Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Διεθνές Φεστιβάλ 21η χορωδιακή συνάντηση σήμερα στην Ερμιόνη


Sundayman "Ready for you"

«Retronome» τιτλοφορείται το δεύτερο album του Κυριάκου Μουστάκα (Sundayman)  που κυκλοφόρησε  στις 6 Ιουνίου 2012. Αποτελείται από 9 μουσικά κομμάτια. To album ξεκινάει δυναμικά και καθηλωτικά με τα το "Ready for you".


PHOTOGRAPHY & VIDEOGRAPHY  απο τον Άρη Καλογερόπουλο.  Γιά τον Άρη σας έχουμε μιλήσει εδώ

Υπεξαίρεση: Παραπομπή σε δίκη και συνέχιση της προφυλάκισης για Αγγελική Ασημομύτη και Χρυσοστόμη Ηρειώτη στον Πόρο


Την παραπομπή στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιώς της πρώην ταμεία του Δήμου Πόρου, Αγγελικής Ασημομύτη και της Χρυσοστόμης Ηρειώτη και την εξακολούθηση της προφυλάκισής τους αποφάσισε στις 28 Ιουνίου το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά. Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 148/2012 βούλευμα του Συμβουλίου, η πρώτη κατηγορούμενη, Αγγελική Ασημομύτη, κατηγορείται ότι, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, υπεξαίρεσε τα χρήματα του ταμείου του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου (συνολικά το ποσό των 579.883,33 ευρώ), ότι βεβαίωσε ψευδώς την ύπαρξη τους και ότι προέβη σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, δηλαδή σε ξέπλυμα χρήματος, με την μεταβίβαση

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ»

Ο Δήμαρχος κ. Καμιζής είχε δεσμευτεί  να συζητηθεί σε Δημοτικό Συμβούλιο η Διαχείριση των απορριμμάτων πριν δυόμισι  μήνες, όταν είχε φέρει ξαφνικά επιχειρηματία για την κατασκευή εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στα Δίδυμα. Η ξαφνική παρουσία του επιχειρηματία και τα ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα  προκάλεσαν την απόρριψη της πρότασης του Δημάρχου, τον ορισμό επιτροπής σε παρόμοιες εγκαταστάσεις του επιχειρηματία σε άλλους Δήμους.
Συμφωνήθηκε σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να κατατεθούν άλλες προτάσεις από την αντιπολίτευση ή οποιοδήποτε Δημοτικό Σύμβουλο.
Καμία  ενημέρωση δεν υπήρξε για το αποτέλεσμα  και τα συμπεράσματα ενδεχόμενης επίσκεψης στις εγκαταστάσεις.
Σε εκείνη τη Συνεδρίαση δεν υπήρξαν απαντήσεις από τον επιχειρηματία σε ερωτήματα του επικεφαλής της παράταξης  «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» κ. Σφυρή για τον τύπο του εργοστασίου, την διάθεση των υπολειμμάτων, την διαχείριση των άλλων ρευμάτων (αδρανή, ογκώδη, βαρέα μέταλλα λυματαλάσπη  κ.λ.π.)  και την νομιμοποίηση εγκαταστάσεως σύμφωνα με τις Κοινοτικές – Εθνικές και Περιφερειακές οδηγίες και κατευθύνσεις.
Το κόστος διαχείρισης και η  επιβάρυνση των δημοτών, σύμφωνα με την πρόταση του επιχειρηματία, ήταν υπερβολικό.

Η Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας, μετά από δυόμισι  μήνες

Το πέπλο της σιωπής

Προ ημερών, το Reuters έπιασε λαυράκι. Σε ιδιαίτερα προσεκτικό δημοσίευμά του που πήρε μεγάλη έκταση παγκοσμίως ανέδειξε κάποιες «συναλλαγές» μεταξύ τριών ελληνικών τραπεζών η οποία, αν το δημοσίευμα αληθεύει, τεκμηριώνει την ποινική δίωξη γνωστών τραπεζιτών της χώρας. Κι αν όχι την ποινική τους δίωξη, απαιτεί από την κυβέρνηση, το EFSF, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τραπεζών (European Banking Authority), κατ’ ελάχιστον, την παύση του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς και την δρομολόγηση διαδικασίας εξυγείανσής της. Ανάλογες κινήσεις θα έπρεπε να ξεκινήσουν για τον τραπεζικό όμιλλο Marfin Popular Bank για κινήσεις της Marfin Egnatia Bank της οποίας αποτελεί μετεξέλιξη. Κι όμως: αντί για αυτά, ένα τεράστιο πέπλο σιωπής ξετυλίγεται και σκεπάζει την υπόθεση, με πρώτους υφαντές του τους δημοσιογράφους των «έγκυρων» εντύπων και sites οι οποίοι, κατά τα άλλα, συνεχώς καταγγέλλουν το κράτος και την ελληνική κοινωνία για ανοχή στην διαφθορά.
Ποια είναι η πέτρα του σκανδάλου, σύμφωνα με την αναφορά του Reuters; Όπως γνωρίζουμε, οι ελληνικές τράπεζες πάσχουν, από

«ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΕΜΟΥ»

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 
Τα γεγονότα που συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, δείχνουν προς πόλεμο. Οι Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, που δημιούργησαν την αστάθεια σε μια σειρά χώρες στη Β. Αφρική και όχι μόνο, στοχεύουν Συρία – Ιράν και αλλού.
Έντονα δυσαρεστημένα τμήματα αυτών των λαών υπάρχουν πάντα υπό τη βία ανελεύθερων καθεστώτων και κυβερνήσεων. Οι Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις τους ενεργοποιούν με χίλιους δύο τρόπους, από τους εξοπλισμούς μέχρι τη χρηματοδότηση χαφιεδισμού, τρομοκρατίας και προβοκάτσιας.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Η 21η Συνεδρίαση του Δ.Σ.Ερμιονίδας απο το Live Ερμιονίδα WebTV



Τι ξέραμε από παλιά

Ο καθένας τη γκουλούμα του.

Του Βασίλη Γκάτσου
Παλιά είχαμε κατοίκηση κατά χωριά. Το κάθε χωριό είχε τη γκουλούμα του, που μετά την είπαμε χωματερή και μετά ΧΑΔΑ. Η γκουλούμα ήταν αρχικά μέσα στο χωριό (στη πράξη πολλές γκουλούμες), μετά λίγο παραέξω και μετά αρκετά έξω.
Συγκεκριμένα στην Ερμιόνη:
Πριν την Κατοχή πετούσαν σκουπίδια στη ρουκουτίμα του Σκλαβούνου, στα Καραβανέικα, στο Μπίστι. Άραγε τι σκουπίδια; Κανένα παλιό στρώμα, ρούχα αρρώστων, μικροαντικείμενα. Γιατί γινόταν πλήρης ανακύκλωση. Πώς; Δείτε τη φωτογραφία της ανακύκλωσης των παππούδων μας από το βιβλίο μου Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.
Μετά η Κοινότητα Ερμιόνης έβαλε κάρο (εξ ου και το ‘θα σε πάρω να φύγουμε με το κάρο του Δήμου...’) που μάζευε τα λιγοστά σκουπίδια και τα πήγαινε στην, θα λέγαμε, κοινοτική γκουλούμα που ήταν στο Κρόθι. Δούλεψε αυτή η γκουλούμα καμιά 20αρια χρόνια, σκουπίδια και μπάζα μαζί, και μόλις που υψώθηκε μια έκταση 300 τ.μ. κάνα μέτρο. Και τότε, μικρά παιδιά (οι μικροί Πακιστανοί της εποχής), τσαλαβουτούσαμε στα σκουπίδια ψάχνοντας για μπρούτζα και σίδερα να τα πάμε στου Προβελλέγιου να τα πουλήσουμε για χαρτζιλίκι.
Μετά η γκουλούμα, που πλέον την ονομάσαμε χωματερή, πήγε δυτικά της Μαγγούλας, παραλία, εκεί που είναι τα ευκάλυπτα. Αυτός ο χώρος ο επίπεδος έχει δημιουργηθεί από τη χωματερή. Μετά πήγε ανατολικά της Μαγγούλας, στη στροφή του δρόμου, όπου σήμερα μικρός πευκώνας.
Η κατανάλωση δημιουργούσε πλέον πολλά σκουπίδια, αλλά σταμάτησε και η ανακύκλωση που δείχνει η φωτογραφία. Η εξέλιξη αυτή ήταν εξέλιξη κατανάλωσης, όμως περιβαλλοντική,

Συναυλία Γιάννη Αγγελάκα στο Άργος

Ο Γιάννης Αγγελάκας με την παρέα του, το Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, το νέο μέλος του σχήματος Χρήστο Χαρμπίλα στα ηλεκτρονικά, τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα του ήχου και το Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα, συνεχίζουν τις ζωντανές εμφανίσεις τους.
Αυτήν την εποχή η ομάδα βρίσκεται στο studio καθημερινά, ηχογραφεί καινούργια τραγούδια για το καινούργιο album που προβλέπεται να κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς και προετοιμάζεται για τις συναυλίες που θα δώσει σε ολόκληρη την Ελλάδα.  

“...Έχει διαμορφωθεί ένας καινούριος ήχος, μερικά νέα κομμάτια, καινούριες αγωνίες...” όπως λέει ο ίδιος ο Γιάννης Αγγελάκας. Μέρος αυτής της δουλειάς θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 26 Ιουλίου στο SPORT CLUB Αργους στις εννέα και μισή.
Ο Γιάννης Αγγελάκας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Mε χειμαρρώδη παρουσία πάνω στη σκηνή, με “ψυχή βαθιά”,

Η εκχώρηση του παρόντος

Tου Nικου Γ. Ξυδακη kathimerini
Λαχτάρα για ελπίδα, να κάνουμε κάτι μαζί, cruel optimism, έγραψε μια αγγλίδα, σκληρή αισιοδοξία… Ο λόγιος φίλος έφυγε κι άφησε στο δωμάτιο τις ιδέες του να στέκουν λάμπουσες, σαν ρωγμές στο αδιάφανο παρόν. Δεν τις συμμερίστηκα όταν τις πρωτάκουσα, τραβήχτηκα ενστικτωδώς απ’ τη θέρμη τους, αλλά αρκετή ώρα μετά, οι ρωγμές είχαν εγκατασταθεί για τα καλά στον δικό μου, προφυλαγμένο, μισοσκότεινο χώρο.
Κατά κάποιο τρόπο, η ελπίδα και η αισιοδοξία ήρθαν από τη φλεγόμενη Αθήνα, από τον καύσωνα, μες στο κλιματιζόμενο μικροπεδίο μου, το θέρμαναν, κι ύστερα ξαναβγήκαν στον καύσωνα, στο τρέμισμά του, σ’ έναν κόσμο που αιωρείται αβέβαιος και σπασμένος ανάμεσα στο σβησμένο παρελθόν και στο άδηλο μέλλον.
Ο άγγελος του καύσωνος, με τη μορφή του Δ., έφερνε ένα μήνυμα: το παρόν. Μου το ‘πε καθαρά, ότι μόνο αυτό υπάρχει, και πάνω σε αυτό διεξάγεται η πάλη για κυριαρχία: όποιος υπόσχεται διάσωση στο μέλλον, ζητάει ταυτόχρονα να ξεχάσουμε το παρόν. Το παρόν θα κυλάει με θυσίες, με μια προπάντων: με την απάρνησή του. Και στο μέλλον θα έρθει η ανταμοιβή. Ας απαρνηθούμε το παρόν, λοιπόν. Αυτό ζητάει ο κυρίαρχος του παρόντος, που τυχαίνει να

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ληστεία μέρα μεσημέρι, σήμερα στη Θερμησία


Οι ληστές έχουν αποθρασυνθεί τελείως..
Σήμερα γύρω στις μιάμιση το μεσημέρι, τρεις νεαροί αλλοδαποί χωρίς μάσκα, ο ενας φορούσε κίτρινο πουκάμισο και απο χθες βόλταρε στην περιοχή ,  με την απειλή όπλου μπήκαν στο κατάστημα με τα ψιλικά και τις εφημερίδες στη Θερμησία και πήραν όλα τα χρήματα του ταμείου και τα τσιγάρα.
Η ατυνομία τους ψάχνει.

.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Γ.& Ε ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                    Ερμιόνη 18 – 7 - 2012
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ                                        Αριθ. πρωτ.: 78
ΕΡΜΙΟΝΗΣ  Γ.& Ε ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ    «ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ» όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος  προγραμματίζει τις παρακάτω αθλητικές εκδηλώσεις:
Το 5ο Τουρνουά BEACH  VOLLEY «ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ που θα διεξαχθεί στη διαμορφωμένη παραλία της Κουβέρτας της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης από 1 – 5 Αυγούστου 2012 κατά  κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία και το φύλο. H κατηγορία των ανδρών θα διεξαχθεί σε ομίλους, ενώ στις υπόλοιπες οι αγώνες θα είναι νοκ άουτ.
Στις τρεις πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν μετάλλια και στην πρωταθλήτρια κύπελλο. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα. Η νικήτρια ομάδα των ανδρών θα κερδίσει ένα τριήμερο ταξίδι στην όμορφη Κρήτη και η αντίστοιχη ομάδα των γυναικών ένα ταξίδι στις γειτονικές Σπέτσες. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2754360221 & 6947848610.
Επίσης θα διοργανώσει με τη συνεργασία της εθελοντικής ομάδας Δάρδιζας «ΑΝΤΙΡΡΥΠΟΣ» την Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 και ώρα 5.30 μ.μ., Κολυμβητικούς αγώνες στην παραλία της Δάρδιζας., όπου μπορούν να συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες γεννηθέντες πριν το 2004. Στoυς τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν μετάλλια και σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2754360221 και 2754033452.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
  
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΜΠΑΖΟΣ


μαλάκες

am120f_1975668b

Χήρα, ετών ογδόντα εφτά. Ολογράφως. Φύρα για το κράτος. Ντρέπεται, γιατί ξεπέρασε το προσδόκιμο. Και είναι βάρος, για όλους. Λέει.
Σύνταξη 894 ευρώ. Οκτακόσια ενενήντα τέσσερα. Ολογράφως κι αυτό. Άλλοι -λέει- δεν παίρνουν ούτε τετρακόσια. Μερικοί ούτε καν σύνταξη. Μερικοί δεν έχουν καν δουλειά. Κάποιες μέρες ούτε γάλα για το παιδί παίρνουν. Την κάναν να ντρέπεται και γι αυτό. «Επειδή το βάλατε γινάτι να ζείτε εσείς και να ζείτε με οκτακόσια ευρώ, εσείς που ανάγκες δεν έχετε, δεν περισσεύει τίποτε για τους νέους, ένα βαρίδιο είστε».
Στα νοίκια, επί αιώνες. Όλα πέφτουν, τα νοίκια είναι σκληρά καρύδια, αντέχουν ακόμη. Έφυγε, μετά απο εικοσιπέντε χρόνια, από το προηγούμενο σπίτι γιατί ούτε ένα εικοσάρικο σκόντο δέχτηκαν να της κάνουν, να πληρώνει τουλάχιστον τη συμμετοχή της για τα χάπια της πίεσης. Μετακόμιση στα 86. Νέα ζωή αρχίζει ξανά. Για δυο μήνες ήταν σαν χαμένη στο νέο κουτί. Αλλού

''Ποδηλατικός γύρος Σπετσών ''

 Πρόκειται για μια πανέμορφη διαδρομή 26 χιλιομέτρων που όποιος δεν την έχει κάνει πραγματικά χάνει..!Αναχώρηση από Κόστα με το ferry boat των 10:30 & επιστροφή με το ferry boat των 16:30.
Για όσους ενδιαφέρονται να πάνε στην Κόστα με ποδήλατο, αναχώρηση από την πάνω πλατεία Κρανιδίου στις 09:30 και από τον κυκλικό του Πορτοχελίου στις 09:45.Για όσους δεν είναι από τα μέρη μας μπορούν να έρθουν οδικώς με αυτοκίνητο ή ΚΤΕΛ μέχρι την Κόστα ή ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι του Πειραιά στις Σπέτσες.
Εάν δεν είναι εφικτή η μεταφορά του ποδηλάτου σας μπορείτε εύκολα να νοικιάσετε ένα στις Σπέτσες!

Απαραίτητος εξοπλισμός: κράνος ή καπέλο, μαγιό & πολύ νερό!!

Της Χαράς Μαγαζί

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ο Ιχνηλάτης για την παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ερμιόνης για τους ελεύθερους χώρους στην Ερμιόνη

Είναι ένα κρίσιμο θέμα αυτο πού έθεσε η Πρωτοβουλία Πολιτών Ερμιόνης.
Οι πόλεις που είναι τουριστικοί προορισμοί υποβαθμίζονται στον τουριστικό χάρτη πολύ γρήγορα ενώ η επαναφορά τους απαιτεί πολυ χρόνο.Αυτο γίνεται όταν παύσουν να είναι φιλικοί πρός τον επισκέπτη .Αυτο γίνεται όταν χαθεί το μέτρο ανάμεσα στην εμπορική εκμετάλλευση  και στην διατήρηση της ταυτότητας της πόλης.

Αν χαθεί το μέτρο ,τότε η κίνηση μειώνεται κάθετα οπότε και τα έσοδα των επιχειρήσεων άρα και του Λιμενικού Ταμείου μειώνονται. Ετσι εκτός απο τους πολίτες που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι οι πελάτες των επιχειρήσεων και οι ίδιες οι επιχειρήσεις πρεπει να έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την βιωσιμότητα του προορισμού.Και όταν δέν έχουν την απαραίτητη γνώση η εμπειρία απευθύνονται σε καποιο ειδικό στην οργάνωση τουριστικών προορισμών και ακολουθούν τις υποδείξεις τους.Το ίδιο μπορεί να κάνει και το Λιμενικό Ταμείο.Και να μην ξεχνάμε πάντα ότι στην επιχειρηματικότητα ο καταναλώτης-πολίτης  είναι μια βαθμίδα πάνω απο την επιχείρηση.

