Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ιδανική πολιτεία

From: Aristidis-Telis, Aachen 
Δείτε στην εικόνα που ακολουθεί πώς περιγράφανε οι αρχαίοι Έλληνες την ιδανική πολιτεία!
 7 απόψεις που απέχουν πάρα πολύ από τη σημερινή πραγματικότητα..

«ιχνευτες» στο θεατρο «ξαλαφτο» από μικρούς ηθοποιούς


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι Σατυροι , χαριτωμένοι, αστείοι και αξιαγάπητοι δαίμονες της φύσης, κυνηγάρικα  και περίεργα σκυλιά του δάσους, ανακαλύπτουν τα κλεμμένα βόδια του Απόλλωνα ,δίνουν μαθήματα δημιουργίας ,υπομονής και  τρόπους επιβίωσης ...........ελάτε να μάθετε την συνέχεια του σατυρικού δράματος «ιχνευτες» του σοφοκλη  στο θεατρο «ξαλαφτο» από τους μικρούς ηθοποιούς την Κυριακή 24 ιουνίου 2012 στις 9.00μμ.
OI ΜΙΚΡΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ Η ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΑ ΤΟΥΣ:
ΜΑΡΙΑ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ(EMAIL:maria. sklavounou@gmail.com, και m-anton1@otenet.gr)

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Έκθεση ζωγραφικής στην Ύδρα:"Ιωάννης Σπηλιόπουλος, 1906-1975"


Δυο καλές ειδήσεις από το Δήμο Ερμιονίδας


 Από την ιστοσελίδα του Δήμου  Ψεκασμός στο Μπίστι

..Μετά τα θετικά αποτελέσματα του περσινού ψεκασμού, συνεχίζεται και φέτος η προσπάθεια για την καταπολέμηση της ασθένειας.
       Ο ψεκασμός έγινε υπό την επίβλεψη του Γεωπόνου κ. Βασίλη Πασιαλή, παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ. Σταύρος Κούστας και κ. Παντελής Κολυμπάδης.



Έγινε σήμερα το πρωί παρουσία του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Καμιζή και του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου κ. Μαχαίρα η παραχώρηση χρήσης στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου 6 laptop, 2 υπολογιστών γραφείου και 15 εκτυπωτών, για εξυπηρέτηση των ιατρών του Κέντρου Υγείας αλλά και των δημοτών στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Ο Δήμος Ερμιονίδας ανταποκρίθηκε τάχιστα σε έγγραφο του Νοσοκομείου Ναυπλίου όπου υπήρχε σχετικό αίτημα. Το κόστος προμήθειας και εγκατάστασης ανήλθε περίπου στις 10.000€ 
 

Από τους Ιχνηλάτες.

«Μόνο όταν γίνουμε ενεργοί πολίτες θα βρούμε οδό διαφυγής»

Άμα δεν εργάζομαι, είμαι άεργος δηλαδή κάθομαι, οπότε δεν παράγω κανένα έργο, ούτε καλό ούτε κακό.
Άμα γίνω ενεργός, σημαίνει ότι είμαι ‘εν έργω’, δηλαδή εργάζομαι και παράγω έργο καλό ή κακό.
Άρα καλούμεθα με την ως άνω πρόταση να εργαστούμε και να βρισκόμαστε συνεχώς εν έργω, άρα αναγνωρίζεται ότι μέχρι τώρα καθόμαστε ως άεργοι.
Ο πολίτης όμως είναι ο άνθρωπος της πόλης. Αγρότης είναι ο άνθρωπος της γης. Και άεργος αγρότης δεν νοείται, γιατί ήδη θα είχε πεθάνει από ασιτία. Άρα αναγνωρίζεται ότι οι αγρότες είναι εν έργω, και καλούνται να γίνουν ενεργοί και οι πολίτες, όπως ενεργοί είναι και οι αγρότες.

Πολίτες είναι οι έμποροι οι βιομήχανοι, οι τεχνίτες, οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι βουλευτές και βολευτές, και καλούνται να εργαστούν, άρα μέχρι τώρα δεν εργάζονταν και όμως δεν έχουν ήδη πεθάνει. Το οποίο σημαίνει ότι με χίλιους τρόπους και ταχυδακτυλουργίες που δεν συνιστούν έργο και εργασία απαλλοτρίωναν ένα μεγάλο μέρος της αγροτικής παραγωγής και διατρέφονταν. Η αιώνια αντίθεση υπαίθρου και πόλης. Η πόλη που κάθεται πάνω στα αγροτικά «περισσεύματα» τα οποία διοικητικώ ή εμπορικώ ή χρηματικώ τω τρόπω συγκεντρώνει. Η ύπαιθρος όμως δεν έχει εργαλείο, μέθοδο και τρόπο να συγκεντρώσει το «περίσσευμα» του έργου των πολιτών, γιατί, τι να το κάνει, αφού δεν τρώγεται.

Είμαστε λοιπόν πολίτες άεργοι αλλά πλέον τα διοικητικά και εμπορικά και χρηματικά εργαλεία μας δεν αποδίδουν αγροτικά περισσεύματα και αρχίζει η λόρδα. Υπάρχει οδός διαφυγής; Βεβαίως υπάρχει αλλά μόνον όταν γίνουμε ενεργοί πολίτες, δηλαδή ξαναστήσουμε τα διοικητικά και εμπορικά εργαλεία μας και τα κάνουμε εκ νέου αποτελεσματικά να «συλλαμβάνουν αγροτικά περισσεύματα». Άρα πτου κι απ’ την αρχή.
Αλλιώς, μόνο όταν γίνουμε αγρότες θα βρούμε οδό διαφυγής.

Γι’ αυτό και το σωστό: Γεια σου περήφανη κι’ αθάνατη αγροτιά. Αθάνατη, γιατί δεν μπορεί, δεν είναι στον τρόπο της να πεθάνει από πείνα.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος
Φωτ:Έργο Ν. Λύτρα:΄΄Χωράφι με στάχυα΄΄ 

Αφιερωμα στον Μανο Χατζηδακη.

Σαν σημερα, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 1994, εφυγε απο τη ζωη,ο σπουδαιος Μανος Χατζηδακης, αφηνοντας πισω ενα μεγαλο εργο και μια σφραγιδα στην Ελληνικη Ιστορια.
 Μαιρη Φασιλη.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Όλη η Ελλάδα θα γίνει μια μπαταρία..

Της Έλλης Βασιλάκη
Δείτε τον Γεωπληροφοριακό χάρτη της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας.
 
Και δεν μιλάμε μόνο για την Κρήτη κάντε κλικ στην εικόνα να δείτε τι θα γίνει σε όλη την Ελλάδα...

http://www.rae.gr/geo/

Κρατισμός

Γίνανε όλοι manager ….. δημοσίας διοίκησης

Διαβάζω τους υποψήφιους βουλευτές του νομού μας, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ και διαπιστώνω την ευκολία με την οποία θα αλλάξουν τη νοοτροπία και τον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου. Δεν ξέρω μέχρι τώρα πού άσκησαν διοίκηση (ας μας το πούνε), αλλά πολύ βέβαιοι αισθάνονται γι’ αυτά που λένε.
Αυτοί λοιπόν, αν εκλεγούν, θα ανακατανείμουν, θα μεταθέσουν, να αναθέσουν, το κατά τα άλλα αξιολογότατο (που ποτέ όμως δεν αξιολογείται) προσωπικό του δημοσίου, θα καταργήσουν τους συμβούλους, θα αμείψουν σωστά (χωρίς όμως περικοπές αν και το 85% των δαπανών του δημοσίου είναι μισθοί) και θα πετύχουν διπλασιασμό και βάλε της αποδοτικότητας - αποτελεσματικότητας και ένα σωρό άλλα εύηχα και θα κάνουν όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να απολύσουν κανέναν (μη τρομάξουν οι ψήφοι).
Μπράβο τους, τέτοιες ικανότητες πού τις έκρυβαν τόσο καιρό; Πού τις ασκούσαν μέχρι τώρα; Σε ποιον επαγγελματικό χώρο; Γιατί στον ιδιωτικό τομέα λένε ότι από τις 100 προσλήψεις ζήτημα είναι να αναδειχθούν με κόπο 2-3 άτομα που να μπορούν να διοικήσουν. Δηλαδή αυτοί οι υποψήφιοι με το που θα βγουν βουλευτές, ως δια μαγείας ή επιφοιτήσεως, έμαθαν τη δουλειά του διοικείν;
Να μην λένε τερατώδη ψέματα περί διοίκησης και ως προς αυτό ας ρωτήσουν το ΚΚΕ το οποίο επίμονα καλούν για να συγκυβερνήσουν. Ο σοσιαλισμός με δημοκρατία είναι ο σοσιαλισμός των θεσμών και της αξιοκρατίας. Αυτός που ασκεί δημόσια διοίκηση είναι γιατί το αξίζει και η αξία του έχει μετρηθεί από θεσμούς και όχι γιατί είναι μέλος κόμματος, ή συνδικάτου, ή κομματικής νεολαίας. Και η κοινωνία τον εμπιστεύεται ως λειτουργό και να μειώσει τους μισθούς, και να απολύσει, και να επιβραβεύσει και να τιμωρήσει. Ο Σοσιαλισμός χωρίς δημοκρατία τοποθετεί παντού πολιτικούς κομισάριους (πολιτικά ανδρείκελα) και με αυτούς ασκεί διοίκηση. Αυτή τη διοίκηση άσκησε το ΠΑΣΟΚ στον δημόσιο χώρο, αυτήν ευαγγελίζονται και οι εν λόγω υποψήφιοι μιας αριστεράς όπου οι Ιδέες του Παπαγιαννάκη δεν είχαν ποτέ καμιά τύχη. Και ο σοσιαλισμός χωρίς δημοκρατία είναι πανούργος, γιατί στήνει μια κατ’ επίφαση δημοκρατία για λαϊκή κατανάλωση όπου επιβιώνει άριστα ως εποικοδόμημα ο σοσιαλισμός της νομεκλατσούρας, ο οποίος στη χώρα μας έχει αναπτύξει και μια καινοτόμο πανουργίαν: Διατηρούμε τον ιδιωτικό τομέα ως τροφό της νομεκλατσούρας μας και ως αποδέχτη και φταίχτη των αποτυχιών της.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 21ου φεστιβάλ Ναυπλίου

Μας ενημερώνει  η Έλλη Βασιλάκη
Το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα λόγω της οικονομικής κρίσης, που μας ταλανίζει όλους, όμως για τη μικρή μας πόλη ο Ιούνιος είναι ο μήνας της γιορτής της μουσικής, αδιαλείπτως εδώ και 21 χρόνια. Ο πολιτισμός άλλωστε είναι το πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο κοινωνικό κεφάλαιο σε μια εποχή κοινωνικών αντιφάσεων και οικονομικών προκλήσεων.
Για 10 μέρες, καταξιωμένοι καλλιτέχνες, διάσημοι μουσικοί θα μας γαληνέψουν με κρυστάλλινους ήχους και πειθαρχημένες στα χέρια τους μουσικές νότες που θα ξεχύνονται ελεύθερα, περιλούζοντας τους πανέμορφους χώρους του Ναυπλίου το Βουλευτικό και την Πλατεία του Αγ. Γεωργίου αλλά και το σύγχρονο, μεγάλο, διαδραστικό χώρο Φουγάρο
Το Ναύπλιο η ιστορική πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας καλωσορίζει
τους φιλοξενούμενούς της καλλιτέχνες, προσδοκώντας πως και αυτή τη χρονιά με το έργο τους θα προσελκύσουν επισκέπτες, από την τοπική κοινωνία, από την Αθήνα, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Πρεσβείες στην Αθήνα της

Η Μάχη των Μύλων

 Στους Μύλους κοντά στην λίμνη Λέρνης δύο ώρες έξω από το Άργος ήταν εγκατεστημένα τα μεγάλα αποθέματα δημητριακών από τα οποία σιτίζονταν το Ναύπλιο καθώς και τα στρατεύματα και μεγάλο μέρος των κατοίκων της Αργολίδας και Κορινθίας. Παρ' όλη την τεράστια σπουδαιότητα των εγκαταστάσεων, οι Μύλοι ήταν ανοχύρωτοι. Όταν το 1825 ο Ιμπραήμ κατέβηκε στην Πελοπόννησο, οι Μύλοι προσβλήθηκαν ξαφνικά στις 13 Ιουνίου από μια φάλαγγα Αιγυπτίων. Διεξάχθηκε μάχη στην οποία κινδύνεψε το Ναύπλιο και όλη η επανάσταση.
Η εξέλιξη των γεγονότων

Στις 11 Ιουνίου ο Μακρυγιάννης με 150 άνδρες είχε φτάσει στους Μύλους, ερχόμενος από αποτυχημένες περιπέτειες στην Μεσηνία και Αρκαδία. Το πρωί της 12ης Ιουνίου εμφανίστηκε ο Αιγυπτιακός στρατός στην Αργολική πεδιάδα.

Στο Ναύπλιο είχαν συγκεντρωθεί περίπου είκοσι χιλιάδες

Υπάρχει και Άγιος Μνημόνιος 2!

Προτείνει η Μαίρη Φασιλή
Πότε θα σωθεί η Ελλάδα ; Του Αγίου Μνημονίου ανήμερα. Δεν είναι μακριά η ημέρα αυτή και μην την εκλαμβάνετε χιουμοριστικά.
Ο Άγιος Μνημόνιος, όπως με δραματική καθυστέρηση ανακαλύψαμε όλοι, είναι άγιος της Ορθοδοξίας και εορτάζει στις 16 Ιουνίου. Ξεφυλλίστε το ημερολόγιο, αν δεν το πιστεύετε.Μία μέρα πριν τις εκλογές.

Το εκπληκτικότερο είναι ότι στις 16 Ιουνίου έχει γενέθλια ο Γ. Παπανδρέου (!) , που γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1952!
Τώρα βέβαια εξηγούνται όλα για το Μνημόνιο. Ο Άγιος Μνημόνιος δεν έβαλε το χέρι του, και την πατήσαμε. Δεν ξέρουμε επακριβώς τη ζωή του, αλλά ξέρουμε ότι πια ότι δεν και ο δημοφιλέστερος άγιος στην Ελλάδα....

Όσο για τα...
γενέθλια του Γ. Παπανδρέου την ημέρα του Αγίου Μνημονίου είναι τρομερή η σύμπτωση. Έτσι εξηγείται και η επιμονή του με το Μνημόνιο. Ήθελε να τιμήσει τον Άγιο! Μα , πως δεν το είχε προσέξει κανένας μας ; Μισό λεπτό να ψάξουμε μήπως υπάρχει και .Αγία Χρεωκοπία! Για να γκουγκλάρουμε λίγο!
Η μνήμη του Αγίου Μνημονίου συνεορτάζεται στις 16 Ιουνίου μαζί αυτή του Αγίου Τύχωνα, γιατί βέβαια μόνο από τύχη και από Τύχωνα γλιτώνουμε την καταστροφή!

Και επειδή όσο ψάχνεις μαθαίνεις , ψάξαμε στο διαδίκτυο και τι βρήκαμε; Ότι υπάρχει και... Άγιος Μνημόνιος 2!
pamelouketo

Ο ψεκασμός στο Μπίστι

Αποδείχθηκε αποτελεσματικότατος.

Δηλαδή σώθηκε το Μπίστι.
Εκεί που το κατέτρωγε η βαμβακίαση είδαμε όχι απλή βελτίωση αλλά θεαματική.
Αντίθετα, τα λίγα πεύκα στον Αγιο Θανάση και τα περιμετρικά του δρόμου που δεν ραντίστηκαν, πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο.
Για όσους έχουμε ζήσει μικροί το Μπίστι, πέτρα προς πέτρα, δέντρο προς δέντρο, μας προξενούσε μεγάλη λύπη το να χάνονται δέντρα που τα ξέραμε ένα προς ένα ....προσωπικά.
Όλα είχαν ξεκινήσει από ένα δέντρο στην είσοδο και, ενώ η βαμβακίαση κατέτρωγε το Μπίστι,  όλοι βυζαντινολογούσαν για το ποιανού είναι δουλειά και αρμοδιότητα, ποιο το αποτελεσματικό φάρμακο και τίποτα δεν γινότανε.
Αν και είχαμε ζητήσει ενημέρωση για το πώς άλλαξε έτσι η κατάσταση κανείς δεν πήρε την πρωτοβουλία να πει δυο λόγια, ίσως φοβούμενος μήπως το αποτέλεσμα δεν είναι σταθερό.
Ευχαριστώ (ως ψηφοφόρος) Σταύρο και Παντελή και όποιον άλλο που έσωσαν τα δέντρα μας επεμβαίνοντας αποτελεσματικά και για δεύτερη φέτος φορά.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

