Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Στον Πρωθυπουργό για τα σκουπίδια οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου


Την απόφαση να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό της Χώρας Αντώνη Σαμαρά και να του ζητήσουν «να δώσει το βηματισμό για άμεση επίλυση του θέματος των απορριμμάτων» έλαβαν στην χθεσινοβραδυνή τους συνεδρίαση οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου.
Κοινή παραδοχή όλων των δημάρχων ήταν ότι τα πράγματα χειροτερεύουν όσο περνά ο καιρός και όλες οι ευθύνες επιρρίπτονται στους δημάρχους οι οποίοι ζουν μία «τραγωδία» όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά και για αυτό θα πρέπει να ζητήσουν επίσπευση των διαδικασιών από τους αρμοδίους και φυσικά χρήματα για να προχωρήσουν την ενδιάμεση λύση.
Ο δήμαρχος Τρίπολης και πρόεδρος του ΦοΣΔΑ Γιάννης Σμυρνιώτης ως είθισται σε κάθε συνεδρίαση της ΠΕΔ Πελοποννήσου ενημέρωσε για τις εξελίξεις που αφορούν στις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής (σχετικά με τη Νεμέα) για την έγκριση της ΜΠΕ για το δήμο Ευρώτα από το Περιφερειακό Συμβούλιο και για την εκκρεμότητα που υπάρχει στην έγκριση των ΜΠΕ για δήμο Τρίπολης, Ερμιονίδας και Πύλου.
Η τελική απόφαση των δημάρχων ήταν:
Να ζητήσουν από την Κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα στις αγορές των μηχανημάτων που απαιτούνται για την ενδιάμεση λύση (πλην δεματοποιητών που υπάρχουν).
Να ολοκληρωθεί ο ΦοΔΣΑ ως οργανισμός (είναι σε εκκρεμότητα τα πορίσματα των ορκωτών ελεγκτών για τους πρώην ΦοΔΣΑ).
Να ζητήσουν από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα να επισπεύσει τις διαδικασίες για την έγκριση των ΜΠΕ.
Να ζητήσουν ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό Σταύρο Καλαφάτη και να τον καλέσουν να τηρήσει τις υποσχέσεις του (αν είναι δυνατόν το ραντεβού να κλειστεί άμεσα)
Και να δουν τον Πρωθυπουργό ζητώντας του να παρέμβει και να ζητήσει να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα με τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο.
Και τέλος ο πρόεδρος της ΠΕΔ Παναγιώτης Νίκας σημείωσε πως δεν έχουν καμία αντίρρηση με τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της Περιφέρειας αν και υπάρχουν κάποιες ενστάσεις αλλά δεν υπάρχει λόγος να ανοιχθούν μέτωπα, και κάλεσε τους δημάρχους να μην πληρώσουν πρόστιμα που τυχόν επιβληθούν από την Περιφέρεια – αλλά να κάνουν ενστάσεις- αφού πληρώνοντας τα πρόστιμα αποδέχονται την ευθύνη και για την κατάσταση που υπάρχει…
πηγή