Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Το μήνυμα της απεργίας της 26ης από το Σωματείο εργαζόμενων ΟΤΑ Αργολίδας

 Τρία χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, οι Δημόσιοι Λειτουργοί, οι ελευθεροεπαγελματίες, οι συνταξιούχοι και οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, έχουν νιώσει για τα καλά τις πολιτικές των μνημονίων και της τρόϊκας. Πολιτικές που δεν θα τελειώσουν ποτέ αν δεν τους σταματήσουμε εμείς… Και μπορούμε να το κάνουμε.
Τα νέα «βάρβαρα» μέτρα θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από εργασιακά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας, καθώς πρόκειται για την πιο σκληρή, άδικη και ταξική πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πιο βάρβαρη, αντεργατική και βίαιη ανατροπή.
Η Ελληνική κοινωνία συνολικά στενάζει από τις περικοπές, τις φοροεπιδρομές και την ακρίβεια και αυτοί δεν σταματούν. Ζητούν και απαιτούν νέα «βάρβαρα» και εξοντωτικά μέτρα και περικοπές που το κύριο βάρος τους επωμίζονται ξανά οι εργαζόμενοι, οι μικροεπαγγελματίες και οι συνταξιούχοι.
«Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης και της τρόϊκας... Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε... Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε αυτούς που ψηφίζουν άβουλα τα μνημόνια, να μην νιώθουν άνετα ανάμεσά μας».
Με  το μήνυμα αυτό οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αγωνιστούμε  να μην περάσει το νέο πακέτο των «βάρβαρων» μέτρων, να μην συνεχιστεί η πολιτική των μνημονίων που καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, «στραγγαλίζει» οικονομικά τα νοικοκυριά και ισοπεδώνει τα εργασιακά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
καλό αγώνα
Βαγγελιώ Τσατσούλη
πρόεδρος  Διοικητικού Συμβουλίου