Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Έξω από τη ΔΕΛΤΑ πάνω σε ένα τρίποδο!

Μας ενημέρωσε η Α.Γ. την ευχαριστούμε!


Greenpeace
Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΔΕΛΤΑ.
Όχι, δεν είμαι σε μια προγραμματισμένη συνάντηση με τη διοίκησή της. Βρίσκομαι εδώ σαν ακτιβιστής και παίρνω μέρος στην ειρηνική, μη βίαιη δράση της Greenpeace. Με 29 ακόμα ακτιβιστές και εκ μέρους περισσότερων από 50.000 ανθρώπων, που έχουν ζητήσει από τη συγκεκριμένη εταιρεία (και άλλες) να επενδύσει στη χώρα μας και να αντικαταστήσει την εισαγόμενη σόγια στις ζωοτροφές της με ντόπια κτηνοτροφικά φυτά.
Σου γράφω από ένα αυτοσχέδιο τρίποδο, ύψους 6 μέτρων, το οποίο και δεν θα εγκαταλείψω αν η ΔΕΛΤΑ δεν ανταποκριθεί επιτέλους στο αίτημά μας.
Την ώρα που η τιμή της εισαγόμενης σόγιας εκτοξεύεται λόγω της παγκόσμιας διατροφικής κρίσης, η οποία επηρεάζει και την τιμή βασικών προϊόντων για τη διατροφή μας, η εταιρεία ΔΕΛΤΑ έχει χρέος να προστατεύσει τους καταναλωτές της και να συμβάλλει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε και η ΔΕΛΤΑ πρέπει να κινηθεί ΤΩΡΑ και να επενδύσει στην ελληνική γη για πραγματικά 100% ελληνικά προϊόντα από ελληνικές, μη μεταλλαγμένες πρώτες ύλες.
Εγώ βρίσκομαι εδώ, κατάλληλα εφοδιασμένος για να αντέξω πολλές ώρες. Το μόνο που θέλω να σου ζητήσω είναι τη δική σου βοήθεια, από όπου και αν βρίσκεσαι με όποιον τρόπο σου είναι πιο εύκολος, για να δυναμώσουμε κι άλλο τη φωνή μας:
1. Κάλεσε τη ΔΕΛΤΑ ΤΩΡΑ ή στείλε της email, απαιτώντας μία ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα ξεκινήσει να επενδύει σε ντόπιες ζωοτροφές και ενημέρωσέ μας για την απάντησή τους.
2. Παρακολούθησε live τις εξελίξεις της δράσης και πάρε μέρος με όποιον τρόπο μπορείς.
Θα βρεις αναλυτικές οδηγίες εδώ.
Νίκος Χαραλαμπίδης
Γενικός Διευθυντής του ελληνικού
γραφείου της Greenpeace