Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Στη Σπάρτη υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται στα... δέντρα;

Αν νομίζεται ότι φωλιές στα δέντρα φτιάχνουν μόνο τα πουλιά, τότε είστε γελασμένοι.
Καταρχάς θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι άνθρωποι κατατάσσονται και αυτοί στο ζωικό βασίλειο και το μόνο που τους χωρίζει από τα υπόλοιπα ζώα, είναι η αυξημένη νοημοσύνη.
Όμως παρά τα χρόνια εξέλιξης της ανθρωπότητας, το ένστικτο της επιβίωσης κρατά καλά και είναι απολυτός φυσιολογικό αυτό.
Έτσι ένας άνθρωπος έχει δύο επιλογές όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, είτε να αυτοκτονήσει, είτε να επινοήσει τρόπους να συνεχίσει τη ζωή του.Αυτό λοιπόν έκαναν και κάποιοι ίσως αλλοδαποί οι οποίοι ήρθαν στη Σπάρτη και μη έχοντας να μείνουν κάπου, το ένστικτο της επιβίωσης τους ανάγκασε να φτιάξουν μια... "φωλιά"  επάνω σε ένα δέντρο.
Η "φωλιά" βρίσκετε στην οδό Πλαταιών και Χαμαρέτου στη Σπάρτη, πιθανών έχει δημιουργηθεί από Πακιστανούς και κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει χαμπάρι αυτό το "σπίτι" και κυρίως η... εφορία για να το φορολογήσει.
Για να κατασκευάσει κάποιος ένα τέτοιο σπίτι θα χρειαστεί,
ένα ελαιόδεντρο με πυκνό φύλλωμα κατά προτίμηση πάνω από 100 χρονών και κουτσουρολιά, μια σκάλα, μερικές παλέτες για πάτωμα, ένα παλιό στρώμα ή μαξιλάρες για να μην πιάνεται ο πισινός μας, μια παλιά λιοπάνα ξέρετε από αυτές που μαζεύουμε τις ελιές για σκεπή και είναι έτοιμο το σπιτικό μας. Επίσης θα χρειαστούμε μια παλιά καρέκλα και ένα τραπεζάκι για να πίνουμε τον καφέ μας στην αυλή.
Ε λοιπόν κάπως έτσι έφτιαξαν οι φίλοι μας το σπίτι τους και καλό είναι να μάθουμε και εμείς να φτιάχνουμε τέτοια σπίτια, γιατί με τα τεκμήρια που έχουν πλακώσει από την εφορεία, βλέπουμε του χρόνου να μένουμε και εμείς σε φωλιές...

apela
Φωτογραφιες: Θεόδωρος Καρύδης