           

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Λάβαμε το παρακάτω email
Αγαπητές φίλες,
Επισκέπτομαι τη σελίδα σας καθώς η Μερσίνη, η πατριώτισσα σας είναι φίλη μου και κάθε τρεις και λίγο μου μιλά για την πανέμορφη Ερμιόνη...
Να σας συγχαρώ θερμά για την προσπάθειά σας και να σας ευχηθώ καλή δύναμη και καρποφορία των προσπαθειών σας.
Συμμερίζομαι την προσπάθειά σας και μιας κι αυτόν τον καιρό ζω εκτός Ελλάδας - στο Λονδίνο συγκεκριμένα-  γράφω πού και που ότι με παραξενεύει...
Αν θα θέλατε θα σας στείλω ένα κείμενο που γράφτηκε με την ευκαιρία των εορτασμών για τα 60 χρόνια της βασίλισσας.... αλλά από λίγο διαφορετική ματιά από αυτήν που προβάλλουν τα κανάλια.
Καλή συνέχεια,
Από το Λονδίνο,
Athina Xoura

Με χαρά το δημοσιεύουμε, σας ευχαριστούμε.

ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΡΩΝΑ ΣΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ»  ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ. 

Πάλι βρέθηκα να περπατώ στους δρόμους της απέραντης πόλης. Ανακατεύτηκα πάλι  στο πολύχρωμο και πολύβουο  πλήθος με σκοπό να βρεθώ κι εγώ στο ποτάμι στον Τάμεση, να δω από κοντά τη βασίλισσα που θα περνάει με όλη τη βασιλική οικογένεια στο πολυτελές πλοίο της, γιορτάζοντας τα εξήντα χρόνια της βασιλείας της.
Ο καιρός μουντός, ο ουρανός συννεφιασμένος όπως είναι συνήθως ο καιρός του Λονδίνου. Κρύο, κι ας είναι 3 του Ιούνη.  Με το που ξεκίνησα άρχισε εκείνη η ψιλή βροχή, όπως το απαλό ντούζ, εκείνο το ψιλόβροχο που δεν ξέρεις αν πρέπει τελικά να ανοίξεις ομπρέλλα ή να αφήσεις να σε  δροσίζει  απαλά. Όπως και νάχει στο Λονδίνο η ομπρέλα είναι απαραίτητη όποια εποχή του χρόνου κι αν είναι.
Ξεκίνησα λοιπόν με την  προσμονή ότι θα ανακατευτώ μέσα σ΄ένα βοητό, μέσα σ΄ένα πλήθος που θα παραλληροί από ενθουσιασμό. Καθώς κι από την τηλεόραση προβάλλονταν κάποια στιγμιότυπα που έμοιαζαν με τις προεκλογικές μας εκστρατείες της δεκαετίας του ‘ 80, θεώρησα κι εγώ ότι το κλίμα παρόμοιο θα ήταν. Και όχι μόνο. Ανακατεμένο και με  αισθήματα  βαθιάς ευγνωμοσύνης και θαυμασμού για τους κυβερνώντες της χώρας. Καθώς, όπως προείπα, η τηλεόραση  πρόβαλλε συνεχώς και τόνιζε  την αδημονία του λαού. Με διάφορα, με το να προβάλλει έναν 77χρονο να έχει έρθει από την Ουαλία και να έχει κατασκηνώσει στον Τάμεση από την Παρασκευή το μεσημέρι για  να περιμένει μέχρι την Κυριακή το απόγευμα για να δει την  βασίλισσα να περνάει…Μεγάλες

Οι υποχρεώσεις στο πελατειακό κράτος

Το πελατειακό κράτος ζει και βασιλεύει. Σε αυτό απευθύνθηκε στέλεχος της Ν.Δ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε προεκλογική ομιλία στο Κιλκίς πριν από λίγες ημέρες, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Συγκεκριμένα, ο ομιλητής, για να προσελκύσει εκ νέου τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της παράταξης του Αντώνη Σαμαρά στις προηγούμενες εκλογές, επικαλείται το ‘’φιλότιμο’’ των ευνοημένων κατά το παρελθόν ψηφοφόρων, ώστε να τον στηρίξουν την Κυριακή των εκλογών.
Ο ομιλητής λέει χαρακτηριστικά:"…Επίσης καθοριστικός θα είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πίεση ή στην υπενθύμιση σε ανθρώπους που ωφελήθηκαν από την ΝΔ, σε ανθρώπους που βόλεψαν επί ΝΔ, σε ανθρώπους που πήραν συμβάσεις από τη ΝΔ, εννοώ συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι που πήγανε στα στέιτζ.. Σε αυτούς να τους θυμίσουμε ότι πρέπει να προσφέρουν κάποια υπηρεσία, πρέπει να πάνε εκλογικοί αντιπρόσωποι, πρέπει να φέρουν την μάνα τους και τον πατέρα τους να ψηφίσει, ξέρουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί, αυτοί που τα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ ωφελήθηκαν από τη ΝΔ, σε αυτούς μπορούμε να υπενθυμίσουμε λίγο πιο φωναχτά ότι έχουν υποχρέωση να πάνε να ψηφίσουν". koutipandoras

Λονδίνο: Θριάμβευσαν τα επιχειρήματα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός theinsider
Νικήτρια με διαφορά αναδείχθηκε η ομάδα που υποστήριξε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα σε αγώνα επιχειρηματολογίας που διοργανώθηκε στο Λονδίνο.
Στο debate του οργανισμού Intelligence Squared με θέμα την επιστροφή των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο παρατάχθηκαν από τη μία πλευρά ο γνωστός Βρετανός ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και τηλεοπτικός παρουσιαστής Στίβεν Φράι και ο συμπατριώτης του βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και επικεφαλής της οργάνωσης Marbles Reunited, Άντριου Τζορτζ, υποστηρίζοντες την επιστροφή και από την άλλη ο Βρετανός ιστορικός και επίσης βουλευτής (με τους Εργατικούς) Τρίστραμ Χαντ με τον Ισπανό καθηγητή ιστορίας στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ, Φελίπε Φερνάντεθ-Αρμέστο.
Ανοίγοντας τη σειρά των επιχειρημάτων ο κ. Τζορτζ αναφέρθηκε στην κατάθεση αιτήματός του προς τη Βουλή των Κοινοτήτων να καταδικαστεί η αρπαγή από Έλληνες βράχων από το νεολιθικό μνημείο του Στόουνχετζ, σύμβολο του αγγλικού πολιτισμού και ιστορίας. Το αίτημα κατατέθηκε την 1η Απριλίου, μία συμβολική πρωταπριλιάτικη κίνηση καταδίκης της διατήρησης των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Λονδίνο.
Ο Βρετανός βουλευτής τόνισε ότι η επιστροφή των γλυπτών δε θα ήταν ταπεινωτική κίνηση για τη Βρετανία, ούτε θα άνοιγε της πύλες για τον επαναπατρισμό άλλων εκθεμάτων του μουσείου – θα ήταν πολύ απλά η ηθικά σωστή απόφαση. Πρόσθεσε ότι τα γλυπτά λεηλατήθηκαν από το λόρδο Έλγιν από μία χώρα υπό κατοχή και απέρριψε τον ισχυρισμό του Βρετανικού Μουσείου περί

"...δόλωμα για αφελείς, για ανθρώπους σαν εμένα, που δεν χορτάσαμε πολιτισμό..."

Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη
της Άννας Δαμιανίδη 

Μην με απαγκιστρώνεις
  Δεν υπάρχει πια κανείς να υποστηρίζει το Μνημόνιο από τις πολιτικές δυνάμεις. Ούτε όσοι το υπέγραψαν.    
  Κρίμα, γιατί καθώς ο καιρός περνάει αρχίζουν διάφοροι άνθρωποι, όχι πολιτικοί, αυτοί είναι στα μετερίζια του αγώνα εναντίον του, όλοι, με διάφορες λέξεις ο καθείς και τα όπλα του, αρχίζουν όμως άλλοι άνθρωποι, διαβαστεροί, να το μελετάν στα σοβαρά και να δημοσιεύουν περιλήψεις, λίστες, κεντρικές ιδέες και διάφορα άλλα πράγματα που μάθαμε να κάνουμε στις αναλύσεις κειμένων.
Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το Μνημόνιο έχει μερικές πολύ χρήσιμες ιδέες που συχνά έχουν υποστηριχτεί από κόμματα αριστερά και δεξιά, αλλά κανένα δεν ευκαίρησε να τις πραγματοποιήσει.
  Ας πάρουμε το Κτηματολόγιο, για να μην τσακωθούμε με τους
δημοσίους υπαλλήλους, τα στελέχη της ΔΕΗ και τους συνταξιούχους του ΟΤΕ. Ή του ΟΣΕ, ακόμα καλύτερα. Ποιος δεν υποσχέθηκε ότι θα το τελειώσει;
Κάθε κυβέρνηση που αναλάμβανε έψεγε την προηγούμενη ότι δεν το είχε προχωρήσει όσο έπρεπε. Μια φορά πήγαμε και δηλώσαμε τα πάντα, σπίτια, κήπους, μπαλκόνια, ρίζες κρεμμυδιών στον κήπο, το πιστέψαμε στα σοβαρά, θα έχουμε κτηματολόγιο κι όμως ακόμα δεν έχει τελειώσει αυτή η ιστορία.
Και τώρα που το Μνημόνιο λέει ότι πρέπει να γίνει, τι θα συμβεί; Επειδή το λέει το Μνημόνιο δεν θα γίνει ποτέ διότι πρέπει να του αντισταθούμε;

  Τα ίδια μπορείς να πεις για άλλα εξήντα τρία (63) τουλάχιστον

Η Συνέλευση της ΑΕ Ερμιονίδας

Παρουσία 70 μελών πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση της ΑΕ Ερμιονίδας, όπου έγινε ο απολογισμός της χρονιάς και συζητήθηκε η ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.
Την ομιλία άνοιξε ο πρόεδρος της ΑΕ Ερμιονίδας Βαγγέλης Δημαράκης ο οποίος ανέφερε πώς επειδή υπάρχουν ακόμα κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες  θα πρέπει να γίνει μία νέα γενική συνέλευση εντός δέκα ημερών για να μπορέσουν να εγκρίνουν τα μέλη τον επίσημο οικονομικό απολογισμό.
Στην συνέχεια εκλέχτηκε από τα μέλη ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης πού θα είναι ο κύριος Δημήτρης Πατσός.
Το λόγο μετά πήρε ο Πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Δημαράκης ο οποίος έκανε μία αναφορά στο περσινό ξεκίνημα των τριών ποδοσφαιρικών σωματείων (Ερμής Ερμιόνης, ΑΕ Ερμιονίδας, Αστέρας Θερμησίας) στην ανάγκη πού έπρεπε να γίνει η Ένωση αυτή. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις δύο ομάδες και στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται. Τόνισε ότι στις δύο ομάδες Ένωση Ερμιονίδας και ΑΕΚ Κρανιδίου αγωνίζονται περίπου 45

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Όλα τα πήρε το καλοκαίρι


Ποίηση: Οδυσσέας Ελύτης ( "Τα Ρω Του Έρωτα", 1972)
μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου ("Τραγούδια Για Τους Μήνες",1996)
Ερμηνεία: Ελευθερία Αρβανιτάκη

Δεματοποιητής

«Μήπως σε απόλυτη ταύτιση με τον κ. Σφυρή και την παράταξή του ο κ. Λεμπέσης και η Δημοτική του Παράταξη δεν δημιούργησαν το τέρας στο Σταυρό Διδύμων και κατέστησαν δέσμια την δική μας Δημοτική Παράταξη, αλλά το χειρότερο χαράτσωσαν με 50 ευρώ τον χρόνο κάθε Δημότη να πληρώνει μόνο για την λειτουργία του Δεματοποιητή με τα σκουπίδια και τα δέματα να μην έχουν προορισμό....»

Εκ του εδαφίου τούτου (από πρόσφατο κείμενο του Αντιδημάρχου Καθαριότητας) αντλούμε την πληροφορία ότι μόνο για τη λειτουργία του δεματοποιητή ο κάθε δημότης πληρώνει 50 € το χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι 12000 μόνιμοι κάτοικοι πληρώνουν 12000 Χ 50  = 600000 € το χρόνο. Δεδομένου όμως ότι στην Ερμιονίδα διαμένουν τουλάχιστον άλλα 5000 άτομα σε εξοχικά που πληρώνουν και μάλιστα περισσότερα τέλη, τότε έχουμε επιπλέον 5000 Χ 50 = 250000 € το χρόνο. Πρέπει να προσθέσουμε και τα μαγαζιά και τα ξενοδοχεία και τις βιοτεχνίες.
Άρα: Οι δημότες Δήμου Ερμιονίδας και γενικότερα οι κάτοικοι της Ερμιονίδας πληρώνουν κατ’ ελάχιστο 850000 € κάθε χρόνο για τη λειτουργία του Δεματοποιητή. Χώρια πόσα άλλα για τη συλλογή των σκουπιδιών.

Και το ερώτημα επενέρχεται:

Το ‘εργοστάσιο’ αυτό ανήκει νομικώς, οικονομικώς, περιβαλλοντικώς και λειτουργικώς στην Περιφέρεια και ο δήμος μας πληρώνει για κάθε παράδοση σκουπιδιών με τον τόνο;

Το ‘εργοστάσιο’ αυτό η Πειρφέρεια βάσει νόμου το έχει μεταβιβάσει στον Δήμο Ερμιονίδας και ο Δήμος βάσει αυτού του νόμου δεν μπορεί παρά να αποδεχτεί την μεταβίβαση οπότε είναι και πλήρως υπεύθυνος για όλα; Δηλαδή πάει εκεί τα σκουπίδια του δωρεάν αλλά πληρώνει το ρεύμα, το νερό, τους ανθρώπους τις αποσβέσεις, το πλαστικό, τα κάυσιμα, κ.λ.π. και μετά όλο το κόστος λειτουργίας το περνάει στους δημότες ως ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας;
Αν όντως έγινε αυτή η μεταβίβαση, επί δημαρχίας ποίου δημάρχου Κρανιδίου, και βάσει ποίου νόμου;

Αν  κατόπιν ελέγχων αποδειχθεί ότι αυτή η εγκατάσταση ρυπάινει τα υπόγεια νερά, ποιός είναι νομικά υπεύθυνος να πληρώσει το πρόστιμο; Για τον χωματόλακκο ήταν ο Δήμος μας. Για το όλο έργο του Δεματοποπιητή;

Αυτό το απλό πράγμα δεν μπορεί να το διευκρινήσει στους δημότες ο αντιδήμαρχος καθαριότητας; Η αντιπολίτευση δεν μπορεί;

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

agrotikabook

Ο μόνος τρόπος να σώσεις τον εαυτό σου είναι να μάχεσαι για τους άλλους

Επιτέλους αρχίζουμε να οργανωνόμαστε σιγά σιγά.
Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη
Μια πρότυπη online ιστοσελίδα με θέμα την συγκέντρωση όλων των τομέων της Ελληνικής Αγροτικής ανάπτυξης. Με στόχο την περαιτέρω βελτίωση του συστήματος διακίνησης των αγροτικών προϊόντων και εκμεταλλεύσεων, σας προσκαλούμε για την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή και προβολή των προϊόντων σας.

Θέλοντας να συμβάλουμε όσο μπορούμε στην δημιουργία μιας αλυσίδας εμπιστοσύνης μεταξύ παραγωγών-εμπόρων & καταναλωτών, ουσιαστικών συνεργασιών, νέων ευκαιριών και προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη όλων των εμπλεκομένων, ζητάμε την πολύτιμη συμμετοχή σας σε αυτή την προσπάθεια μας.
Το πολυδύναμο εργαλείο www.agrotikabook.gr σας προσφέρει έναν πρότυπο online σύγχρονο και λειτουργικό

Ράχες Μεσσηνίας, επένδυση στις αρχέγονες ρίζες

Radiki from radiki on Vimeo.
 
athensvoice 
Ιπποκράτης θεωρούσε την τροφή, φάρμακο του ανθρώπου. Σήμερα ο άνθρωπος χρειάζεται φάρμακα εξαιτίας της τροφής του». Η ομάδα της πρωτοβουλίας Ραδίκι κατοικοεδρεύει στην Μεσσηνία. Πιστεύει ότι ο άνθρωπος «πρέπει να αρχίσει να επιστρέφει στις πρωταρχικές μορφές της τροφής και να αφήσει πίσω του τα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα που έχουν επικρατήσει στην καθημερινή του διατροφή».
Εξ ου και στο Ραδίκι καλλιεργούν αποκλειστικά με ντόπιους αρχέγονους σπόρους Μεσσηνίας. Τον χειμώνα επέλεξαν δύο μεσσηνιακές ποικιλίες ( σπανάκι και ρόκα) τις οποίες και προώθησαν με επιτυχία. Το καλοκαίρι θέλουν να επεκταθούν σε όλα τα καλοκαιρινά κηπευτικά (ντομάτες , κολοκυθάκια , μελιτζάνες κτλ) .
Ο μεγάλος εμπνευστής του Ραδικιού είναι ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος, ο οποίος δηλώνει «τροφοσυλλέκτης». Πριν από τρία αποφάσισε ότι το να είναι κλεισμένος σε 4 τοίχους και να προσπαθεί να αυγατίσει λεφτά συναναστρεφόμενος με μίζερους ανθρώπους δεν είναι η ζωή που του ταιριάζει.
Παράτησε τα πάντα, ξεκίνησε ένα ταξίδι και κατέληξε στο χωριό

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Σήμερα το Debate για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Θα μπορούσε η Ελλάδα να φροντίσει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, εάν επέστρεφαν στην Αθήνα; Ανήκουν νόμιμα στο Βρετανικό Μουσείο; Αυτές οι δύο ερωτήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο μιας ιδιαίτερης αναμέτρησης (debate), που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Ιουνίου στο Cadogan Hall του Λονδίνου.
 clickatlife
Σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα, με την εικόνα της χώρας να δέχεται συχνά πλήγματα από τα διεθνή ΜΜΕ, αλλά και λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η Intelligence Squared, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που έχει ως κύρια δραστηριότητα τη διοργάνωση debates τύπου Οξφόρδης, θα παρουσιάσει την «αναμέτρηση» - γι' αυτό το διαχρονικό ζήτημα- στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε ζωντανή μετάδοση από το Λονδίνο, στις 8.30 μ.μ.
Οι Αγγλοι εδώ και καιρό αρνούνται να επιστρέψουν τα μάρμαρα. Τον Απρίλιο του 2007, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Βρετανικό Μουσείο, αναφέρθηκε ότι δεν προτίθεται να παραχωρήσει την κυριότητα των Γλυπτών του Παρθενώνα σε ελληνικό μουσείο, ενώ σε νεότερη ανακοίνωσή του το 2009 ανέφερε πως, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, θα ήταν διατεθειμένο να δανείσει τα «Ελγίνεια», αρκεί η Ελληνική

Εδώ καράβια χάνονται.....

Τα μυαλά της Μεταπολίτευσης .... σε πλήρη άνθιση.

Στην Ερμιονίδα υλοποιείται μια μεγάλη επένδυση μέρος της οποίας είναι το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Amanzoe το οποίο ανοίγει φέτος το καλοκαίρι. Μακάρι να ολοκληρωθεί το σύνολο των επενδύσεων που είναι ισοδύναμο του Costa Navarino στη Μεσσηνία. Η λειτουργία του θα είναι 12μηνος και όχι μόνο θέρος. Το Amanzoe θα απασχολήσει σε πρώτη φάση 200 άτομα και όταν ολοκληρωθούν όλες οι επενδύσεις (γκολφ, ανακαινίσεις παλιών ξενοδοχείων, ακριβές βίλες, μονάδα αφαλάτωσης κ.λ.π.) η συνολική απασχόληση θα ξεπεράσει τα 500 άτομα.
Δηλαδή την στιγμή που στην Ελλάδα δεν κινείται φύλλο στις επενδύσεις, στην Ερμιονίδα υλοποιείται αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση της χώρας προς μεγάλη λύπη της αριστεροειδούς αφασίας γιατί από την ....διεθνή εμπειρία της ξένοι θα δουλεύουνε εκεί. Επένδυση που αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της Ερμιονίδας αλλά και αυτή καθ’ αυτή την επαρχία μας. Όταν σε ένα τόπο 10000 μονίμων κατοίκων (όπου με την κατάρρευση της οικοδομής τέλειωσαν κι οι δουλειές) ανοίγουν 200 θέσεις εργασίας και μελλοντικά 500, ανοίγει ένας χώρος που μπορεί να καταναλώνει εκλεκτά τοπικά προϊόντα και πλήθος άλλων τοπικών υπηρεσιών, τι άλλο μπορούσε να φανταστεί ο τόπος;.

Μα φυσικά τη μεγάλη καινοτομία!!! του Δήμου μας. Φέραμε μηχάνημα που θα πλένει τους κάδους, μηχάνημα που αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα!!! Καινοτομία που επισκιάζει την καινοτόμον δεματοποίηση των σκουπιδιών μας προς παραγωγή και αιώνια αποθήκευση σκουπιδοφοντάν.
Βάλτε του ... σανό να φάει!
Δεματοποιητή φέραμε, καδοπλήστρα φέραμε, χωματόλακο κάναμε, ποτάμι φτιάξαμε, γαργαλιέρα πότε θα φέρουμε;

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος
      
 

