Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Καλό Σαββατοκύριακο!


επίκαιρα τσιτάτα

σύμφωνα με τον Μαχάτμα Γκάντι 


(7 συνήθεις ανθρώπινες δραστηριότητες που πρέπει να συνοδεύονται μαζί με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:)
1. Ευχαρίστηση χωρίς συνείδηση
2. Πλούτος χωρίς εργασία
3. Λατρεία χωρίς θυσία
4. Γνώση χωρίς χαρακτήρα
5. Εμπόριο δίχως ήθος
6. Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά
7. Πολιτική δίχως αρχές


Έλλη Βασιλάκη

solidarité

πρόταση από Αριστείδη Τέλη, Άαχεν


"Εξεγέρσεις"

Είδα τούτη την πόλη
να καίγεται δυο φορές στη ζωή μου
και το πιο αξιοσημείωτο
γεγονός ήταν η αντίδραση
των πολιτικών κατόπιν
εορτής καθώς διακήρυτταν
την αδικία του συστήματος
και απαιτούσαν
καλύτερες συνθήκες
ζωής για τους φτωχούς
και τους αναξιοπαθούντες .

τίποτα δεν διορθώθηκε
την τελευταία 
φορά . ούτε τώρα
θ' αλλάξει τίποτα . οι φτωχοί
θα παραμείνουν φτωχοί .
οι άνεργοι , άνεργοι .
οι άστεγοι , άστεγοι .
και οι πολιτικοί ,
αραχτοί και τραφαντοί
θα πλουτίζουν αιωνίως . 

(Μετάφραση : Σώτη Τριανταφύλλου)



Έλλη Βασιλάκη



Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

παρηγοριά στον άρρωστο γερμανικής προέλευσης

ή έμμεση καταγγελία στη χειρούργο;);!..- μας χρησιμοποιούν και παίζουνε μαζί μας, για καλό και για κακό (μάλλον όχι το ΔΙΚΟ μας καλό και σίγουρα όχι το ΔΙΚΟ τους κακό)  αδικαιολόγητα βασανίζομαι; θα φανεί στο πετροβόλημα...                          ΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Zeit: "Αφήστε την Ελλάδα ήσυχη"

 
Αλληλεγγύη στην Ελλάδα και πρόγραμμα ανασυγκρότησης.
 
"Αφήστε ήσυχη την Ελλάδα", τιτλοφορείται άρθρο της γερμανικής Zeit, στο οποίο αναφέρεται πως η χώρα μας δεν είναι παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά ευκαιρία για την Ευρώπη να αποδείξει ότι πρόκειται για μία ένωση, με την πραγματική έννοια του όρου.
Το άρθρο παραθέτει τις εικόνες δύο χωρών της ΕΕ. Από τη μία η

Το Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ

Ένας νέος ΗΛΙΟΣ μπορεί να ανατείλει σύντομα

Προχωράει το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ. Προβλέπεται  η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε έκταση 200 000 στρεμμάτων (320 000 στρέμματα είναι περίπου η επαρχία Ερμιονίδας), με ετήσια παραγωγή ρεύματος όση περίπου η σημερινή όλης της χώρας. Το περισσότερο θα εξάγεται στη Γερμανία.
Έχω ξαναγράψει σχετικά.
Ο δήμος μας έχει σκοπό να λάβει μέρος; Έχει καμιά πρόταση; Το κτήμα της ΔΕΠΑ στο Πορτοχέλι, τα άγονα υψίπεδα στην ορεινή Ερμιονίδα, ή ό,τι άλλο; Τώρα που μας έδυσε ο ΗΛΙΟΣ ας σηκώσουμε το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ πάνω από την Ελλάδα. Κέρδος θα έχουμε.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος
 

άρθρο 8 της Συνθήκης της Λισσαβόνας

Ένα εκατομμύριο υπογραφές για την Ευρώπη της αλληλεγγύης 

Της Έλλης Βασιλάκη

Προς Κύριον José Manuel Barroso,
President of the European Commission
1049 Brussels, Belgium.

Κύριε Πρόεδρε,
θεωρείται σκληρή διαπίστωση, πως η Ευρώπη έχει συστήσει τοκογλυφικές σχέσεις, έναντι της Ελλάδας (και των άλλων κρατών). Τα επιτόκια δανεισμού, με τα οποία η Τρόΐκα δανείζει στην Ελλάδα, είναι πολλαπλάσια από εκείνα που δανείζονται τα Κράτη-δανειστές. (Η Γερμανία , δανείζεται η ίδια με 0,25 και στη συνέχεια δανείζει στην Ελλάδα με 5%). Η κρίση στην Ελλάδα, γίνεται αιτία ανεπίτρεπτου πλουτισμού των Κρατών-εταίρων.
Τούτο, συμβαίνει σε πλήρη άρνηση της κοινοτικής αλληλεγγύης. Ο οικονομικός κανιβαλισμός, κατά κράτους-μέλους, συνιστά τον ύψιστο κίνδυνο για τις αξίες της Ευρώπης.
ΙΙ. Οι λύσεις που δίνονται ΔΕΝ είναι βιώσιμες,για την Ελλάδα. Και γενικώτερα, για το Ευρωπαϊκό οικονομικό οικοδόμημα. Τα δάνεια στην Ελλάδα, με εξοντωτικό επιτόκιο, γεννούν μεγαλύτερο χρέος. Καιι βέβαια ο εκτροχιασμός κάθε ομαλής δημόσιας λειτουργίας των. Η κατάσταση ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ.
Σας καλούμε , κατά το άρθρο 8 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, να εισάγετε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις ακόλουθες προτάσεις, προς ψήφιση :
-Να διαγράφει κάθε μέλος μονομερώς το μέρος του δημοσίου χρέους, που εμπίπτει στην κατηγορία του «επονείδιστου χρέους».
Τέτοιο είναι και το «ελληνικό».
Το μεγαλύτερο μέρος αυτού συνίσταται στην κεφαλαιοποίηση τόκων, που γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω.
Το κεφάλαιο των δανείων, έχει καταβληθεί.
ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ, δηλαδή.
-Nα καθιερωθεί η Αρχή της « κατάστασης ανάγκης».
Όταν η οικονομική και πολιτική υπόσταση του Κράτους κινδυνεύει από την εξυπηρέτηση του απεχθούς χρέους ( καλπάζουσα ανεργία, κατάρρευση μισθών-συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων , σχολείων , κοινωνικών υπηρεσιών, ατομική εξαθλίωση κλπ) η άρνηση πληρωμής του είναι αναγκαία και δικαιολογημένη.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Κίνηση για τη Διαγραφή του Απεχθούς Ελληνικού Χρέους ‘’ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ’’
ΣΚΟΠΟΣ
Συλλογή ενός (1) εκατομμυρίου υπογραφών σε ηλεκτρονική μορφή. Οι υπογραφές, θα πρέπει να καλύπτουν γεωγραφικά και πληθυσμιακά, όσο το δυνατόν, περισσότερες περιοχές της Ευρώπης. Το κείμενο με τις υπογραφές, θα σταλεί στη συνέχεια στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
ΝΟΗΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ 
ΑΝΤΙΘΕΣΗ στην οικονομική εξαθλίωση και την ατομική και εθνική υποδούλωση. Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη. Αυτή, αποτελεί τεράστιο χρέος και ευθύνη.
ΖΗΤΟΥΜΕ.
ΔΙΑΓΡΑΦΗ του επαχθούς Χρέους. Όταν οι Χώρες βρίσκονται σε «κατάσταση ανάγκης» (κατάρρευση υγείας, παιδείας, μισθών και συντάξεων), η πληρωμή του απεχθούς χρέους παραμερίζεται. Και προηγούνται οι ανάγκες επιβίωσης και αξιοπρέπειας του ατόμου.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το άρθρο 8 της Συνθήκης της Λισσαβώνας, περί ενός (1) εκατομμυρίου υπογραφών, θα τεθεί επίσημα σε ισχύ την 1/4/2012. Από τότε, θα μπορούν να υποβάλλονται από τους Ευρωπαΐους πολίτες, αιτήματα για ψήφιση Νόμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΑΝΑΓΚΗ.
Μέχρι τότε Η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ, πρέπει να έχει συγκεντρώσει ένα (1) εκατομμύριο Ευρωπαΐους πολίτες! Για να διεκδικήσει και να καθιερώσει και νομοθετικά την ισχύ της κατάστασης ανάγκης. (Όταν ο Λαός δεινοπαθεί, δεν πληρώνεται ο τοκογλύφος).
Ψηφίστε για να γίνουν 
ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ‘’ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Με λένε Ελλάδα


Το πρότεινε η Γαρυφαλλιά Δέδε

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Τσικνοπέμπτης

Σκωπτικό τραγούδι της Αποκριάς από την Πελοπόννησο. Τραγουδάει ο Παναγιώτης Μπαγάνης και τον συνοδεύει χορωδία του Μικτού Γυμνασίου «Εστίας Νέας Σμύρνης».
Περιλαμβάνεται στο LP «Περπερούνα» (1980). 

Από τα παλιά χρόνια οι διάφορες Καρναβαλίστικες εκδηλώσεις φτωχών  και πλουσίων, άρχιζαν από την Τσικνοπέμπτη, δηλαδή την Πέμπτη ημέρα της εβδομάδος πριν από την Κυριακή της Απόκριας....
Η Τσικνοπέμπτη είναι μια ετήσια τελετή, της οποίας η αρχή χάνεται μέσα στους αιώνες. Η ημέρα που τρώγεται κρέας. Τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου,οι τρεις εβδομάδες που συμπεριλαμβάνονται στο τριώδιο είναι, η Απολυτή, η Απόκρεω και η Τυροφάγος. Κατά τη διάρκεια
της πρώτης εβδομάδας (Απολυτή) σταματούσε η συνηθισμένη νηστεία της Τετάρτης και της Παρασκευής, ενώ στη δεύτερη εβδομάδα (απόκρεω) ίσχυε η νηστεία, έτσι η Τσικνοπέμπτη αποκτούσε ιδιαίτερη σημασία και εθεωρείτο εορτάσιμη ημέρα και το τραπέζι ήταν γιορτινό.
Η λέξη Τσικνοπέμπτη προέρχεται από τις λέξεις "τσίκνα" (η μυρωδιά του καμένου ψημένου κρέατος) και "Πέμπτη". Στις μέρες μας η Τσικνοπέμπτη θεωρείται η αρχή της αποκριάς.
Πήρε το όνομα Τσικνοπέμπτη από τις τσίκνες, μυρωδιές, που

Από το μπλογκ:Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

Από τα διβάρια της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου στις πιο διάσημες κουζίνες. Το αυγοτάραχο Τρικαλινός, γνωρίζει την ελληνική παράδοση στα πέρατα του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο που ο Φεράν Αντριά, ο πιο διάσημος σεφ, το κατατάσσει στα 30 πιο εκλεκτά και υγιεινά τρόφιμα του κόσμου!

Αυγοτάραχο μπάφας εξαιρετικής ποιότητας έβγαινε και από τη λιμνοθάλασσα Θερμησιού, όχι βέβαια από το Κράτος ή τον Δήμο. Και το λέω, γιατί το έχω φάει.

Μια μικρή αναδρομή στον αείμνηστο Μιχάλη Κούστα (πατήρ του Αντιδημάρχου), εργατικότατο, φιλοπρόοδο, ρέκτη, διορατικό, με ανοικτούς ορίζοντες, ικανότατο να πραγματοποιεί οράματα και να φέρνει αποτελέσματα.
Τη δεκαετία του 1960 είχε νοικιάσει από το Κράτος την ιστορική λιμνοθάλασσα του Θερμησιού. Έφερε άνθρωπο από το Μεσολόγγι που ήξερε καλά τη δουλειά και τον έβαλε φύλακα και κουμάντο στη λιμνοθάλασσα. Το κύριο ήταν το μεγάλωμα των ψαριών που εγκλωβίζονταν στη λιμνοθάλασσα, το μεγάλωμά τους και η αλιεία τους. Διαπίστωσε όμως ότι η λιμνοθάλασσα συγκέντρωνε πάρα πολλά χέλια. Το χέλι στα

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε

Και όποιος μπορεί να εξηγήσει, ας εξηγήσει

Του Βασίλη Γκάτσου

Στον προϋπολογισμό του 2011, τον αναρτημένο στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, διαβάζουμε ότι το σύνολο των εσόδων και των εισπράξεων είναι 11 355 140 €. Δηλαδή ο Δήμος Ερμιονίδας υπολόγισε ότι τα έσοδά του που μπορεί και να μην εισπραχθούν το 2011, αλλά απλά να βεβαιωθούν, μαζί με τις εισπράξεις, δηλαδή έσοδα που μπήκαν ως ευρώ στο ταμείο του Δήμου, θα ήταν αυτό το ποσό.
Φυσικά 11 355 140 €, είναι και τα έξοδα και οι πληρωμές. Έξοδα που μπορεί να μην πληρώθηκαν αλλά έγιναν και βεβαιώθηκαν και πληρωμές που έγιναν με ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος είχε και ένα σχέδιο, δηλαδή ενέργειες που έπρεπε να κάνει για να υλοποιήσει τον προϋπολογισμό του 2011. Και αν όλα έρχονταν όπως τα σχεδίασε, έπρεπε να πει δύο πράγματα:
1.    Τα έσοδα τα οποία βεβαιώσαμε και δεν τα εισπράξαμε είναι τόσα.
2.    Τα έσοδα που εισπράξαμε είναι τόσα.

 Και το άθροισμά τους να είναι 11 355 140 €.  Η ακραία περίπτωση είναι να μην εισπράχθηκαν καθόλου έσοδα, δηλαδή να μη μπήκε ευρώ στο ταμείο, άρα βεβαιώθηκαν 11 355 140 € τα οποία στο μέλλον πρέπει να προσπαθήσουμε να τα εισπράξουμε. Η άλλη

προτάσεις

ο Αριστείδης Τέλης από το Άαχεν προτείνει:
 1. ΕΛΛΗΝΙΚA  ΠΡΟIOΝΤΑ !...
 2._______________________
Γνωμη (Ναυτεμπορική)
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2135821  
3._____________________________
Οικονομική κρίση στην Ελλάδα: πώς οι αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές εφαρμόζονται στην Ευρώπη
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=443348&h1=true

στη βρύση του χωριού μας!

Η Ελλάδα μπορεί: 11+1 τρόποι για να ξεφύγουμε από την κρίση  Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη


Όσα χωριά δεν ερήμωσαν γνωρίζουν ανάπτυξη. 
Και όσα δεν είχαν μέχρι τώρα είναι γιατί κινούνταν σε λάθος κατευθύνσεις αποτέλεσμα λάθους πολιτικής και έλλειψης σωστής κατεύθυνσης.
Θέλω να πιστεύω λάθους γιατί πολλές πολλές φορές αυτό το λάθος αγγίζει τα όρια της προδοσίας. Ο κάθε τόπος έχει κάτι μοναδικό να προσφέρει.
Αρκεί να αξιοποιηθεί επιτέλους.
O Αγροτικός Αμπελουργικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός VAENI της Νάουσας πουλάει 600 ευρώ το μπουκάλι το κρασί στους Κινέζους. Aκούγεται ουτοπικό αλλά, σε λίγα χρόνια η γη του κρασιού θα κοστίζει όσο και η γη για τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
Καλλιέργειες με Aloe Vera
Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Στους Σαλαμινομάχους και ο δήμος Ερμιονίδας αφού η Ερμιόνη συμμετείχε στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας με 3 πλοία

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Δημαρχείο Κορίνθου, η δεύτερη συνεδρίαση των δήμων που απαρτίζουν το «Δίκτυο των πόλεων των Σαλαμινομάχων» (ΔΙ.ΑΔΕ.ΠΟ.Σ), όπου μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Ερμιονίδας, καθότι, ως γνωστόν, η Ερμιόνη συμμετείχε στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας με 3 πλοία.

Σκοπός της παραπάνω Εταιρείας, είναι η δημιουργία δικτύου πόλεων που θα συμβάλει στην ευρύτερη ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, στην διεύρυνση των ιστορικών δεσμών των πόλεων των οποίων οι δήμοι συμμετέχουν στην Εταιρεία, με παράλληλη ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς.

Από την πρώτη συνάντηση, στις 13/11/2011, έως την συνεδρίαση της Κορίνθου, το «Δίκτυο» επέδειξε έντονη κινητικότητα, πραγματοποιώντας επισκέψεις στη Βουλή και στους αρχηγούς των κομμάτων, προωθώντας τους στόχους της Εταιρείας.

Στην συνάντηση της Κορίνθου, ιεραρχήθηκαν οι προτεραιότητες του Δικτύου και δρομολογήθηκαν

Αυτό βρήκα, αυτό στέλνω

Δήμος Ερμιονίδας, Προϋπολογισμός 2012
Αναμένοντας την κανονική ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ κατά κωδικό, γιατί στο επισυναπτόμενο δεν φαίνεται τίποτα, ούτε διαφωτίζουν τι στο ελάχιστο οι ομιλητές.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Ελληνίδα η κορυφαία αστροφυσικός του 2012

Στην διεθνούς φήμης αστροφυσικό, Χρύσα Κουβελιώτου, θα απονεμηθεί το βραβείο Daniel Heineman  του έτους 2012 για την αστροφυσική, ως αναγνώριση για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει στην επιστήμη της.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2013, στην 221η συνάντηση της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας.
tvxs 

Ενημέρωση για τον καρκίνο από το νοσοκομείο John Hopkins

Aφού επί σειρά ετών ο κόσμος διδάχτηκε ότι η χημειοθεραπεία είναι ο μόνος τρόπος να προσπαθήσει (“προσπαθήσει” είναι η λέξη κλειδί) να καταπολεμήσει τον καρκίνο, το John Hopkins επιτέλους αρχίζει να μας αποκαλύπτει ότι υπάρχει και εναλλακτική λύση.
1. Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις παρά μόνο αφού έχουν πολλαπλασιαστεί και φτάνουν να αριθμούν δισεκατομμύρια. Όταν οι γιατροί ανακοινώνουν στους καρκινοπαθείς ασθενείς τους ότι μετά τη θεραπεία δεν υπάρχουν πλέον καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους, εννοούν απλώς ότι η ποσότητα των καρκινικών κυττάρων δεν είναι ανιχνεύσιμη από τις εξετάσεις.
2. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, κάθε άνθρωπος θα εμφανίσει καρκινικά κύτταρα 6 έως και περισσότερες από 10 φορές.
3. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό, τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και ο σχηματισμός όγκων.
4. Η εμφάνιση καρκίνου αποτελεί ένδειξη διατροφικής ανεπάρκειας. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες, καθώς και στον τρόπο ζωής του

«ΜΗΤΡΩΟΝ ΔΙΔΥΜΙΩΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ»

Τοπική Κοινότητα Διδύμων
Νομικό Πρόσωπο  Κοινωνικής Πρόνοιας &
Αλληλεγγύης Πολιτισμού & ΠαιδείαςΔήμου Ερμιονίδας
 
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου
του Γεωργίου Μ. Βουτσίνου
«ΜΗΤΡΩΟΝ ΔΙΔΥΜΙΩΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ»
  που θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου 2012& ώρα 18:30 μ.μ. στην
 αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διδύμων (Κοινοτικό Κατάστημα)
 της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Καμιζής

Η ελληνική αγορά χρειάζεται την στήριξή μας


Προτείνει η Αγγελική Μαντζαβίνου

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Αναλυτικός κατάλογος Ελληνικών Προιόντων

Μην ξεχνάτε ότι η ελληνική αγορά χρειάζεται την στήριξή μας
ΤΩΡΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τα καταστήματα της χώρας.

Ακολουθεί ένας αναλυτικός κατάλογος με ελληνικά προιόντα που καλύπτουν όλο το φάσμα της καθημερινότητάς μας!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ξεχνάτε τα μαγαζιά της γειτονιάς σας, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
  • ΙΟΝ (Γάλακτος, Αμυγδάλου, Break, Nucrema, Mabel, Υγείας ΙΟΝ, Σοκοφρέτα, Noizetta). Ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1930 και έχει δύο εργοστάσια παραγωγής, Αθήνα και Άρτα.
ΞΕΝΗ:
  • Παυλίδης – Κraft Foods (Lacta, Παυλίδου υγείας, Toblerone, Παυλίδης γεμιστή, Lila Pause, Kiss, Gioconda, Merenda). H Παυλίδης εξαγοράστηκε το 1990 από τον αμερικανικό κολοσσό Kraft Foods , με κατακόρυφη πτώση ποιότητας και αύξηση τιμών έκτοτε, τώρα έχουν βάλει στο μάτι και την βρετανική Cadbury,
ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
  • ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Πτι Μπερ, Μιράντα, Caprice, Cream Crackers, Digestive, Γεμιστά, Marie, Mascot, Rondo, Crispies, Φρυγανιές κτλ). Ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε το 1938 από Πολίτες πρόσφυγες και στις μέρες μας απασχολεί 1000

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Απο το Άαχεν "Ενδιαφέρουσα ανάλυση της εικόνας της Ελλάδας προς τα έξω."ΑΞΙΖΕΙ!

ο εξάδερφος από το Άαχεν προτείνει:
From: Aristidis-Telis
Sent: Sunday, February 12, 2012 11:11 PM
Δείτε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση της εικόνας της Ελλάδας προς τα έξω. Αφιέρωσε μισή ώρα στο παρακάτω φιλμ, ΑΞΙΖΕΙ!
Έλλη Βασιλάκη 
Το προτείνουν επίσης ο Νίκος από  Παρίσι και η Κασσάνδρα από Αγγλία



Κυκλοφορεί αύριο η Ελευθεροτυπία των συντακτών

Το απεργιακό φύλλο της «Ελευθεροτυπίας» εκδίδουν από αύριο οι εργαζόμενοι στην ιστορική εφημερίδα. 
Ήδη στο διαδίκτυο έχει κυκλοφορήσει η γεμάτη συμβολισμούς αφίσα της προαναγγελίας.Μετά από παλινωδίες μηνών, απλήρωτους μισθούς και καταφυγή στον θλιβερό άρθρο 99 της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας καταφεύγουν στο μοναδικό πράγμα που δεν μπορούν να τους πάρουν: τα χέρια τους.
Κυκλοφορεί αύριο το πρώτο φύλλο που εκδίδουν μόνοι.
Ας τους στηρίξουμε.

Μουσουρλού & Μισιρλού ή Misirlou Μία υπόθεση καθαρά Ελληνική...

Δεκαετία του 1920…
Ελλάδα π’ αναπνέει καπνούς του πόλεμου που τέλειωσε, κι ανάβει φυτίλια στον πόλεμο που έρχεται…
Η Ελλάδα έχει πλέον αποκτήσει Εθνικό Ύμνο…
Επίσης, έχει «φέρει» κοντά της, τους πρώτους που «επιστρέφουν», από τη Μικρά Ασία, Έλληνες…
Το τοπίο της εποχής…
Στα μάτια τα δικά μας, παράξενο θα φαινότανε το τοπίο του τότε…
Η φωτογραφία είναι ακόμη ασπρόμαυρη…
Το σινεμά λανσάρει ασπρόμαυρα πρόσωπα έντονα μακιγιαρισμένα…
Οι αδελφοί Γιαννάκης και Μίλτος Μανάκια φέρνουν την έναρξη του Ελληνικού και Βαλκανικού κινηματογράφου, με ντοκιμαντέρ της Μακεδονίας, μιας περιοχής που η μουσουλμανική ακόμα κυριαρχία υπάρχει, παρ’ όλη την ασταθή πλέον εξουσία της…
Ο απόηχος φτάνει ακόμα στην Αθήνα ή έρχεται κιόλας, με τις μνήμες που φέρνουν οι Έλληνες του εκεί…
Η Coco Chanel αναλαμβάνει τη «χειραφέτηση» της γυναίκας…
Το φουστάνι και η μόδα επιτρέπει στα πόδια να φαίνονται…
Το πλεκτό μαγιό και η Αυστραλέζα κολυμβήτρια Anette Kollerman, σοκάρουν αλλά σιγά – σιγά, πλέον, γίνονται εικόνες καθημερινές, τα έθιμα και τα ήθη της εποχής καμπτόμενα τα κάνουν αποδεκτά στις παραλίες…
Τα καπέλα κατεβαίνουν μέχρι τα φρύδια των γυναικών…
Τα μάτια έντονα από το μακιγιάζ τους, μουτζούρες γκρι και μαύρες, πάνω κάτω…

ελπιδοφόρο εγχείρημα εν Ελλάδι

Τελαίθριον:η πρώτη οικολογική κοινότητα στην Ελλάδα 

προτείνει η Έλλη Βασιλάκη

Ως φως στο τούνελ και εικόνα ενός πιο ελπιδοφόρου μέλλοντος θεωρείται από πολλούς η ανάπτυξη της πρώτης οικολογικής κοινότητας στη χώρα μας.

Πρόκειται για την κοινότητα Τελαίθριον η οποία βρίσκεται στο όρος Τελέθριον της Βόρειας Εύβοιας και η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει υπόδειγμα αειφορίαςκαι παράδειγμα τρόπου ζωής απόλυτα εναρμονισμένου με το φυσικό περιβάλλον.

Το εγχείρημα Τελαίθριον, όπως αναφέρουν οι εμπνευστές του, έχει ως στόχο τη δημιουργία της πρώτης, απόλυτα αναγκαίας, οίκο-κοινότητας στην Ελλάδα η οποία θα λειτουργήσει ως πρότυπο αυτάρκειας, υγιών και αρμονικών συνθηκών ζωής με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες και στο οικοσύστημα, εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών για ενέργεια, χρήσης καθαρών και αποτελεσματικών Μέσων Μεταφοράς, συνεχούς έρευνας και εκπαίδευσης σε όλα τα σχετικά θέματα και τεχνολογίες, τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς όλους.

Η κοινότητα χωρίζεται σε τρία μεγάλα βασικά τμήματα.

Στο κέντρο της θα βρίσκεται το Συγκρότημα Γεωδαιτικών Θόλων που λειτουργεί ως η καρδιά του εγχειρήματος και θα αποτελείται από πέντε αλληλοσυνδεόμενους γεωδαιτικούς θόλους, ο καθένας εκ των οποίων θα εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό.