Ιχνηλάτης

Τα καλά και συμφέροντα

Έτσι απλά και ασχολίαστα και με έκδηλη την ικανοποίησή των μπλοκοτρύπων, όχι μόνον τα δέματα, αλλά και τα χύμα απορρίμματα φορτώνονται για την Αθήνα. Όχι βέβαια για το Σύνταγμα ή το Κολωνάκι, αλλά για Λιόσια την πλέον υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά περιοχή της χώρας με την μεγαλύτερη χωματερή. Όχι βέβαια λόγω της υποβολής.... μη παραίτησης, αλλά λόγω των ασφαλιστικών μέτρων που έρχονταν.
Σύμφωνα λοιπόν με την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», οι κάτοικοι των Λιοσίων και της Δυτικής Αττικής, ζουν 12 μήνες το χρόνο στην Ερμιονίδα, την ρυπαίνουν με τα απορρίμματά τους και σύμφωνα με την εν λόγω αρχή πρέπει να πληρώσουν, δηλαδή να πάρουν τα απορρίμματά τους στο χώρο τους, επειδή όμως δεν το κάνουν, τους τα στέλνουμε πεσκέσι!
Έχουμε βέβαια περιβαλλοντικές αρχές πράσινες, μπλε, κίτρινες, ροζ και κόκκινες, αλλά μπορούν να περιμένουν. Προέχει η υψίστη περιβαλλοντική αρχή: «Όχι στο σπίτι μου και στη γειτονιά μου ακόμη και αν τα σκουπίδια είναι δικά μου».
Ο κόσμος έκανε ανακύκλωση, ο δήμος δεν έκανε. Όσο για την Περιφέρεια, ακόμη δεν ξέρει τι θέλει αλλά και τι έχει στα χέρια της προς διαχείριση. Καλή τους δήμους να της πούνε για να υπολογίσει σωστά την επένδυση, γιατί μπορεί να επενδύσει σε εργοστάσια καύσης αλλά να μην υπάρχουν απορρίμματα για καύση.
Μα η επένδυση είναι μία και μόνη και κυρίαρχη στη Βόρεια Ευρώπη: Υποχρεωτική και πλήρης ανακύκλωση σε επίπεδο σπιτιού και στη συνέχεια δήμου. Το υπόλοιπο πάει για κομπόστα, αν και προβληματική στην αρχή. Κάτι που έχουν κατακτήσει άλλοι το αντιγράφεις, δεν ξεκινάς από το μηδέν. Και όταν λέμε σπίτι = υποχρέωση και όχι εθελοντισμός. Και όταν λέμε δήμος = υποχρέωση και όχι εθελοντισμός. Ο εθελοντισμός είναι για την αρχή, για τη δυσκολία κάθε αρχής.
Τουλάχιστον ο Δήμος Ερμιονίδας (συμπολίτευση + αντιπολίτευση) ας στείλει μια ευχαριστήριο επιστολή στο Δήμο Λιοσίων και ας καλέσει φτωχές οικογένειες να τις φιλοξενήσει συμβολικά για μια βδομάδα στα ξενοδοχεία της περιοχής.
Όλοι θέλουμε να φύγουνε με κάθε τρόπο τα απορρίμματα του Σταυρού (που δεν είναι του Σταύρου αλλά όλων μας), αλλά μπορούσαμε να τα διαχειριστούμε και μόνοι μας μεταφέροντας τα χρήματα από τη δεματοποιημένη βλακεία στην ανακύκλωση και κομποστοποίηση. Και ήταν υπέρ αρκετά.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά το γέλιο που θα ρίξουν οι τεχνικοί της χωματερής Λιοσίων, όταν θα παραλαμβάνουν τα φοντάν Ερμιονίδας! Να και ένας τομέας μεταποίησης που διαπρέψαμε.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος  





Αυγουστιάτικο καρπούζι του ’55


Η παιδική παρέα της γειτονιάς μας απολαμβάνει - εν μέρει ανυπόδητη πλην όμως πανευτυχής, στην πρώτη δεκαετία της ζωής της - ένα δροσερό αυγουστιάτικο καρπούζι.
Πρόσωπα ξένοιαστα, χέρια που κρατούν το πολύτιμο αντικείμενο της απόλαυσής τους, ποζάρουν σαν διαγωνιζόμενοι επάνω στη φέτα το καρπούζι  και τους χυμούς της. Το πιθανό έπαθλο θα μπορούσε να ήταν μια θέση στην αθανασία της φωτογραφίας.
Αφήνουν το προνόμιο στο φωτογράφο Στέφο να χαρεί το σκηνοθετικό του εύρημα «το τεμαχισμένο καρπούζι» και να κερδίσει το δικό του μερίδιο στη μνήμη της γεύσης και του αυθορμητισμού των παιδικών μας χρόνων.

Από αριστερά: Γιάννης Λακούτσης, (μικρός για τέτοια αναμέτρηση) Δημήτρης Σαμαράς, Λούλα Λακούτση, Νότης και Θανάσης Παπαφράγκος και Μυρσίνη Σαμαρά,  μπροστά στην είσοδο του Μπιστιού, ανύπαρκτη σήμερα.

