Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Δια χειρός Τέτση το «Τυχερό 2013» των Φίλων της Μουσικής


Δια χειρός Τέτση το «Τυχερό 2013» των Φίλων της Μουσικής




Μια γοητευτική βάρκα που καθρεφτίζεται στα ελληνικά νερά σχεδίασε ο Παναγιώτης Τέτσης για το «Tυχερό 2013» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής». Ο βετεράνος ζωγράφος και ακαδημαϊκός προσέφερε το έργο του «Αντικατοπτρισμός» για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου του Συλλόγου.

Χαραγμένη σε χρυσό και ασήμι, με ανάγλυφο τον αντικατοπτρισμό της στον ρηχό γιαλό, η βάρκα του Τυχερού 2013 λικνίζει το σκαρί της κάτω από τον πανταχού παρόντα ήλιο. Και το εφετινό Τυχερό- που συνεχίζει μια παράδόση 15 χρόνων- κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων σε ασήμι 925, ασήμι-χρυσό καθώς και σε 150 αριθμημένα χρυσά κοσμήματα 18Κ. Για να διαφυλαχθεί η συλλεκτική του αξία, το εκμαγείο (μήτρα) θα καταστραφεί.

Το Τυχερό 2013 παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε στις 28 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσία του ίδιου του Παναγιώτη Τέτση τον οποίο ευχαρίστησε για την δωρεά του ο πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής κ. Πάνος Δημαράς. Για τον ζωγράφο και το έργο του μίλησε η κριτικός Τέχνης και σύμβουλος του συλλόγου και του Μεγάρου κυρία Εφη Ανδρεάδη. Ο καλλιτέχνης, από την πλευρά του, μίλησε για τον «Αντικατοπτρισμό», ευχήθηκε καλή χρονιά στους παριστάμενους και καλή συνέχεια στο έργο των Φίλων της Μουσικής.

Οσοι ενδιαφέρονται ν΄αποκτήσουν το Τυχερό 2013 μπορούν ν΄απευθύνονται στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (από τις 10.00-18.00), στο Μουσείο Μπενάκη (Βασ. Σοφίας), στα Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και Ελευθερουδάκης και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Για παραγγελίες με χρέωση πιστωτικής κάρτας ή αντικαταβολή, στο τηλέφωνο
 210 7282777  και brag@megaron.gr. Για πρώτη χρονιά εξάλλου, τα ΤΥΧΕΡΑ είναι διαθέσιμα και από το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα του Συλλόγου στο οποίο εκτίθενται και άλλα αντικείμενα τα οποία έχει κατά καιρούς κυκλοφορήσει ο Σύλλογος όπως βιβλία, προγράμματα, δισκογραφικές εκδόσεις, αφίσες, μεταξοτυπίες, μαντήλια.