Ο κεντρικός θόλος θα έχει επιφάνεια περίπου 100 τετραγωνικά μέτρα και οι τέσσερις θόλοι που θα τον περιβάλλουν θα είναι επιφάνειας 50 τετραγωνικών

αντισταθείτε

 Η διαθήκη μου 

Αντισταθείτε
σ' αυτόν που χτίζει ένα μικρό σπιτάκι
και λέει: καλά είμαι εδώ.

Αντισταθείτε σ' αυτόν που γύρισε πάλι στο σπίτι
και λέει: Δόξα σοι ο Θεός .

Αντισταθείτε
στον περσικό τάπητα των πoλυκατοικιών
στον κοντό άνθρωπο του γραφείου
στην εταιρεία εισαγωγαί- εξαγωγαί
στην κρατική εκπαίδευση
στο φόρο
σε μένα ακόμα που σας ιστορώ.

Αντισταθείτε
σ' αυτόν που χαιρετάει απ' την εξέδρα ώρες
ατέλειωτες τις παρελάσεις
σ' αυτή την άγονη κυρία που μοιράζει
έντυπα αγίων λίβανον και σμύρναν
σε μένα ακόμα που σας ιστορώ.

Αντισταθείτε πάλι σ' όλους αυτούς που λέγονται
μεγάλοι
στον πρόεδρο του Εφετείου αντισταθείτε
στις μουσικές τα τούμπανα και τις παράτες
σ' όλα τ' ανώτερα συνέδρια που φλυαρούνε
πίνουν καφέδες σύνεδροι συμβουλατόροι

σ' όλους που γράφουν λόγους για την εποχή
δίπλα στη χειμωνιάτικη θερμάστρα

στις κολακείες τις ευχές τις τόσες υποκλίσεις
από γραφιάδες και δειλούς για το σοφό
αρχηγό τους.

Αντισταθείτε στις υπηρεσίες των αλλοδαπών
και διαβατηρίων
στις φοβερές σημαίες των κρατών και τη
διπλωματία
στα εργοστάσια πολεμικών υλών
σ' αυτούς που λένε λυρισμό τα ωραία λόγια
στα θούρια
στα γλυκερά τραγούδια με τους θρήνους
στους θεατές
στον άνεμο
σ' όλους τους αδιάφορους και τους σοφούς
στους άλλους που κάνουνε το φίλο σας

ως και σε μένα, σε μένα ακόμα που σας ιστορώ
αντισταθείτε.

Τότε μπορεί βέβαιοι να περάσουμε προς την
Ελευθερία.

1953, Μιχάλης Κατσαρός (1920-1998)



και μια ενδιαφέρουσα ιστορία, γραμμένη από τον Θανάση Γκαϊφύλλια:

...Όταν ο Μιχάλης το 1953 έγραψε το ΚΑΤΑ ΣΑΔΔΟΥΚΑΙΩΝ, έστειλε στο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΥΠΟ" ένα από τα ποιήματα,τη ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΟΥ προς δημοσίευση. Έπεσε πανικός. Στην

CNN

Συνεχίζεται η ψηφοφορία του CNN

Πρώτη καταχώρηση: 14/02/2012
05:53Διεθνή
Η ηλεκτρονική σελίδα του αμερικανικού δικτύου CNN διεξάγει ψηφοφορία με το ερώτημα: "Είναι η Ευρώπη υπερβολικά σκληρή απέναντι στην Ελλάδα;".
Έως τώρα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι 54% "όχι" και 46% "ναι", με μικρή υποχώρηση δηλαδή από το 47% που έφτασαν να έχουν οι ψήφοι "υπέρ" της χώρας μας.
Ψηφίστε και εσείς στο www.cnn.com, στο κάτω δεξιά μέρος της σελίδας...
Έλλη Βασιλάκη

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Τα Σφαγεία από άλλη ματιά

Των Διδύμων

Αφού είναι δημοτικά και αφού σχεδιάστηκαν από Κοινότητα και εν συνεχεία από Δήμο για τις ανάγκες των κτηνοτρόφων, δεν είναι δυνατόν η τεχνο-οικονομική τους μελέτη να καταδείκνυε ότι θα έχουν σίγουρα παθητικό και θα πάνε για φούντο. Κάποιοι χρηματοδότησαν τα Σφαγεία και κάποιοι έπεισαν τους χρηματοδότες ότι θα είναι κερδοφόρα και αποδοτικά. Δηλαδή, για παράδειγμα, να γράφουν ότι το μισό σφαγείο είναι για βοοειδή, οπότε τόσα θα είναι τα κέρδη, όταν όμως θα έχουμε βοοειδή στην Ερμιονίδα.
Γιατί δεν τα αναλαμβάνει ιδιωτικώς ο Δήμαρχος με οποιουσδήποτε από τους εκάστοτε συμβούλους του Δήμου Κρανιδίου, να τα λειτουργήσουν με δικά τους λεφτά; Δωρεάν θα τα πάρουνε, θα βάλουνε λίγα λεφτά και έναν υπεύθυνο (μπορεί να είναι και εθελοντής) να προσλάβει κόσμο και να τα λειτουργήσει, και αυτοί ως μέτοχοι θα παίρνουν τα καπιταλιστικά κέρδη, έτσι όπως τα είχαν αρχικά προϋπολογίσει.

