Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ο Κωστής Παρθένης στον Πόρο

Ένα μεγάλο εικαστικό γεγονός αποτελεί για το νησί του Πόρου η έκθεση ΄΄Ο Κωστής Παρθένης στον Πόρο΄΄, η εγκαινίαση της οποίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου, ώρα 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Συγγρού όπου φιλοξενείται.
Την έμπνευση, πρωτοβουλία, επιμέλεια και διοργάνωση της έκθεσης έχει ο Ποριώτης λογοτέχνης Γιάννης Σουλιώτης, ενώ την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης και ιδιοκτήτρια της γκαλερί Citronne κ. Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη και ο ζωγράφος – καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών κ. Μιχάλης Μανουσάκης.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα του μεγάλου ζωγράφου που έζησε και δημιούργησε στον Πόρο, ανοίγοντας νέους δρόμους με τη ζωγραφική του στη σύγχρονη ελληνική τέχνη, καθώς και προσωπικά του αντικείμενα.
Στην έκθεση δίνουν το δικό τους ΄΄παρών΄΄ σύγχρονοι Έλληνες ζωγράφοι ( Παναγιώτης Τέτσης, Μιχάλης Μανουσάκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Δημήτρης Μυταράς, Ανδρέας Νικολάου, Σωτήρης Σορόγκας, Δημήτρης Γέρος, Κώστας Σπυριούνης, Μερόπη Πρέκα), αναγνωρίζοντας έμπρακτα την οφειλή τους στον μεγάλο ΄΄δάσκαλο΄΄ Κωνσταντίνο Παρθένη.
Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί για τους κατοίκους, τους επισκέπτες μας και τους περίοικους μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσουν εκτός από το θρησκευτικό έργο του Κωνσταντίνου Παρθένη που κόσμησε την Μητρόπολη Αγίου Γεωργίου του Πόρου, και το κοσμικό του έργο.
Στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου πριν την εγκαινίαση της Έκθεσης θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλακέτας στην οικία Σπύρτζη, όπου και διέμενε ο Παρθένης, και το πρωί της Κυριακής, αμέσως μετά τη λειτουργία θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Πόρου.
Η έκθεση που έχει ελεύθερη είσοδο, θα φιλοξενείται στο κτήριο Συγγρού από 11 – 28 Μαΐου 2013 και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό καθημερινά από τις 10. 00 έως την 13.00 π.μ. και από τις 7.30 – 10.30 μ.μ.