Για όσους γεννήθηκαν πριν το 1980…

 
Φωτ: Απο το φωτογραφικό αρχείο η Ερμιόνη του χθες. Αρχείο του Γιώργου Φασιλή
Το κείμενο μιλάει για το πώς ήταν η ζωή πριν από μερικά χρόνια, αποκαλύπτοντας πολλές αλήθειες για το σήμερα και καταδεικνύοντας τη... μεγάλη διαφορετικότητα σχετικά με το πώς μεγάλωσαν οι προηγούμενες γενιές και οι «σύγχρονες». Καλύτερα ή χειρότερα, δεν θα σας πω εγώ αλλά θα το καταλάβετε μόνοι σας διαβάζοντας το κείμενο ως το τέλος…»  H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε. Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή:περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας… Δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή. Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους.Κάναμε
ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης».
Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και… μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά.. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένες από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες. Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν

21ο Φεστιβάλ Μουσικής: Η Τέχνη γιορτάζει στο Ναύπλιο

Θα διεξαχθεί από τις 22 Ιουνίου ως την 1η Ιουλίου με σημαντικά ονόματα της διεθνούς κλασικής σκηνής
21ο Φεστιβάλ Μουσικής: Η Τέχνη γιορτάζει στο Ναύπλιο
Ο Δημήτρης Δεσύλλας και τα «ΤΥΠΑΝΑ» συμμετέχουν στο εφετινό Φεστιβάλ Μουσικής του Ναυπλίου



  Για 21η χρονιά διοργανώνεται εφέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής του Ναυπλίου το οποίο διευθύνει καλλιτεχνικά ο πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης. Ενας από τους καταξιωμένους θεματικούς θεσμούς της περιφέρειας, στις δυο δεκαετίες της ζωής του έχει φιλοξενήσει σημαντικά ονόματα της διεθνούς κλασικής σκηνής.
Στην εφετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος καλλιτέχνες από την Ελλάδα αλλά και από την Βραζιλία, την Δανία, την Ρουμανία, την Αυστρία και την Λετονία. Το Φεστιβάλ - που θα διεξαχθεί μεταξύ 22 Ιουνίου και 1η Ιουλίου- θ΄ανοίξει αυλαία με τον βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά (ο οποίος προσφάτως εμφανίστηκε ως Ριγκολέτο στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου) που θα παρουσιάσει άριες του διεθνούς ρεπερτορίου πλαισιωμένος από τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα. Ακολουθεί ο δεξιοτέχνης κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας με το σχήμα του «ΤΥΠΑΝΑ» και ο βραζιλιάνος πιανίστας Ζαν Λουί Στόγιερμαν.
Δύο νεαρές καλλιτέχνιδες, η λετονή πιανίστρια Αρτα Αρνικάν και η αυστριακή βιολοντσελίστρια Καταρίνα Γκρος συμμετέχουν επίσης στο Φεστιβάλ. Μεταξύ των διαφόρων, ακόμη εκδηλώσεων, ξεχωρίζει η παράσταση μουσικής και λόγου με θέμα την Φρίντα Κάλο από την σκηνοθέτιδα-ηθοποιό Μάγδα Μαυρογιάννη αλλά και η παρουσίαση της όπερας "La Boheme" του Πουτσίνι από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο του προγράμματος «Οπερα της Βαλίτσας».
Κι εφέτος οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στους ατμοσφαιρικούς χώρους του Ναυπλίου, το Βουλευτικό και την Πλατεία Αγίου Γεωργίου ενώ για πρώτη φορά το Φουγάρο ένα σύγχρονο, μεγάλο, διαδραστικό έργο τέχνης θα φιλοξενήσει επίσης δύο βραδιές.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ο πρώτος αποχαιρετισμός σε νεκρό, από γυναίκα, στην Ελλάδα

Του Ιωάννη Λακούτση


Η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που αποχαιρέτησε νεκρό, ήταν η ποιήτρια Φλωρεντία Φουντουκλή. Απήγγειλε μέσα στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, συγκινητικό επικήδειο ποίημα στην εξαδέλφη της Χρυσούλα Χαριτάκη,το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα, με την οποία συνεργαζόταν,  
« Εφημερίς των Κυριών» στις 11 Σεπτεμβρίου 1888.

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Προς την εξαδέλφην μου
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΧΑΡΙΤΑΚΗ
Εκφωνηθείς εν τω ιερώ ναώ Αγίας Ειρήνης

Σεπτέμβριος επρόβαλε
Φθινόπωρον σιμώνει.
Το κάθε χελιδόνι,
Ανοίγει τα φτερά

Η χλόη κιτρινίζει
Το άνθος δεν μυρίζει
Μηνύεται βοριάς.

Ψυχρός βοριάς εφύσησε,
Βροχή κι ανεμοζάλη
Σου πήρε το λουλούδι σου,
Απ’ την θερμήν σου αγκάλη
Αχ του’κοψε τον κλώνο.

’Σ την γην μας  εγεννήθημεν

Κλοπή και απόπειρα βιασμού ηλικιωμένης στην Ερμιόνη


Σοκ, οργή και αποτροπιασμός.
Δύο κουκουλοφόροι   μπήκαν σε σπίτι ηλικιωμένης στον κάμπο της  Ερμιόνη για να το ληστέψουν.  Ο ένας  αποπειράθηκε να βιάσει την  ηλικιωμένη γυναίκα, αλλά οι φωνές της τον έτρεψαν σε φυγή.
Υπήρχε τραυματισμός του ενός δράστη από σπασμένα τζάμια.
Για να μην αφήσουν ίχνη από αίματα δεν άφησαν τίποτα όρθιο.
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σήμερα τα ξημερώματα.
Η αστυνομία είναι εκεί για την  καταγραφή και την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Γιατί για  την προστασία μας είναι ανύπαρκτη..