μαΐου 2012, 13:00, στο ξενοδοχείο Intercontinental, προκειμένου να ανακοινώσουμε την κοινή μας κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012».


Οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε επικοινωνία το τελευταίο διάστημα και οι διαβουλεύσεις τους εντατικοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, παράλληλα με την κινητικότητα που σημειώνεται στο κεντροδεξιό χώρο.


Η απόφαση ελήφθη από τους δύο αρχηγούς, μετά την έγκριση της συνεργασίας από τα θεσμικά τους όργανα: τη Διοικούσα Επιτροπή για τη Δράση και την Εθνική Επιτροπή για τη Δημιουργία Ξανά.


Τα δύο κόμματα θα «κατέβουν» ως συνασπισμός, διατηρώντας την ξεχωριστή τους οντότητα.


«Η απόφαση αυτή αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη λύση για να μπουν στη Βουλή μεταρρυθμιστικές και ξεκάθαρα φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι διεργασίες για περαιτέρω διεύρυνση προς τον χώρο της κεντροαριστεράς» ήταν η πρώτη δήλωση από τη Δράση στο ΑΜΠΕ.


Πάντως, η επιλογή του Στέφανου Μάνου να συνεργαστεί με τον Θάνο Τζήμερο και να μην συστρατευθεί με τη ΝΔ έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματός του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της Δράσης Στέλιος Σταυρίδης διαχώρισε τη θέση του και θα προσχωρήσει στη ΝΔ.


Newsroom ΔΟΛ