Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

η χαρά του παιδιού

The Matrix Globe by Elpida Komianou
MATRIX MATCH BOX
CASE STUDY: CHILDREN'S WORKSHOP : THE MATRIX GLOBE NARRATES "THE LITTLE MATCH GIRL" BY HANS CHRISTIAN ANDERSEN AND KVETA PACOVSKA, KALEIDOSKOPIO EDITIONS AND DESIGNS "MATRIX" MATCH BOXES.


AN INTRODUCTION TO STAGE DESIGN AND MODEL-MAKING
SUNDAY 16TH OF DECEMBER,
11.00 GOODIES NAFPLIO
FOR CHILDREN OVER 6 YEARS OLD
Έλλη Βασιλάκη

Η αρχή "Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ"

Και το μέγα ‘κόλπο’ του Καποδιστριακού και Καλλικράτειου Δήμου.
Του Βασίλη Γκάτσου
Όταν είχαμε τις παλιές Κοινότητες, η κάθε μία είχε σαφή σύνορα με τις άλλες και ό,τι έκανε το έκανε εντός επικράτειάς της. Ήταν αδιανόητο να αγοράσει ένα κτήμα σε άλλη Κοινότητα για να βγάλει νερό και να το φέρνει για ύδρευση των οικισμών της. Αδιανόητο να πηγαίνει τα σκουπίδια της και να τα αποθέτει εκτός συνόρων της. Αδιανόητο να κατασκευάσει βιολογικό σταθμό ή ό,τι παρόμοιο εκτός συνόρων της. Δηλαδή η Κοινότητα αναλάμβανε δράσεις εντός των συνόρων της και πλήρωνε τις περιβαλλοντικές συνέπειες των έργων της.
Όταν όμως έγιναν οι ευρύτεροι Δήμοι, η Ερμιονίδα έγινε μια Διοικητική Περιοχή (Κοινότητα δεν έγινε και δεν θα γίνει ποτέ) και τα σύνορά της ταυτίστηκαν με αυτά της Ερμιονίδας.
Τώρα αν θέλει νερό ο Δήμος μας, κάνει γεώτρηση στο Θερμήσι και το διανέμει όπου θέλει. Κάνει βιολογικούς κ.λ.π. σταθμούς όπου θέλει. Βάζει δεματοποιητές, συστήματα διαλογής και ανακύκλωσης, εργαλεία κομποστοποίησης ή υγειονομικής ταφής ή ό,τι άλλο όπου θέλει. Φτιάχνει αφαλατώσεις όπου θέλει.
Εφαρμόζει φυσικά την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», όμως πλέον σε μία πολύ μεγάλη έκταση και ναι μεν ως προς τους όμορους δήμους είναι συνεπής, είναι όμως ως προς τις κύριες τουλάχιστον

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Σήμερα αποχαιρετήσαμε την Κατίνα Βεντουρή


Σήμερα αποχαιρετήσαμε την Κατίνα Βεντουρή
Τη γλυκιά μαμά της Κικής μας.
Όλοι θα τη θυμόμαστε..
Ήταν μια καλή μητέρα, μια ήσυχη γυναίκα που έζησε σεμνά και αθόρυβα.
 Θα μας λείψουν τα αστεία της και τα τραγούδια της.

Καλό της ταξίδι.


Μαρίνα Ερμιόνης

«Όταν ολοκληρωθεί η Μαρίνα Ερμιόνης θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει 127 σκάφη έως 65μ. σε μήκος.  Θα έχει εστιατόρια, καταστήματα, μπαρ και πισίνα.
«Με την διεθνή εμβέλεια της Camper & Nicholsons , η Ερμιόνη Μαρίνα, θα γίνει περιζήτητο λιμάνι για τους ιδιοκτήτες των θαλαμηγών από την Αθήνα, αλλά και προορισμός για τα σκάφη αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας», δηλώνει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Μαρίνας Ερμιόνης ΑΕ

