Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου Σ. Ε. Τ. Α. Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι μάσκες έπεσαν, η περιφερόμενη στα τηλεοπτικά παράθυρα “υποδειγματική διδασκαλία της υποκριτικής τέχνης”, από τους αιρετούς των Δήμων, αναδείχθηκε σε όλο της το μεγαλείο. “Αιδώς Αργείοι” το ιστορικό, “Αιδώς Αχρείοι” το σύγχρονο.
Ας φωνάζανε οι “αγωνιστές” Δήμαρχοι της Αργολίδας για τα δίκια τους και τα δίκια του λαού, κάποιος απ΄αυτούς μάλιστα μοίρασε και προσωπικό διάγγελμα στους υπηκόους του. Τους Δήμους δεν τολμήσανε να τους κλείσουν. Προφανώς δεν θα πρέπει να έχουν απορία για την ερμηνεία, στο μέλλον, της φράσης “τζάμπα μάγκες”.
Αντί να βγούν στις κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους, φρόντισαν γεμάτοι πανικό, για να προστατεύσουν την συγκυβέρνηση του ψεύδους, να μαντρώσουν τους εργαζόμενους μέσα στα γραφεία.
Αντί να μπούν μπροστά στους αγώνες της εξαντλημένης τοπικής κοινωνίας, επέλεξαν, εμμέσως πλην σαφώς, να στηρίξουν το “ξεπούλημα” των Κοινωνικών Δομών και Υπηρεσιών. Τάχα μου θα θιγόντουσαν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες απ΄το αγωνιστικό κλείσιμο των Δήμων, αλλά δεν τρέχει τίποτα που αύριο θα “ξεπουληθούν” όλα.
Δεν σημαίνει τίποτα για τον εξαθλιωμένο Δημότη, το “ξεπούλημα” του Κ.Α.Π.Η., του Κ.Δ.Α.Π., του βρεφονηπιακού & παιδικού σταθμού, του βοήθεια στο σπίτι, της πολεοδομίας, της κοινωνικής πρόνοιας; Όποιος δεν έχει λεφτά λοιπόν, “ας ψοφήσει” και όποιος επιβιώσει “το κεφάλι μέσα”;
Γιατί δεν αποκαλύπτουν στην τοπική κοινωνία οτι θα πληρώνει για χρυσάφι τα σκουπίδια μετά το “ξεπούλημα”; Τις μελέτες των φορέων τις έχουν, δεν έχουν άγνοια, είναι οι μόνοι υπεύθυνοι.
Είναι αλήθεια ότι οι ανελαστικές δαπάνες (μισθοί) στις ανταποδοτικές υπηρεσίες από το Νεοέμβριο του 2011 μειώθηκαν περίπου κατά τουλάχιστον 35%; Αν ναι, γιατί “κλαίνε” ότι δεν “βγαίνει” το κόστος της καθαριότητας, αφού δεν μείωσαν τα ανταποδοτικά τέλη, ως “χρηστοί” διαχειριστές; Που είναι το ενδιαφέρον τους έστω και για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες; Το τουλάχιστον τετραπλάσιο κόστος της πιθανής ιδιωτικοποίησης, ποιός θα το πληρώσει;
Είναι ξεκάθαρο ότι ο νέος εκβιασμός που προωθείται σε βάρος της κοινωνίας “για δήθεν αναγκαία νέα μέτρα” δεν πρέπει να περάσει.
Όλοι μαζί εργατουπάλληλοι, ελευθεροεπαγγελματίες και συνταξιούχοι, πρέπει άμεσα, ενωτικά, συντονισμένα και δυναμικά να δώσουμε τη δική μας ταξική απάντηση στην προσπάθεια της τρικομματικής συγκυβέρνησης και των “αβανταδόρων” της να ολοκληρώσουν τη συντριβή του συνόλου των δικαιωμάτων της κοινωνίας.
Όλοι μαζί ας μετατρέψουμε τους Δήμους μας σε κέντρα δημοκρατίας και αντίστασης όλων των κοινωνικών ομάδων, όλου του κυρίαρχου Λαού.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Τ.Α.Α.