Αν δεν κάνω λάθος, είχα διαβάσει παλιά και για μια ατασθαλία περί την οικονομική διαχείριση των Σφαγείων, για κάποια χρήματα που δόθηκαν για τη λειτουργία τους.
Όποιος θυμάται, ας μας τα γράψει και κυρίως τί έγινε αυτή η υπόθεση.
Όσο για την προθεσμία των 15 ημερών για να υποβάλουν πρόταση οι ενώσεις των κτηνοτρόφων μάλλον πέρασε. Τώρα που έρχεται η σειρά των ιδιωτών να υποβάλλουν προτάσεις, ευκαιρία είναι.
Θα αποδειχθεί έτσι ότι ένας σοσιαλιστικός δήμος μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και κερδοφόρα έστω και μία επιχείρηση.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος
 

Restart. Ημέρα πρώτη. Ήρθε η ώρα για το αναπάντεχο.

Λώρη Κέζα
Υπάρχει κάτι ελπιδοφόρο στο πολιτικό σκηνικό. Το τέλος της Μεταπολίτευσης δίνει την ελπίδα ότι θα ξεφορτωθούμε μια και καλή όλους αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα: εκείνους που μοίραζαν λεφτά σαν να ήταν δικά τους, εκείνους που διόριζαν ωσάν το κράτος να είναι δική τους επιχείρηση, εκείνους που βύθισαν το δάχτυλο στο μέλι.

Καιρός να φεύγουν όλοι αυτοί οι επηρμένοι που εξελέγησαν με γλοιώδεις μεθόδους, έζησαν σαν άρχοντες σε βάρος των φορολογούμενων και προήγαγαν σε ανώτατη αξία την τεμπελιά. Καιρός να ξεκουμπίζονται όλοι αυτοί οι αδιάφοροι βουλευτές που το κρίσιμο βράδυ, ενώ καιγόταν η Αθήνα και ψηφίζονταν τα μέτρα, κάθονταν στο εντευκτήριο της Βουλής βλέποντας μπάλα (ΠΑΟ-Ξάνθη).

Η αραίωση και η ανανέωση είναι πλέον αναπόφευκτη. Ήδη έχουν αλλάξει θεαματικά οι συσχετισμοί: ένας στους πέντε βουλευτές δεν εκπροσωπεί πλέον το κόμμα με το οποίο εξελέγη. Πρόκειται για αποχωρήσαντες και διαγραφέντες που αναζητούν αλλού την τύχη τους.

Το ΠαΣοΚ είχε 160 βουλευτές. Σήμερα έχει 130. Η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε με 91 έδρες, έμεινε με 62. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τον κυρ Φώτη, στο ΛΑΟΣ άλλος μπαίνει, άλλος βγαίνει. Μόνον οι κομμουνιστές παραμένουν αμετάβλητοι. Σε τούτο το κλίμα ακούγονται διάφορα σενάρια πολιτικής φαντασίας, με πιο ακραίο (αλλά χαρακτηριστικό) το σχέδιο που διακινεί ο κ. Πάνος Καμμένος: θα φτιάξουν, λέει, νέο σχήμα διαγραφέντες (ένθεν κι ένθεν) και θα κατέλθουν με επί κεφαλής τον Μίκη Θεοδωράκη!

Προς ώρας, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις για το πού

Μελισσοκόμος από το Αργος, χρυσός νικητής σε διεθνή διαγωνισμό.

Μελωμένα νέα..

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Διεθνής Διαγωνισμός Βιολογικού Μελιού, BIOLMIEL, στην επαρχία Βίμπο Βαλέντια στη Καλάμπρια της Ιταλίας. Στο διαγωνισμό έλαβε μέρος σημαντικός αριθμός μελισσοκόμων, από διάφορες χώρες, ενώ ειδικά για την Ελλάδα το πλήθος των συμμετοχών και των διακρίσεων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αποδεικνύοντας ότι το επίπεδο ποιότητας των προϊόντων της χώρας και ειδικά του βιολογικού μελιού, αναγνωρίζεται παγκοσμίως.
Η διεθνής κριτική επιτροπή αξιολόγησε περισσότερα από 200 προϊόντα στα οποία είχε προηγηθεί χημική ανάλυση, και καθόρισε τους νικητές, με συνολικό μέσο όρο που ξεπέρασε στη βαθμολόγηση τα 80/100.
Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε η CRA (Ιταλικό Κέντρο Έρευνας Μελισσοκομίας), σε συνεργασία με την ICEA (Φορέας Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων της Ιταλίας) και τοCIBi/Premiobiol (Ιταλική κοινοπραξία για τα βιολογικά προϊόντα). Για την Ελλάδα, την διοργάνωση ανέλαβε ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ.

 Από τους έντεκα Έλληνες μελισσοκόμους, που πήραν μέρος στο διαγωνισμό με συνολικά εικοσιπέντε διαφορετικές ετικέτες, οι δύο επιστρέφουν χρυσοί νικητές και ακόμα οκτώ επιστρέφουν ως ασημένιοι. Οι Έλληνες μελισσοκόμοι που διακρίθηκαν, σε συγκεκριμένα είδη μελιού, είναι οι:
ΧΡΥΣΟΙ
Μέλι Ελάτης: ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, Αντώνης Δημακόπουλος (Άργος, Αργολίδα)
Μέλι από Θυμάρι: ΑΜΟΡΓΙΑΝΟ, Παναγιώτης Μαρούλης ( Λαγκάδα, Αμοργός)
ΑΣΗΜΕΝΙΟΙ
Μέλι από Κάστανο: ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ , Δημακόπουλος Αντώνιος (Άργος, Αργολίδα).
Μέλι Πεύκου: EBION, Ουρανός Νικόλαος ( Άνω Καλεντίνη, Άρτα).
Μέλι από Έλατο, θυμάρι και άνθη: ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΓΚΑ, Πέτρου Λεωνίδας (Λούκα, Ηλείας)
Μέλι Μελιτωμάτων: DRYADON & SCHERIA, Γερανός Στέφανος (Σπαρτύλας, Κέρκυρα)
Μέλι Ανθέων: MELITI & MYTHODIA, Γερανός Στέφανος (Σπαρτύλας, Κέρκυρα)
Μέλι από Έλατο: ΚΑΤΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, (Καραβάς Σπάρτης, Λακωνία)
Μέλι από Θυμάρι:

SI-MEL, Σαββιδάκης Γεώργιος (Γκέλα Σητείας, Λασίθι)
ΜΕΛΙ ΚΥΘΝΟΥ, Γονίδης Δημήτριος (Δρυοπίδα Κύθνου, Κυκλάδες)

Και τώρα δουλειά.

Όπως ξέρανε να δουλεύουνε οι πατεράδες και οι παππούδες μας.

Πιάνουμε γερά την τσάπα, το τιμόνι του τρακτέρ, το κτένι, τον ραντιστήρα, το αλυσοπρίονο. ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ χέρια, τα ελληνικά, της Ερμιονίδας. Ήλιο με ήλιο.
Ξαναβγάζουμε τα κοπάδια στα βουνά. Ήλιο με ήλιο.
Ξαναθυμόμαστε τη μεταποίηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων,  για να τα πουλήσουμε.
Παράγουμε για να πουλήσουμε για να πάρουμε χρήμα στο χέρι για να το αποταμιεύσουμε για τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας. Για τον επιούσιο καλλιεργούμε και ανταλλάσσουμε, ο ένας με τον άλλον.
Περιμαζεύουμε τις δαπάνες του Δήμου μας, δηλαδή τις περιορίζουμε δραστικά.
Ρίχνουμε και κανένα ψάρεμα να φάει η οικογένεια. Και μη ξεχνάμε και τη σοφή προτροπή της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης: «πάρτε και κάνα μαχαιράκι κι ανεβείτε στις Αδέρες για να κάνα χόρτο!».
Το γιαπί το πιλοφόρι το μιστρί, θα αργήσουμε πολύ να το ξαναπιάσουμε. Δεν εξαρτάτε από μας.
Όμως εξαρτάτε από μας να βρούμε τρόπους συνεργασίας, ώστε να δημιουργηθούν καινοτόμες αγροτικές επιχειρήσεις και συνεργίες κάθε είδους.
Δουλειά και πάλι δουλειά. Δουλειά και προκοπή.

Και πάλι θα μας μείνει χρόνος πολύς να διαβάσουμε αποσπάσματα του Δημάρχου μας, ιστορικού στελέχους του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, στο μπλογκ του, της επιστολής του, προς τον αρχηγό του κόμματός του Γεώργιο Παπανδρέου. Τώρα που ο Ήλιος έδυσε.

Έρρωσθε,

Βασίλης Γκάτσος
 

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

στην ουρά... για λίγη αλήθεια!

  πού καταντήσαμε ...
ανακαλύψαμε ξαφνικά τους ειδικούς
(από καθηγητάδες-γκεστ, έως πραματευτάδες-"παντός καιρού")
για να ενημερωθούμε
(αφού μας φλομώσανε στο ψέμα οι "αρμόδιοι")
και τόση είναι η δίψα μας να μάθουμε τι μας γίνεται,
που τους στήσαμε κιόλας βάθρα και πλέξαμε στεφάνια,
επειδή απλώς μας πληροφορούν... 
μας λείπει η αλήθεια 
μας κατατρέχει η συνήθεια ν΄ αγιοποιούμε άκριτα και βιαστικά 
μας ιντριγκάρει η κουστωδιοποίηση
ναι, εμείς τους χειροτονούμε 
κι εμείς οι ίδιοι τους καθιστούμε αναρμόδιους σε θέσεις ευθύνης
(αναγνωρίσιμοι ή/και λαοφιλείς, δε σημαίνει απαραίτητα ικανοί οπωσδήποτε -δηλαδή οπουδήποτε, αδιακρίτως-, ούτε και εγγυώνται τιμιότητα, οπότε οι μετέπειτα της δαφνοστεφάνωσης απαιτήσεις μας δεν ευσταθούν ως δίκαιες) 
σεβαστά άτομα πολλά γύρω μας, δίπλα μας
(ακόμα και στην οθόνη μας σποραδικά), 
σεβαστή και η αγωνία τους
και ενίοτε η όποια προσπαθειά τους για τα κοινά
(όπου ο καθένας αντικειμενικά -και ανυστερόβουλα κατά προτίμηση- έχει τη δυνατότητα να συμβάλει)
αλλά ας μην τους προ(σ)βάλουμε,
συγχέοντάς τους με τους "καθοδηγητές"
και λοιπούς "εθνοσωτήρες",
που εκπαιδευτήκαμε να "αναζητάμε" να προσλάβουμε...
ΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ
υ/γ.:
και ναι, όποιος υψώνει τον τόνο της φωνής του,
ή μας απευθύνει επιδεικτικά (επιβλητικά τάχα) το δάχτυλο στα μούτρα,
πριν από λίγο άρχισε να μη μας πείθει (ευτυχώς)
και τώρα πιά δε μας ενοχλεί καν,
τον παραμερίζουμε κιόλας (επιτέλους)