Αυτή η μεγάλη επένδυση κάνει την Ερμιόνη πραγματικό λιμάνι προορισμού, ίσως και αφετηρίας, θαλάσσιου τουρισμού.
Δεν έχω εντοπίσει κάπου το σχέδιο της όλης επένδυσης, δηλαδή τι λιμενικά έργα θα γίνουν, πού ακριβώς θα γίνουν, πού θα γίνουν τα εστιατόρια, καταστήματα, μπαρ και πισίνα, πόσος χώρος από τους πρόποδες του Κροθιού θα παραχωρηθεί για τα έργα αυτά, πώς θα διαμορφωθεί ο ευρύτερος χώρος που συμπεριλαμβάνει τον Άγιο Μηνά, το γήπεδο, τον τεράστιο άχαρο χώρο μπροστά από το Σχολείο και τον επίσης κακόγουστο προβλήτα Νο 3. Το θέμα είναι και η αισθητική του όλου χώρου, όχι μόνον η εξυπηρέτηση σκαφών.
Η Μαρίνα προφανώς θα συμπαρασύρει και την οργανωμένη διευθέτηση του ευρύτερου λιμανιού Ερμιόνης με καθορισμό των θέσεων για τουριστικά σκάφη, θέσεις όμως με προδιαγραφές για την εξυπηρέτησή τους σε ρεύμα, νερό, διαχείριση σκουπιδιών. Δηλαδή η Μαρίνα Ερμιόνης μάλλον θα συμπαρασύρει προς τις προδιαγραφές της και το υπόλοιπο λιμάνι, αλλά και όλη την τουριστική υποδομή του.

Όποιος γνωρίζει ας γράψει κάτι, αν και νομίζω ότι το Λιμενικό ταμείο είναι αυτό που μπορεί να ενημερώσει τον κόσμο υπεύθυνα.
Ο βιολογικός σταθμός ήταν μεγάλη επένδυση για την Ερμιόνη και απλά μια μηχανή επεξεργασίας λυμάτων. Τα καθαρά πλέον λιμάνια μας ουσιαστικά επανεκκίνησαν  την υπόθεση «Μαρίνα Ερμιόνης» και αυτή με την σειρά της θα φέρει θετικές αλλαγές σε όλη την τουριστική δομή του χωριού μας.
Το ένα φέρνει το άλλο πάντα, και με σωφροσύνη ας αντιμετωπίσουμε την νέα πραγματικότητα, ώστε κερδισμένο να βγει όλο το χωριό, όχι μόνον οικονομικά, αλλά και αισθητικά και πνευματικά.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος
 

Το Συμβούλιο Επικρατείας αποφάσισε επί της «Αιτήσεως Αναστολής Εκτελέσεως» του Δήμου Ερμιονίδας και πολιτών (Για τις μονάδες φωτοβολταϊκών)

Το Ε΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, σήμερα Παρασκευή 14-12-2012, εξέδωσε αποφάσεις με τις οποίες έκανε δεκτή την Αίτηση Αναστολής Εκτελέσεως των εργασιών για ίδρυση φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στις θέσεις «ΠΛΑΣΑ Ι και «ΠΛΑΣΑ ΙΙ» (της εταιρείας AIMS ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.), «ΠΛΑΤΩΜΑ» (της εταιρείας ΗΛΙΟΣΑΡ Α.Ε.) και «ΠΛΑΤΩΜΑ» (της εταιρείας ΗΛΙΟΑΣΑΡ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ Α.Ε.).
Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση των αγώνων των κτηνοτρόφων και των κατοίκων του Διδύμου και του Λουκαϊτίου καθώς και του Δήμου Ερμιονίδας. Ταυτόχρονα αποτελεί ντοκουμέντο ιδιαίτερης σημασίας και με σημαντικά μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις.
Ακολουθούν αναρτήσεις των σχετικών εγγράφων:
Περισσότερα : Π.Π.Σ.Ερμιονίδας

Ερμιόνη Μαρίνα ΑΕ



Η Camper & Nicholsons, με ιστορία στο χώρο του yachting 230 χρόνια, είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις καλύτερες και μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο. Οι άψογες υπηρεσίες της στον χώρο του yachting περιλαμβάνουν πωλήσεις, ενοικιάσεις, αντιπροσωπείες και καινούργιες κατασκευές πολυτελών θαλαμηγών.
Abu Dhabi marina
Η εταιρία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Ερμιόνη Μαρίνα ΑΕ για την κατασκευή μιας νέας μαρίνας, νότια της Αθήνας. Η κατασκευή θα ξεκινήσει εντός του τρέχοντος έτους και θα διαρκέσει περίπου 18 μήνες. Η μαρίνα θα είναι έτοιμη τέλη του 2013 αρχές του 2014.
Όταν ολοκληρωθεί η Ερμιόνη Μαρίνα θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει 127 σκάφη έως 65μ. σε μήκος.  Θα έχει εστιατόρια, καταστήματα, μπαρ και πισίνα.
«Με την διεθνή εμβέλεια της Camper & Nicholsons , η Ερμιόνη Μαρίνα, θα γίνει περιζήτητο λιμάνι για τους ιδιοκτήτες των θαλαμηγών από την Αθήνα, αλλά και προορισμός για τα σκάφη αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας», δηλώνει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Μαρίνας Ερμιόνης ΑΕ.
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτή την συνεργασία και ο σκοπός μας είναι να επεκτείνουμε την κατασκευή μαρίνων και σε άλλα μέρη της Ελλάδας».
Δραστηριότητες που ασφαλώς πρέπει όλοι να καλωσορίζουμε.

χάρμα φωτογραφικό

Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη

Ο μαγευτικός κήπος της Magdalena Wasiczek


Αυτές οι εκπληκτικές μακρο-φωτογραφίες είναι έργο
της βραβευμένης Magdalena Wasiczek από την Trzebinia της Πολωνίας. Η δουλειά της πλούσια σε λεπτομέρειες
που μένουν συνήθως απαρατήρητες,
ενορχηστρώνει μοναδικά τις τυχαίες στιγμές με το φως και τα χρώματα και αποδίδει ένα εκπληκτικό ποιητικό σύνολο..



Με «Χειρολαβές» τα Χριστούγεννα στην Ν.Κίο

 Η  Λίνα Νικολακοπούλου, θα παρουσιάσει την προπαραμονή των Χριστουγέννων την Μουσική Παράσταση, με τίτλο «Χειρολαβές».
Στην εκδήλωση, που γίνεται με καλλιτεχνική διεύθυνση της Λίνας Νικολακοπούλου, τραγουδά η Αργυρώ Καπαρου, και όχι μόνον. Στην μουσική δημιουργεί η Δάφνη Αλεξανδρή και στο Video Art, τον λόγο έχει ο Κώστας Αργύρης.

Η παράσταση που γίνεται με την συμπαράσταση του Δήμου Άργους Μυκηνών, θα δοθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, με ώρα έναρξης την 9μμ.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Οπτικές επικοινωνίες, της Μυρσίνης Σαμαρά


Οπτικές επικοινωνίες

Aπό τον Δόκτορα Ζιβάγκο στον Τζένγκις Χαν
                              
                           Της Μυρσίνης Σαμαρά

Πάνε σαράντα και πάνω χρόνια από τότε που θριάμβευσε η αμερικανική ταινία «Δόκτωρ Ζιβάγκο», περιπετειώδης, αισθηματική. Τόσα και από το άλλο, επίσης αμερικανικό έργο, το «Love story», όπου η Άλι Μακ Γκρόου, και ο Ράιαν Ο Νιλ μάς συνάρπασαν με την ιστορία αγάπης τους. Μαζί έφεραν και τον απόηχο αλλαγών στη μόδα και τα δύο με εστίαση στο  πρόσωπο και το λαιμό: Το μουστάκι για τους άνδρες και το ζιβάγκο, για unisex χρήση, στις μπλούζες.
Η νέα πολιτική μας γενιά υιοθέτησε και τα δύο, του αρχηγού του σοσιαλιστικού κόμματος πρώτου νεωτερίζοντος στο ζιβάγκο.
Το κλασικό μουστάκι έγινε παλιό και απωθητικό και εγκαταλείφθηκε, ως κατάλοιπο μιας αυστηρής και δύσκαμπτης αντίληψης που παρέπεμπε σε δικτατορίες, στρατηγούς και διάφορους ανεπανάληπτους,  λες και είχε γίνει κλωνοποίηση του προτύπου.
Ας θυμηθούμε τον μυστακοφόρο Φον Δημητράκη, τον πολύ εύστοχο ήρωα – δικτατορίσκο, στο ομώνυμο έργο του Δ. Ψαθά. Μας έφερνε ανατριχίλα και φτήναμε κρυφά στον κόρφο μας, για να μην μας ξανασυμβεί τέτοιο κακό <Ποτέ πια>. Είχαμε και το εξορκιστικό σύνθημα: «Ποτέ πια φασισμός».
Τα καινούργια σύμβολα, αφού προστέθηκε και η γενειοφορία στο σαγόνι (κοινώς μούσι), είχαν τη γοητεία τους στην πολιτική διανόηση, την πολλά υποσχόμενη  για την Αναγέννηση της χώρας μας. Γέμισαν τότε οι προοδευτικές παρατάξεις από αυτό το στυλάκι. Βέβαια, την πατρότητα τη διεκδικεί το κόμμα του ήλιου, που από το πολύ «Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο, θα τον τρελάνουμε το φίλο σίγουρα ναι », σε στίχους και μουσική του Μ. Λοΐζου, μέθυσε τελικά.  Αντίστοιχα, και η κουλτούρα  της γυναικείας αμφίεσης ήταν αντιγραφή από τη δυναμική  Ρόζα Λούξεμπουργκ (στην αγωνιστική μέχρι θανάτου ιστορία της δεν θα επιθυμούσε μια τέτοια παρεμβολή), με μακριές φαρδιές φούστες, επίπεδα παπούτσια και μαλλιά επιμελώς ατημέλητα και με την προσθήκη κοσμημάτων με το σήμα της ειρήνης.
Παράλληλα, δύο χρώματα από το συμβολικό χρωματολόγιο

