Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Πρόκειται περί απάτης τα 600 δισ. του κ. Σώρρα

Οριστικό τέλος βάζει με πόρισμά της η Τράπεζα της Ελλάδος στην πολύκροτη υπόθεση των 600 δισ. που υποτίθεται ότι κατέθεσε η οργάνωση End National Debt (END) των κ.κ. Σώρρα και Λαμπράκη για να «σώσει» την Ελλάδα από το δημόσιο χρέος.
Σύμφωνα με το πόρισμα που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», η έρευνα που έγινε από την Τράπεζα της Ελλάδος έδειξε ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοια κατάθεση σε καμία τράπεζα του Καναδά. Παράλληλα, οι περίφημες μπίζνες του κυρίου Σώρρα είναι... αέρας κοπανιστός καθώς δεν υπάρχουν οι εταιρείες που υποτίθεται ότι έχει ή εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ... ανύπαρκτη είναι και η περίφημη οργάνωση END.

Ειδικότερα, στο πόρισμα αναφέρεται επί λέξη πως η έρευνα για τα 600 δισ. του κ. Σώρρα έδειξε πως «πρόκειται περί απάτης». Κι αυτό γιατί:
  • Οι εταιρείες που αναφέρουν οι «εκπρόσωποι» της END στις δηλώσεις και στα «έγγραφα» που έχουν εμφανίσει (Federal Stock Transfer, Woodridge Ontario, Federal Funding και Diamond & Diamond) δεν υπάρχουν και δεν είναι καταχωρημένες σε καμία τραπεζική επετηρίδα.
  • Η οργάνωση END είναι επίσης ανύπαρκτη. Μοναδική αναφορά της γίνεται σε πληρωμένη διαφήμιση στο δίκτυο CNW Canada Newswire ως ΜΚΟ με ιδρυτικό μέλος τον Αρτέμιο Σώρρα, πρόεδρο τον Μανώλη Λαμπράκη και τον Antony Diamont ως «διευθυντή» του γραφείου Καναδά!
  • Οι αναφορές που υπάρχουν στο διαδίκτυο για την Diamond & Diamond Merchant Banking Group δείχνουν ότι πρόκειται για εταιρεία-απάτη ενώ εκκρεμεί εις βάρος της προσωρινή εντολή της αρμόδιας αρχής Ontario Securities Commission.
  • Τέλος, στην αναφερόμενη διεύθυνση της Federal Stock Transfer & Custody Agents που υποτίθεται ότι εγγυάται την καταβολή των 600 δισ. δολαρίων υπάρχει απλώς ένα συγκρότημα με εστιατόρια και καφετέριες.
  • Με δήλωσή του, ο υπεύθυνος Τύπου της Τράπεζας του Μόντρεαλ, Ραλφ Μαράνκα, διαψεύδει ότι έχει γίνει κατάθεση 600 δισ. δολαρίων σε CDRS (κηδεμονευόμενες καταθετικές αποδείξεις) με αντίκρυσμα αμερικάνικα ομόλογα ίδιου ύψους όπως υποστήριξε ο άφαντος πλέον Μανώλης Λαμπράκης: «Τα δημοσιεύματα περί κατάθεσης 600 δισ. δολαρίων στην BMΟ (Bank of Montreal) δεν είναι αξιόπιστα», σημειώνει ο κ. Μαράνκα.
Πλέον, μετά το επίσημο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και τη διάψευση της Τράπεζας του Μόντρεαλ καταρρίπτονται όλοι οι ισχυρισμοί των Λαμπράκη και Σώρρα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη τον τελευταίο μήνα. Το έγγραφο που παρουσίασαν οι κύριοι Σώρρας και Λαμπράκης που υποτίθεται ότι αποδεικνύει ότι υπάρχει έμβασμα 600 δισ. δολαρίων στη συγκεκριμένα τράπεζα (σε αμερικάνικα ομόλογα λήξης 2014), είναι σαφέστατα πλαστό.
Επομένως, η υπόθεση είναι καθαρή απάτη για την οποία το λόγο πρέπει να έχει η ελληνική δικαιοσύνη, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν αδικήματα από τους κυρίους Σώρρα, Λαμπράκη και άλλους και να απαγγείλει κατηγορίες. Όπως έχει αναφέρει επανειλημμένα το iefimerida.gr, οι δύο κύριοι προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά γύρω από την προέλευση των υποτιθέμενων χρημάτων. Προσπάθησαν να επαναφέρουν από το παράθυρο την ιστορία με τις δήθεν μετοχές χρυσού της Τράπεζας της Ανατολής, για την αξία των οποίων είχε αποφανθεί θετικά ο συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, Θεόδωρος Καρυώτης, ενώ ο Λαμπράκης έφτασε να δηλώνει ότι τα χρήματα του Σώρρα προέρχονται από μυστική τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων που πούλησε ο Σώρρας στους Αμερικανούς...