Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

"ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ"

Της Έλλης Βασιλάκη
Το τμήμα θεάτρου του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου έχει προσκαλέσει για το μήνα Δεκέμβριο το εικαστικό θέατρο κούκλας «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ» της Εμμανουέλας Καποκάκη.
Ξεφεύγοντας από το παραδοσιακό κουκλοθέατρο, μέσα από έναν συνδυασμό κούκλας και ηθοποιού  χειροποίητες κούκλες που φτάνουν στο ύψος του ανθρώπου φτάνει να θεωρείται ίσως το πιο αξιόλογο του είδους του στη χώρα μας.
Συνδιοργανώνουμε και παρουσιάζουμε στο παιδικό κοινό της περιοχής μας δύο πολύ ξεχωριστές παραστάσεις, σ’ ένα χορό μεταξύ σώματος και κούκλας που γεννά μια παραμυθένια ατμόσφαιρα.
 
«ΟΖΑΧΑΡΟΖΥΜΩΜΕΝΟΣ»
Βασισμένο στο παραδοσιακό παραμύθι της Μάνης: « Η Ταρώ κι ο Ζαχαροζυμωμένος» σε απόδοση της Αθηνάς Μπίνιου.
Η Ταρώ θα πλάσει τον ιδανικό σύντροφο των ονείρων της, τον
ζαχαροζυμωμένο, από ζυμάρι. Ζωντανεύει από την αγάπη της αλλά της ζητάει μια μόνο χάρη. Όμως μόλις η Ταρώ παραβεί τη μοναδική του επιθυμία, τον χάνει. Αναζητώντας τον, ωριμάζει σαν γυναίκα και όταν ξανασμίγουν για πάντα, δημιουργούν την δική τους ευχτυχισμένη οικογένεια
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΑΝΟΝ
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 7:00 μμ.
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 11:00 πμ.
 
 
« Η ΓΑΪΔΟΥΡΩ»
Διασκευή από το παραμύθι του Σαρλ Περώ
Μια παραχαϊδεμένη πριγκιποπούλα, από την απληστία της θα μεταμορφωθεί σε πανάσχημη γαϊδουρώ. Μόνο με την προσπάθεια να κερδίσει τον πρίγκιπα της, θα λυτρωθεί. Ο «μύθος» πλέκεται γύρω από την υπερ- απαιτητικότητα του κακομαθημένου παιδιού και κατ’ επέκταση του μελλοντικού ενήλικα, που αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις για τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία σε ύφος ποιητικής κωμωδίας.
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΑΝΟΝ
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 7:00 μμ.
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 11:00 πμ.
 
 
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Για κρατήσεις επικοινωνείτε στο τηλ  27520- 26461  εκτός Σάββατου και Κυριακής και ώρες 9:00 – 14:00.