Μια σκηνή που θα έπαιρνε επάξια μια θέση στο βιβλίο του Ρολάν Μπαρτ «Φωτεινός θάλαμος», αν ο μελετητής της σημειολογίας της φωτογραφίας είχε συναντηθεί με τον αξέχαστο Στέφο Αλεξανδρίδη.  

   Από το αρχείο φωτογραφιών 
της Μυρσίνης Σαμαρά

6o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 21η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ. ΒΡΑΔΥΑ ΘΕΑΤΡΟΥ


Παραίτηση

Παραιτούμαι από αξίωμα αλλά χάνω και τη διάθεση για αγώνα.

Τι από τα δύο συμβαίνει; Προφανώς και τα δύο;
Οι υποβάλλοντες παραίτηση έχουν εκλεγεί. Ζητούσαν τη ψήφο για ένα πρόγραμμα και τους την δώσαμε. Άρα πρέπει να αιτιολογήσουν επαρκώς την απόφασή τους προς τους ψηφοφόρους τους, γιατί στις προεκλογικές εξαγγελίες δεν υπήρχε ούτε λέξη περί ομαδικής παραίτησης λόγω Δεματοποιητή, αλλά προτάσεις συγκεκριμένων λύσεων. Δεν νομίζω ότι υπάρχει συμπατριώτης που σας ψήφισε για να παραιτηθείτε ούτε να ανεξαρτητοποιηθείτε.

Προφανώς άλλα συμβαίνουν.
Είσαστε ψηφισθέντες αλλοτινών καιρών από ψηφοφόρους αλλοτινών καιρών. Πολύ κοντινών καιρών, όμως αλλοτινών. Του «θα τα αλλάξω όλα στο δημόσιο» (προσλαμβάνοντας χιλιάδες εκτάκτους), του «λεφτά υπάρχουν» (ενώ υπήρχαν μόνον δάνεια)  και του «παν σοσιαλιστικό και αριστερό είναι προοδευτικό και πατριωτικό». Ως εκ τούτου πίσω από προγράμματα και δηλώσεις κρυβόταν η ίδια συνέχεια: Με τον βουλευτή, τον υπουργό, το κόμμα – στριδώνα στο σκαρί της κρατικής μηχανής, με τον γνωστό και τον φίλο αλλά και τον αντίπαλο ... μέσω κοινών γνωστών, θα στρέφαμε τα κονδύλια (τα δανεικά χρήματα) προς την Ερμιονίδα, όπως τόσα και τόσα χρόνια γινόταν.
Ουδείς υποψιαζόταν ότι δεν έτριζαν απλώς τα πατόξυλα αλλά έγιναν συντρίμμια... και πέσαμε όλοι μέσα. Δεν νομίζω ότι έμεινε απέξω η αντιπολίτευση να επιχαίρει.
Αφού με τόση ευκολία δεχθήκατε την παραίτηση του πρώτου σε ψήφους συμβούλου, όλος ο πατριωτικός συνδυασμός ‘ως έτοιμος από παλιά’, γιατί δεχθήκατε την άρνηση της Περιφέρειας να δεχθεί την παραίτησή σας;
Μακάρι στις επόμενες εκλογές να αναλάβουν την τύχη του δήμου μας άνθρωποι της πραγματικής παραγωγής, της δημιουργίας, της καινοτομίας και του μόχθου. Που να έχουν όραμα για την Ερμιονίδα και τα νησιά της, που να τα περιμένουν όλα από τα χέρια τους και όχι από τη διαμεσολάβηση.

Έρρωσθε,

Βασίλης Γκάτσος

 

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Σχετικά με την αίτηση μας προς το Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας για κατοχύρωση κοινόχρηστων χώρων

 Βρεθήκαμε στην τελευταία  συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδος  για  να θέσουμε τον προβληματισμό μας  στην αρμόδια υπηρεσία, για  κατοχύρωση  χώρων κοινού στα Μαντράκια και στο Λιμάνι,  για τους λόγους που εξηγούμε στην αίτησή μας (εδώ).
 Ο Αντιπρόεδρος κύριος Φλωρής  αρχικά μας ενημέρωσε ότι όλη η χερσαία   ζώνη περιφερειακά είναι κοινόχρηστη ακόμα κι αυτή που παραχωρείται για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. 
 Ότι σε όλη την χερσαία ζώνη αν ζητηθεί χώρος για επιχειρήσεις επισιτιστικού ενδιαφέροντος,   είναι υποχρεωμένο το Λιμενικό Ταμείο να τους τον παραχωρήσει,  με όριο τις προβολές των γωνιών της πρόσοψης του καταστήματος, εκτός αν κρίνουν ότι μπορεί να παραχωρηθεί και χώρος πέραν αυτού    με την προϋπόθεση  της  συγκατάθεσης  του απέναντι  ιδιοκτήτη,  από τον  χώρο που ζητούν. 
 Μας διαβεβαίωσε πως ένας  χώρος που θα θέλαμε να παραμείνει  για το κοινό, αλλά και για πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων κ.λπ. (όπως προβλέπεται στο Φ.Ε.Κ.  1537Β 4-8-2008)   ανάμεσα στην καφετέρια Αίγλη και στο διπλανό από το νέο κατάστημα του κου Μέλλου στα Μαντράκια, δεν μπορεί να παραχωρηθεί αν δεν δώσουν την συγκατάθεση τους οι απέναντι του χώρου αυτού ιδιοκτήτες.  
 Δηλαδή η ανάγκη για κάποιους χώρους κοινού και πολιτισμού, εξαρτάται  μόνο από τον απέναντι ιδιοκτήτη ..
 Επίσης  μας ενημέρωσε ότι το Λιμενικό ταμείο χρειάζεται έσοδα. 
 Για την τήρηση των  κανονισμών  παραχώρησης, όπως ορίζονται στο  Φ.Ε.Κ.  1537Β 4-8-2008 (θα το βρείτε παρακάτω)  που πλαστικοποίησε τη θέα μας προς τη θάλασσα και  για το πόσο κοινόχρηστοι πραγματικά παραμένουν οι χώροι που παραχωρούνται, είναι υπεύθυνο το Λιμεναρχείο μόνο (!).
 Ο κος Σφυρής ισχυρίστηκε πως  χώροι για το κοινό μπορούν να ορισθούν  και να χωροθετηθούν και έφερε σαν παράδειγμα το Πόρτο Χέλι.
 Μας ζήτησαν να κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις, να ορίσουμε δηλαδή συγκεκριμένα σημεία που θέλουμε να παραμείνουν ελεύθερα. Θα επανέλθουμε λοιπόν αφού κάτι τέτοιο δεν έχει προβλεφθεί ή  σχεδιαστεί από αυτούς που όφειλαν να το κάνουν.
Δεν είναι μόνο δική μας απαίτηση αλλά και όλων των Ερμιονιτών που  διεκδικούν  το δικαίωμα για μια ανάπαυλα σ ένα παγκάκι.
 Το επιθετικό παραλήρημα του κου Ιωσήφ Γανώση, μέλους του συμβουλίου, για τον χρόνο που χάνει με εκθέσεις ιδεών σαν την δική μας, για τους νόμους που υπάρχουν και που πρέπει να τηρούνται…(!),  για το ότι θέλουμε να κάνουμε κλειστό επάγγελμα τους εστιάτορες(;!) και για τα τόσα άλλα.. δεν μας εξέπληξε.

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης


Αριθμ. 43463 (3)
Έγκριση της υπ’ αριθμ. 94/2007 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιόνης περί κατάρτισης κανονισμού ρύθμισης λειτουργίας χώρων χερσαίας

Δημοτικό Βραβείο

Καινοτομίας, δημιουργικότητας, επιχειρηματικότητας

Του Βασίλη Γκάτσου 
 
Καιρός φέρνει τα λάχανα.....

Όταν στη δεκαετία του 1960 η χώρα στηριζόταν στην αποταμίευση, γράφαμε κάθε χρόνο στο δημοτικό σχολείο την έκθεση της αποταμίευσης και η καλύτερη έπαιρνε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ως έπαινο, έναν κουμπαρά με ένα χρηματικό ποσό.

Όταν αργότερα η χώρα στηριζόταν στη μόρφωση, βραβεύονταν οι μαθητές που πέρασαν σε ανώτατες και ανώτερες σχολές και με χρηματικό ποσό ο άριστος.

Όταν η χώρα στηριζόταν στην κατανάλωση αγαθών και ‘πολιτισμού’ άρχισε η επιδότηση - επιβράβευση σωματείων, συλλόγων, εκδηλώσεων, αναβιώσεων, μαζί με την επιβράβευση για χρήση πιστωτικών καρτών.

Πέρασαν τα χρόνια, άλλοι καιροί σήμερα.
Η χώρα πρέπει να στηριχθεί στην καινοτομία, τη δημιουργικότητα, την επιχειρηματικότητα, το ρίσκο.

