Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ομάδα πολιτών απο τα Δίδυμα με υπογραφές επισκέφτηκαν τον Εισαγγελέα

Πηγή:villadidimo.brodimas

 Σήμερα, ομάδα πολιτών επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου και τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην χωματερή στον Σταυρό Διδύμων καταθέτοντας ταυτόχρονα το κείμενο που ακολουθεί υπογεγραμμένο από εκατοντάδες κατοίκους, μαζί με άλλα στοιχεία.
Ο Εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να μελετήσει τα στοιχεία.
Ακολουθούν το κείμενο και κάποιες πρόσφατες φωτογραφίες που δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Εγώ μόνο θέλω να διευκρινίσω ότι για πρώτη φορά αναρτώνται εικόνες από τα ενδότερα της χωματερής, που δείχνουν την άθλια κατάσταση, και ότι τα υγρά που φαίνονται δεν είναι νερά της βροχής αλλά ζουμιά από τα σκουπίδια!

Το κείμενο (με υπογραφές βέβαια) που παραδόθηκε στον Εισαγγελέα
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 ΠΡΟΣ
 Τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
 ************************
Κύριε Εισαγγελέα
Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στο καυτό θέμα της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο χώρο εναπόθεσης χύδην απορριμμάτων στο Σταυρό Διδύμων.
Τυγχάνουμε άπαντες μόνιμοι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος Διδύμων  του οικισμού  Λουκαιτίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Φούρνων του Δημοτικού Διαμερίσματος Ηλιοκάστρου του Δήμου Ερμιονίδας.
Διατηρούμε στην περιοχή των οικισμών των Διδύμων των Φούρνων του Λουκαιτίου του Ηλιοκάστρου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή τις κατοικίες μας, τις γεωργικές και κτηνοτροφικές μας εγκαταστάσεις και τις επιχειρήσεις μας. Η ευρύτερη περιοχή των οικισμών των Διδύμων και των Φούρνων του Λουκαιτίου και του Ηλιοκάστρου αποτελεί το ζωτικό χώρο στον οποίο εμείς και οι οικογένειές μας εγκαταβιούμε μονίμως και αναπτύσσουμε την προσωπική και επαγγελματική μας δραστηριότητα. Υδρευόμαστε δε από τις γεωτρήσεις της ευρύτερης περιοχής των Διδύμων, αρδεύουμε τις καλλιέργειές μας και εκτρέφουμε στην περιοχή αυτή τα ποίμνιά μας, με αποτέλεσμα το νερό και η τροφή μας να προέρχεται κατά κύριο λόγο από την περιοχή των Διδύμων του Λουκαιτίου του Ηλιοκάστρου και των Φούρνων. Εν ολίγοις η ίδια η ύπαρξή μας, η υγεία και η ευεξία μας εξαρτάται από την ποιότητα του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής, που καθορίζει, όπως είναι φυσικό και την αντίστοιχη ποιότητα της τροφής μας, του νερού που πίνουμε, την αισθητική μας, αλλά λόγω της εργασίας μας και την οικονομική μας επιβίωση, αφού είμαστε οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής γεωργοί και κτηνοτρόφοι.
Με επαναλαμβανόμενες επισκέψεις στην υπηρεσία σας σας  έχουμε γνωρίσει τις εκθέσεις  αρμοδίων φορέων που μαρτυρούν την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση προς την ανθρώπινη υγεία, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος ύστερα από την κακή διαχείριση των αστικών αποβλήτων στο χώρο αυτό και πέριξ αυτού (οσμές λύματα  κ.α).
Με αφορμή την ανάφλεξη η οποία εκδηλώθηκε σε μέρος των χύδης απορριμμάτων στο χώρο της χωματερής την 8 Φεβρουαρίου 2013 και η οποία έκαιγε επί ημερών πιθανών και έως σήμερα.
Θέλουμε να σας τονίσουμε την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο από την καύση των σκουπιδιών (πλαστικά και άλλα εύφλεκτα ρυπογόνα υλικά ) και από τα υγρά απόβλητα τα οποία διαχέονται στο χώρο.
 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ
ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ ΑΜΜΕΣΑ :

  1. Να διατάξετε την σφράγιση της χωματερής για να μην εναποθέτουν σ’ αυτήν χύδην απορρίμματα.
  2. Να απομακρυνθούν ΑΜΕΣΑ τα υπάρχοντα χύδην και τα δεματοποιμένα απορρίμματα  
  3. Να δοθεί εντολή να επισκεφθεί των χώρο υγειονομικό κλιμάκιο από αρμόδιους φορείς οι οποίοι να αξιολογήσουν την επικινδυνότητα του χώρου αυτού για την ανθρωπινή υγεία πριν επέλθει σε αυτήν ΑΝΗΚΕΣΤΟΣ ΒΛΑΒΗ.
  4. Να δοθεί εντολή να παρθούν εδαφολογικά δείγματα από τον χώρο της χωματερής  και την γύρο περιοχή για να διαπιστωθεί εάν και πόσο έχει επιβαρυνθεί με επιβλαβή στοιχεία ο χώρος αυτής  και κατ’ επέκταση  ο υδροφόρος ορίζοντας διότι υπάρχουν ενδείξεις ύστερά από αναλύσεις νερού της ΔΕΥΑΕΡ   ότι ο υδροφόρος ορίζοντας της γύρο περιοχής είναι επιβαρημένος.
  5. Να δοθεί εντολή να εξυγιανθεί ο χώρος.
  6. Να ζητηθούν ευθύνες από κάθε αρμόδια υπηρεσία και αρμόδιο φορέα υπεύθυνο για την ορθή χρήση της εγκατάστασης και όχι μόνο 
  7. Σε περίπτωση που η αρμόδια αρχή για την επίλυση του ζητήματος δεν είναι η δική σας παρακαλούμε γνωστοποιήστε το μας εγκαίρως, ώστε να μπορέσουμε να αποτανθούμε σε ανώτερα Δικαστικά κλιμάκια, καθότι η απειλή της υγείας μας, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, έχει εισβάλει στα σπίτια μας.       
Συνημμένα σας καταθέτουμε τα έγγραφα των αρμοδίων υπηρεσιών και όχι μόνο, από τα οποία προκύπτει η επικινδυνότητα  από την κακή χρήση του χώρου.
1. Καταγγελία 22-8-2012
2. Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος ΠΕ Αργολίδας 27-8-2012 
3. Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος ΠΕ Αργολίδας 24-8-2012  
4. Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος 5-12-2012
5. Δ/νση Δασών Αργολίδας 13-9-2012
6. Περιφέρεια Πελοποννήσου 28-8-2012
8. Περιβαλλοντική Μελέτη
Δίδυμα, 18-2-2013
Οι καταγγέλλοντες
 Και οι Φωτογραφίες

Η διαχρονική,  δεματοποιημένη και ακριβοπληρωμένη βλακεία
Η διαχρονική, δεματοποιημένη και ακριβοπληρωμένη βλακεία
Από …. οργάνωση όμως πάμε καλά! Οι παλιοί ας θυμηθούν το σχετικό ανέκδοτο.
Δεν είναι νερά της βροχής. Είναι 'ζουμιά' από τα σκουπίδια! Τώρα που πάνε και τι κάνουν εκεί που πάνε ...
Δεν είναι νερά της βροχής. Είναι “ζουμιά” από τα σκουπίδια! Τώρα που πάνε και τι κάνουν εκεί που πάνε …
Ολα μέσα στο βούρκο!
Ολα μέσα στο βούρκο!
Τα 'ζουμιά' εδώ κάνουν .... ποταμάκι!
Τα “ζουμιά” εδώ κάνουν …. ποταμάκι!