Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας δελτίο τύπου

Kατά την έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προέκυψαν πολλά ερωτηματικά.

Ποιος ή ποιοι ευθύνονται;  Όχι μόνο για την πυρκαγιά αλλά και την δημιουργηθείσα κατάσταση στα Δίδυμα.
Γιατί δεν δέχθηκε την πρότασή μας ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοί του να γίνει σύσκεψη παρουσία των εκπροσώπων των Φορέων της Περιφέρειας, του Φορέα Διαχείρισης Στερεών  Αποβλήτων(ΦΟΔΣΑ)  και των εμπλεκομένων υπηρεσιών της Πυροσβεστικής του Α.Τ. Κρανιδίου, του Δήμου, των Δημοτικών Παρατάξεων,  των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και των Μαζικών φορέων.
Γιατί δεν ήθελε να δημιουργηθεί επιτροπή ελέγχου με τους Προέδρους των Διδύμων, Φούρνων, Ηλιοκάστρου εκπρόσωπο Λουκαιτίου, Δημοτικών Συμβούλων , Αντιδημάρχων και ΦΟΔΣΑ που να μετρήσει τα δέματα, να εξετάσει το έδαφος ,τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα , την καταστροφή των ζωνών πυροπροστασίας, του πυροσβεστικού συστήματος και του βιολογικού καθαρισμού με τα «χύμα» απορρίμματα που τα κάλυψε και τα κατέστρεψε ο Δήμος;
Γιατί δεν ήθελε να μετρηθούν τα δέματα που τα πληρώνει ο ΛΑΟΣ της Ερμιονίδας που με ευκολία τον επικαλείται κάθε φορά ο Δήμαρχος;
Ποιος έδωσε εντολή να εισπράττονται χρήματα για τ΄ ανακυκλώσιμα και ποιος καρπώνεται όλα αυτά τα χρήματα .                                   
ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;
ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ;
ΠΟΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗ
ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ;
ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟΣΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ & ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ να αποκαλυφθούν οι παράνομες και ασύδοτες ενέργειες των υπευθύνων του Δήμου Ερμιονίδας.
Πρέπει να μπει  τέλος και να συνεργαστεί ο Δήμαρχος και «οι της παρέας του».  Πρέπει να πληρώσουν και ν΄ αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι όσοι δημιούργησαν αυτές τις ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες καταστάσεις.
Δεν νοείται ο Δήμαρχος κος Καμιζής να ρίχνει ευθύνες στην Περιφέρεια, στις Τεχνικές Υπηρεσίες , στα Υπουργεία, στο ΦΟΔΣΑ, στην πολιτεία γενικώς και αντιστρόφως. 
Πρέπει να καταλάβει ο κάθε Δημότης ποιος έχει ευθύνη και ποιος θα πληρώσει.
ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
 ΠΡΟΤΑΣΗ

Η πρότασή μας που δεν έγινε δεκτή από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ήταν να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε το Δεκέμβριο του 2012 και αναφερόταν στην κατάργηση του δεματοποιητή, την απομάκρυνση των δεμάτων, την ανακύκλωση στην πηγή, την κομποστοποίηση, την επεξεργασία αδρανών υλικών κλπ., τα οποία ο Δήμαρχος πάνω από ένα χρόνο δεν προώθησε και υλοποίησε με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί όχι μόνο με ανεξέλεγκτα σκουπίδια που έστελνε αλλά και με τις πυρκαγιές που δημιουργηθήκαν και βάζουν σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον.  Προτείναμε  να γίνει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς :
ΔΗΜΟΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ  - ΦΟΔΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ – ΠΕΔΠ – ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΥΠΕΚΑ – ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ– ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ – ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ με τις παρατάξεις του Δήμου, μαζικούς φορείς – Συλλόγους Τοπικών Διαμερισμάτων (Διδύμων – Φούρνων – Ηλιοκάστρου – Λουκαιτίου) Δημοτικών Συμβούλων  παρουσία του Περιφερειάρχη κου Τατούλη εκπροσώπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ώστε να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και να μην ρίχνει τις ευθύνες ο ένας στον άλλο. Με δεσμευτικό χαρακτήρα άμεσα και με χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης ώστε να λυθεί το πρόβλημα της χωματερής που έχει δημιουργηθεί στα Δίδυμα και να προχωρήσουμε στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
Δεν έχετε λάβει καθόλου υπ΄όψην σας την πρότασή μας που αναφέρεται στην λύση της υφιστάμενης κατάστασης, την επεξεργασία και δεματοποίηση των «χύδην» σκουπιδιών, την αυτόνομη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας, ώστε να μην επιβαρύνονται οι Δημότες τόσο για τη δεματοποίηση όσο και για τη μεταφορά των απορριμμάτων.
Επίσης να ορισθεί Επιτροπή Ελέγχου με τους Προέδρους των Διδύμων, Φούρνων, Ηλιοκάστρου και εκπρόσωπο του Λουκαιτίου, τους Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και εκπρόσωπο της Περιφέρειας και του ΦΟΔΣΑ που θα ελέγξουν πόσα δέματα υπάρχουν, πόσα πληρώθηκαν και ποιος υπέγραψε τα εντάλματα πληρωμής καθώς ποιος χειρίστηκε και με ποια σύμβαση τα ανακυκλώσιμα.
Επίσης να εξετασθεί εάν τηρούνται οι όροι της Προγραμματικής Σύμβασης με τον Εργολάβο και οι όροι των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Η Προτεινόμενη Επιτροπή Ελέγχου θα πρέπει να εξετάσει τα παρακάτω:
§        ΕΛΕΓΧΟ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ
§        ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ
§        ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
§        ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΛΙΑΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ – ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ – ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ
§        ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΜΑΤΩΝ
§        ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ, ΠΟΣΑ ΕΣΟΔΑ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΗΡΕ;
§        ΖΩΝΕΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
§        ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ
§        KATAΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ
§        ΕΛΕΓΧΟ ΥΔΡΟΦΟΡΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ
§        ΛΗΨΗ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ
§        ΚΑΛΥΨΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
§        ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ – ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ – ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Αντιθέτως η πρόταση του Δημάρχου κου Καμιζή που υπερψηφίστηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Συμπολίτευσης ήταν να φύγουν οι μπάλες «δέματα» και να πάνε στον Αντιπεριφερειάρχη κο Χειβιδόπουλο.
Αυτό αφήνει πολλά ερωτηματικά για την διαφάνεια , την διαχείριση, την επιβάρυνση των Δημοτών και την επικείμενη καταστροφή.
Η απόφαση αυτή στην ουσία ακυρώνει την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο το Δεκέμβριο του 2012, την οποία δεν δέχθηκαν να επικυρώσουν.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.