Αν η ζωή είναι παιχνίδι...

Οι δεκα κανονες στο παιχνιδι της ζωης. 
Μαιρη Φασιλη.

Αν η ζωή είναι παιχνίδι... γιατί να μην ξέρεις τους κανόνες του και πώς να το παίζεις; 
Κανόνας 1ος: 
Θα έχεις σώµα. 
Μπορεί να το αγαπήσεις ή να το µισήσεις, αλλά θα είναι δικό σου για όλο το διάστηµα που θα ζήσεις στη γη.

Κανόνας 2ος: 
Θα µάθεις µαθήµατα. 
Έχεις αναλάβει να παρακολουθήσεις τη σχολή που λέγεται ζωή. 
Καθηµερινά στο σχολείο αυτό θα έχεις την ευκαιρία να παίρνεις µαθήµατα. 
Μπορεί να σου αρέσουν ή µπορεί να τα θεωρήσεις ηλίθια και άχρηστα.


 
Κανόνας 3ος: 
Δεν υπάρχουν λάθη παρά μόνο μαθήματα. 
Η ωρίμανση είναι μια διαδικασία δοκιμής και λάθους, πειραματισμού. 
Τα"αποτυχημένα πειράματα" είναι μέρος της διαδικασίας τόσο όσο και το πείραμα που τελικά "δουλεύει"


Κανόνας 4ος: 

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Η μοναδική τηλεοπτική εμφάνιση του Άλκη Αλκαίου το 1990


Κυριακή αργία;


Κυριακή αργία;
 Του Ιωάννη Λακούτση
 
« Νέο σχέδιο νόμου καταθέτει προς ψήφιση στη Βουλή ο Υπουργός Ανάπτυξης, ώστε τα καταστήματα μέχρι 250 τ.μ θα μπορούν να παραμένουν ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου. Με απλά λόγια καταργείται η αργία της Κυριακής για τον εμποράκο και τον μαγαζάτορα. Το υπουργείο στοχεύει με το μέτρο αυτό πως θα καταπολεμήσει την ανεργία, γιατί υπολογίζει πως τα καταστήματα θα υποχρεωθούν να προσλάβουν επί πλέον προσωπικό για τις Κυριακές και αργίες που ανοίγουν.
Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους καταναλωτές να ψωνίζουν και τις Κυριακές και θα δώσουν επί πλέον κίνηση στην αγορά. Θα πρέπει όμως να πει κάποιος στον
κ. Υπουργό πως ο κόσμος χρόνο έχει να ψωνίσει, δεν έχει όμως χρήματα».(απόσπασμα από τον ημερήσιο Τύπο).
 Ήταν 2 Μαΐου 1893 ημέρα Κυριακή και ώρα 5μ.μ. 2000 άτομα συγκεντρώθηκαν
στο Καλλιμάρμαρο. Ήταν η πρώτη επίσημη συγκέντρωση εορτασμού εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα. Κύριος ομιλητής ήταν ο Σταύρος Καλλέργης. Στο ψήφισμα συγκέντρωσης τα βασικά αιτήματα ήταν: Να γίνει η Κυριακή αργία, Να καθιερωθεί οκτάωρη εργασία, να θεσπιστεί σύνταξη. Το ψήφισαν 2000 άτομα και κατατέθηκε στη Βουλή στις 1 Δεκεμβρίου1893. Ο Πρόεδρος της

Μουσική απο σκουπίδια



Αρμονική ΧΥΤΑ.
  Μέρος απο ενα  μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, για μια αξιόλογη μουσική ορχήστρα στην Παραγουάη, όπου οι νέοι μουσικοί παίζουν όργανα κατασκευασμένα από σκουπίδια
 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία, μπορείτε να επισκεφθείτε

Πλανήτης Γη: Ώρα μηδέν


Πλανήτης Γη: Ώρα μηδέν
Του Ιωάννη Λακούτση
Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 Ώρα 13:13
Ενώ η αντίστροφη μέτρηση για την εκπλήρωση της προφητείας των Μάγια περί καταστροφής του κόσμου έχει ξεκινήσει, επιτήδειοι, εξαπατώντας τον κόσμο, εκμεταλλευόμενοι την άγνοιά του, πλουτίζουν ( βιβλία, CD, διαλέξεις). Καθώς οι μέρες περνούν και πλησιάζουμε την 21η Δεκεμβρίου, επικρατεί κυριολεκτικά φρενίτιδα, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η προφητεία των Μάγια θα γίνει πραγματικότητα και ο κόσμος θα φθάσει στο τέλος του.
Χιλιάδες άνθρωποι στη Ρωσία γεμίζουν  και  τα μπαλκόνια  ακόμα με τρόφιμα , καύσιμα και άλλα απαραίτητα, όπως πιστεύουν, εφόδια για να επιζήσουν από την καταστροφή που περιμένουν. Έχουν πουληθεί  στην Ρωσία και Ουκρανία, 1000
«πακέτα διάσωσης». Σε αυτά περιλαμβάνονται κονσέρβες ψαριού, φάρμακα, σημειωματάριο, μολύβι, δύο κεριά, μια κούτα με σπίρτα, το απαραίτητο μπουκάλι βότκα, μια πλάκα σαπούνι, και σχοινί . Η υστερία έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που ο πρόεδρος της Ρωσίας  Πούτιν, αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση προκειμένου να καθησυχάσει τους πολίτες της χώρας του.
Στην Γαλλία οι Αρχές έχουν απαγορεύσει  την πρόσβαση σε βουνό

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Ερμιονίδας, συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για αύριο Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012, αναστέλλει τη λειτουργία του, όσον αφορά τις διαδικασίες των οργάνων που συμμετέχουν αιρετοί και την παροχή υπηρεσιών στις οποίες χρειάζεται η συγκατάθεση και η υπογραφή των αιρετών.
Οι υπάλληλοι του Δήμου Ερμιονίδας θα εκτελέσουν κανονικά την υπηρεσία τους και τις διεκπεραιώσεις με τους δημότες, στις οποίες απαιτείται μόνο η δική τους συγκατάθεση και υπογραφή.
Ο Δήμος Ερμιονίδας συμφωνεί με το αγωνιστικό πλαίσιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και τις θέσεις του έκτακτου συνεδρίου που εκφράζονται μέσα από το ψήφισμα του έκτακτου συνεδρίου και πιστεύει στην κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην μεθοδευμένη προσπάθεια της ακύρωσης
κάθε Αυτοδιοικητικής μορφής διοίκησης και της κατάργησης της ουσιαστικής λειτουργίας των Δήμων.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΕΔΕ

Το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που συγκλήθηκε σήμερα, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, στην Αθήνα ως συνέχεια του προηγούμενου, με μοναδικό θέμα συζήτησης τις τελευταίες

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ του Δήμου Ερμιονίδας, από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Δελτίο Τύπου

Τον Ιούλιο του 2012 κατατέθηκε μετά από Αίτημα  της Αντιπολίτευσης, σε Συνεδρίαση του Δ.Σ.,  η πρόταση – λύση για την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ του Δήμου Ερμιονίδας,του Δήμου Ερμιονίδας, η οποία δεν έγινε αποδεκτή.

Η πρόταση αυτή δίνει λύση ΟΧΙ μόνο στην διαχείριση, αλλά και στην υπάρχουσα κατάσταση  της ανεξέλεγκτης χωματερής, που αποδεδειγμένα δημιουργήθηκε , βάσει των εκθέσεων των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος   από τον Ιανουάριο του 2011.

Η μη λειτουργία του δεματοποιητή, επιλογή της σημερινής Δημοτικής Αρχής, δημιούργησε  την πιο επικίνδυνη εστία μόλυνσης για το περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία.

Η πρόταση – μελέτη   δίνει λύση στη σημερινή κατάσταση και εξασφαλίζει  την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ Διαχείριση των απορριμμάτων,  του Δήμου Ερμιονίδας.

Παρόλο που δεν υπήρχε  υλοποιήσιμη πρόταση από το Δήμο Ερμιονίδας για τη διαχείριση,  η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τη Δημοτική Αρχή.

Η Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας κατέθεσε την πρόταση της,