Προς τούτο ο δήμος Ερμιονίδας σε συνεργασία με όλες τις επιχειρήσεις της επαρχίας μας πρέπει να φτιάξει έναν νέο θεσμό: Το Bραβείο Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ερμιονίδας. To Β.Κ.Δ.Ε.Δ.ΕΡ! Αφού ο δήμος μας αρέσκεται στα αρκτικόλεξα τύπου ΔΕΣΦΑΚ, ΔΕΥΑΕΡ.  Να το αποδίδει κάθε πέντε χρόνια και να είναι ουσιαστικό, δηλαδή χρηματικό ποσό που να βοηθάει π.χ. 50000 €. Να αναφέρεται σε νέες επιχειρήσεις ανεξάρτητα αν τις

Η άγρια ομορφιά του ηφαιστείου των Μεθάνων


Πηγή:porosnews 
Σύντομο ιστορικό
Η χερσόνησος των Μεθάνων δημιουργήθηκε από έκρηξη ηφαιστείου. Η ηφαιστειακή αυτή δραστηριότητα χρονολογείται μεταξύ του 276 και 239 π.Χ. και περιγράφεται στα κείμενα των αρχαίων ιστορικών Στράβωνα, Παυσανία και Οβίδιο.
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί στα Μέθανα 30 (!) ηφαιστειακοί κρατήρες. Ο σπουδαιότερος από αυτούς βρίσκεται κοντά στο χωριό Καμένη Χώρα, το οποίο είναι
κτισμένο πολύ κοντά του, στην άκρη της κόκκινης λάβας.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Καμιά φορά φτάνω σε μέρη τη στιγμή ακριβώς που ο Θεός τα έχει ετοιμάσει για να πατήσει κάποιος το κλείστρο..


Καμιά φορά φτάνω σε μέρη τη στιγμή ακριβώς που ο Θεός τα έχει ετοιμάσει για να πατήσει κάποιος το κλείστρο.
Ansel Adams

Ίσως έχετε κι εσείς αιχμαλωτίσει μια τέτοια στιγμή..Περιμένουμε τη συμμετοχή σας!


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ
 Διοργανώνεται  για 5η συνεχή χρονιά από την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης  ο  καθιερωμένος πια  διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας.

Το  φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους ερασιτέχνες φωτογράφους και η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ελεύθερη  με έως και 3 έγχρωμες η ασπρόμαυρες φωτογραφίες. 

Η τέχνη της φωτογραφίας  δεν είναι ανεπηρέαστη από όσα συμβαίνουν γύρω μας.. 
  
Μετά τις 5/8/2012 τελευταία ημέρα αποδοχής συμμετοχών, θα ακολουθήσει έκθεση  των φωτογραφιών και  βράβευση των τριών πρώτων διαγωνιζόμενων από 10 έως και 13 Αυγούστου 2012.

  Η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από  προσωπικότητες  με γνώση της φωτογραφίας και της τέχνης και το κοινό  συμμετέχει στη διαμόρφωση του  τελικού αποτελέσματος  με την ψήφο του .

Τηλέφωνα  επικοινωνίας  2754031103-6937080639-
6972425920-6977255437

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ  
Οι φωτογραφίες που μπορείτε να υποβάλετε  μπορεί να είναι έως

Ημέρες Στιβου -Δήμος Ερμιονίδας (+video)

Πηγή: ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ 
Κόστος ελάχιστο.Οσο τα αναψυκτικά η ένα επίσημο τραπέζωμα άλλων εποχών .Αρκεί το μεράκι ενός αντιδήμαρχου που είναι και ο  ίδιος αθλητής και λίγων δημοτών για να γίνει κάτι που εχει πρακτικό αποτέλεσμα.
Ο κ.Γουζούασης που ανέλαβε την Κοινωφελή επιχείρηση Αθλητισμού και περιβάλλοντος  μετά τα γνωστά γεγονότα χωρίς αμοιβή ,αθόρυβα δουλεύει και αθόρυβα  φέρνει αποτελέσμα.
Τον  βρήκαμε χτες τελευταία μέρα της θερινής ακαδημίας .

 

Το κρυμμένο μυστικό ενός αγρότη


Αυτή η αεροφωτογραφία αποκάλυψε το κρυμμένο μυστικό ενός αγρότη. Ο 70 χρονος Winston Howes από το Wickwar της Αγγλίας είχε σχηματίσει αυτή την καρδιά στην μνήμη της συζύγου του που έχει πεθάνει εδώ και 17 χρόνια. Η καρδιά που βρίσκεται στο μέσο βελανιδιών ήταν ορατή από κοντινό λόφο. «Όταν την ολοκλήρωσα πήγαινα στο λόφο. Καθόμουν και σκεφτόμουν όλα αυτά τα χρόνια που ήμασταν μαζί». Το μυστικό του αποκαλύφθηκε όταν κάποιος, τράβηξε από αερόστατο την φωτογραφία. Ήταν μαζί 33 χρόνια.
lifo 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων καλοκαίρι 2012, του Δήμου Ερμιονίδας





























































Το πρόγραμμα: