Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ

Σε συνέχεια του πραξικοπηματικού ξεπουλήματος-χαρίσματος, με "προίκα", της Αγροτικής Τράπεζας, και της επικείμενης καταστροφικής πώλησης των ΕΛΤΑ, της ΕΛΒΟ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου,  της ΔΕΠΑ, της ΔΕΣΦΑ, των Κρατικών λαχείων και πολλών ακινήτων "φιλέτων" του ελληνικού δημοσίου, η τρικομματική συγκυβέρνηση, σε συνεργασία με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ οδηγεί στο απόσπασμα του ξεπουλήματος 23 σημαντικά λιμάνια της χώρας!
Η δημόσια περιουσία η οποία δημιουργήθηκε με τα λεφτά των φορολογουμένων χαρίζεται καθημερινά σε εγχώριες και ξένες πολυεθνικές! Η επιχείρηση εκποίηση της χώρας, εν μέσω θέρους, εντατικοποιείται εν όψη και των συναντήσεων του Α. Σαμαρά με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ στις οποίες ο πρωθυπουργός του ξεπουλήματος θέλει να δείξει καλή διαγωγή.
Η συγκυβέρνηση με διαρκείς ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις παραδίδει στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις και υποδομές στα χέρια ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων οι οποίοι περιμένουν σαν αρπακτικά να τις κατασπαράξουν.
Η τακτική των πραξικοπηματικών εκποιήσεων συνεχίζεται καθώς με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, μεταφέρεται στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους -μέσω συμβάσεων παραχώρησης- κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 βασικών λιμένων και τουριστικών λιμένων της χώρας.
Πρόκειται για λιμένες και τουριστικούς λιμένες σε Ζάκυνθο, Κατάκολο, Τούρλο Μυκόνου, Χίο, Πύλο Μεσσηνίας, Νέα Επίδαυρο, Γλυφάδα, Πόρο, Σκιάθο, Σκύρο, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Ιτέα Φωκίδος, Καλαμαριά (Αρετσού), Κω, Άλιμο, Ύδρα, Ρέθυμνο, Ρόδο (Ακαντιά και Μανδράκι), Σούδα (Λιμάνι Χανίων) και Αργοστόλι.

Μέχρι την ανάληψη των σχετικών υποχρεώσεων από τον ιδιώτη παραχωρησιούχο έχει προβλεφθεί τα δικαιώματα χρήσης, διοίκησης, συνήθους διαχείρισης και εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων λιμένων να συνεχίσουν να ασκούνται από τους φορείς που τα ασκούν μέχρι την έναρξη ισχύος της συμβάσεως παραχώρησης.