Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας προχωρά

Το όραμα για αξιοποίηση των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας υλοποιεί αργά αλλά σταθερά η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας με την επίσκεψη στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (Θέρμη Θεσσαλονίκης-Εργαστήριο Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Καλλωπιστικών φυτών και Κιλκίς-Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσίων).
Η κυρία Γεωργία Δρόσου-Παγίδα είπε: Η αρχική πρόταση της ΕΝΑ Αργολίδας για δημιουργία Ασκληπιείου Βοτανικού Κήπου υιοθετήθηκε από τον Δήμαρχο Επιδαύρου και δημοσιοποιήθηκε με την ομιλία του Δρ Ν. Σαμανίδη στο Λυγουριό (27/3/2012). Μετά την ενημερωτική ομιλία της Δρ Ελένης Μαλούπα στο Κρανίδι (27/4/2012), επισημάνθηκαν οι πιθανοί χώροι ανάπτυξης της δραστηριότητας και κυρίως οι χώροι παραγωγής και μεταποίησης των αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών με συστηματική καλλιέργεια.
Η ΕΝΑ Αργολίδας προχώρησε σε ανοικτή πρόσκληση για εκπαίδευση στην καλλιέργεια αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών και παρακάλεσε την Δρ Ε. Μαλούμε και ενημερώσει τους υποψήφιους καλλιεργητές στο άρτιο Εργαστήριο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Θέρμη και να τους ξεναγήσει στον πειραματικό κήπο του Εργαστηρίου και τον Βαλκανικό Κήπο των Κρουσίων.
Η οργανωμένη επίσκεψη θα ξεκινήσει από Αρχαία Επίδαυρο την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, με υποψήφιους καλλιεργητές αρωματικών φυτών από την Αρχαία Επίδαυρο, το Λυγουριό, την Δήμαινα, το Άργος, το Ναύπλιο, την Ερμιόνη, το Πόρτο Χέλι και το παράλιο Άστρος.
Στην πρωτόγνωρη διαδικασία θα έχουν την ευκαιρία να
σταματήσουν στην Αταλάντη, στην Κατερίνη, στην Πιπεριά και στην Πολυκάρπη Αριδαίας.
Η μακρά διαδρομή θα λειτουργήσεικαι ως εργαστήριο ανταλλαγής σκέψεων και ζύμωσης για την διαμόρφωση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που θέλουν να συστήσουν για την καλύτερη συνεννόησή τους.
Σημειώνεται ότι παρόμοια προσπάθεια προσπαθεί να στηθεί από την Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών με την μορφή Συνεταιρισμού, ενώ ήδη διαμορφώθηκε μια ανάλογη προσπάθεια στον Λαγκαδά με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΜΥΓΔΟΝΙΑ, που έκανε την πρώτη της δημόσια παρουσίαση στις 27/9/2012.
Κατά την Επίσκεψη Μάθησης οι Συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες με την Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας, να συζητήσουν για τις εξελίξεις στα αγροτικά με τον τ. ευρωβουλευτή-αγρότη Γιάννη Γκλαβάκη και να γνωρίσουν την σύγχρονη επιχειρηματική εγκατάσταση ΜΥΡΤΙΣ στην Πολυκάρπη Αριδαίας με την βοήθεια της Δρ Κατερίνας Γρηγοριάδου.
Τρεις Ενώσεις Νέων Αγροτών, τρεις περιοχές, τρεις μορφές συλλογικών μορφών δράσης, σε ένα απολύτως συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδος, για μια ελπιδοφόρα αγροτική εκμετάλλευση. Όταν η Έρευνα συνοδεύεται από Γεωργικές Εφαρμογές, από υπεύθυνη επαγγελματική ενημέρωση και υποστήριξη, τότε οι Έλληνες Νέοι Αγρότες μπορούν να αντιμετωπίζουν το αγροτικό μέλλονμε μεγαλύτερη αισιοδοξία.
Η κα Γ. Δρόσου-Παγίδα (πρόεδρος ΕΝΑ Αργολίδας) προκαλεί όλους τους συντοπίτες στις 4 Νοε 2012. στις 18.00, στο Ναύπλιο με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, για να ενημερωθούν όλοι για τα αποτελέσματα της προσπάθειας, διότι η ΕΝΑ Αργολίδας ότι πετυχαίνει να γίνεται το θεωρεί πλούτο για όλους, και το μοιράζεται με όλους τους αγρότες.
  agronews