Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ιωάννης Δημαράκης Δ/ντής Γεν. Λυκείου Κρανιδίου Ανοικτή επιστολή προς τον κο Καμιζή


Ανοικτή επιστολή.
Προς το Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτριο Καμιζή
από το Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου κ. Ιωάννη Δημαράκη.

            Σχετικά με την αποστροφή του λόγου τού κ. Δημάρχου σε δημοσίευση κειμένου με τίτλο «Ενημέρωση Δημάρχου» που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας και αφορά τις ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία και τη μη ενημέρωσή του, αναφέρει επί λέξει και τα εξής « .….. στους αγιασμούς όσων σχολείων παραβρέθηκα, οι διευθυντές μετά από σχετική ερώτησή μου, με διαβεβαίωσαν ότι όλα έχουν καλώς.»

            Θα ήθελα ευγενικά να επισημάνω στον κ. Δήμαρχο ότι κατά τη διάρκεια της μικρής δεξίωσης που παρατέθηκε μετά τον Αγιασμό σε ερώτηση του για τα διδακτικά κενά ενημερώθηκε προφορικά από εμένα προσωπικά ότι λείπουν τρεις καθηγητές σε σύνολο είκοσι, που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία του Λυκείου. Μάλιστα του είπα ότι τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα διδάσκονται κανονικά από την επόμενη ημέρα του Αγιασμού, πράγμα το οποίο και έγινε.

            Όσον αφορά το θέμα της προσωπικής του συνδρομής στην πρόσληψη των καθηγητών,  που επίσης αναφέρει στο κείμενό του, όντως δεν του εζητήθη διότι ο Δ/ντής του Σχολείου απευθύνθηκε εγγράφως, πολλάκις μάλιστα, στα αρμόδια θεσμικά όργανα, που έργο τους είναι η επίλυση αυτών των θεμάτων.

            Εάν το προαναφερόμενο περιστατικό της συζήτησης μεταξύ του Δημάρχου και του  Διευθυντή του Λυκείου ο κ. Δήμαρχος το ελησμόνησε, είναι κατανοητό και ανθρώπινο. Είναι όμως θεμιτό και δίκαιο για το Διευθυντή του Λυκείου να αποκαταστήσει την αλήθεια.

 

                                  Κρανίδι 11-10-2012

                                  Ιωάννης Δημαράκης

                                          Δ/ντής Γεν. Λυκείου Κρανιδίου