Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 12η ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ

ΚΡΑΝΙΔΙ 11/09/12
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 12η
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με το παρόν εκφράζουμε την συμπαράσταση του σωματείου  στους κατοίκους των τοπικών διαμερισμάτων Διδύμων-Φούρνων για την προάσπιση της ποιότητας ζωής και κατά της περιβαλλοντικής υποβάθμισης ολόκληρης της Ερμιονίδος.
Θεωρούμε ότι  εκ του αποτελέσματος ,οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής δεν είναι  επαρκείς για τη σοβαρότητα του προβλήματος
Δεν παραβλέπουμε τις ευθύνες της κεντρικής διοίκησης,της περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΦΟΣΔΑ  ωστόσο η  εκλεγμένη Δημοτική  Αρχή δεν έκανε πράξη   αυτά που θα μπορούσε να κάνει.
Επιμένουμε στο αναπάντητο αίτημά μας για την παροχή των δεδομένων διαχείρισης της εγκατάστασης στο δεματοποιητή , (αντίγραφο της ροής των υλικών ανακύκλωσης καθώς και τα σχετικά παραστατικά) η οποία γίνεται με δημοτικούς πόρους, αρ. Πρωτοκόλλου ν.8876 της 19/07/2012 (συνημμένο)
Διατηρούμε και επαναλαμβάνουμε την άποψή μας ότι, η δεματοποίηση σύμμεικτων απορριμμάτων είναι αδιέξοδη επιλογή διαχείρισης, την οποία όμως η παρούσα δημοτική αρχή παρ’ όλες τις προφορικές της αντιδράσεις εξακολουθεί να αποδέχεται και να υλοποιεί και μάλιστα με ανεπιτυχή τρόπο.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να διαθέσει σε δημόσια θέαση τον ακριβή οικονομοτεχνικό απολογισμό της συνολικής διαδικασίας  .
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου.