Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πρόβλημα με το Νερό της βρυσούλας στην Πελεή;

villadidimo
Ολοι την ξέρουμε, και όλοι λίγο πολύ έχουμε ξεδιψάσει και δροσιστεί με το νερό της.
Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν περνάω από κει βλέπω αυτοκίνητα σταματημένα και οι οδηγοί να γεμίζουν ακόμη και δοχεία.
Όμως τελευταίες μετρήσεις, αρχές Μάρτη, έδειξαν ότι το νερό της, όπως και αυτό της βρύσης στα Παπούλια, περιέχουν μικροοργανισμούς κ.α. εκτός των καθορισμένων ορίων (το σχετικό στο τέλος του σχολίου)
Ετσι χθες με δική του πρωτοβουλία και σε γνώση της ΔΕΥΑΕΡ,  ο Διδυμιώτης/Πελεώτης  δημοτικός σύμβουλος Πάνος Αποστόλου πήγε και τοποθέτησε μια πρόχειρη πινακίδα που ενημερώνει τους περαστικούς.

DSCN0706a
Ο λόγος, όπως μου εξηγήθηκε, είναι:
Κατά την τελευταία υδροληψία για την εξέταση του νερού στο δίκτυο ύδρευσης του Ράδου ζήτησα από τον υπάλληλο της ΔΕΥΑΕΡ να πάρει δείγμα και από το νερό της βρύσης στην Πελεή για εξέταση .Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το νερό είναι ακατάλληλο για πόση. Μέχρι να βρεθεί τι συμβαίνει ή εάν μπορεί να γίνει κάτι παρακαλούνται οι πολίτες να ΜΗΝ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ αλλά μπορούν κάλλιστα να το χρησιμοποιούν για οποιαδήποτε άλλη χρήση επιθυμούν.
Και εδώ αρχίζουν τα ερωτηματικά.
DSCN0705aΚαλά με την βρυσούλα της Πελεής, έτυχε ο Πάνος Αποστόλου να είναι μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ, να έχει ενημέρωση, να είναι Πελεώτης από μάνα και πατέρα, το ίδιο και η γυναίκα του, να αγαπάει την Πελεή, να είναι κάθε μέρα εκεί, να ‘είδε’ το πρόβλημα, και να μην αδιαφόρησε.
Η Τοπική Κοινότητα Διδύμων ενημερώθηκε;
Πρόεδρε Πάνο Σερέτη δεν έχεις περιθώρια να μην απαντήσεις, έχουμε να κάνουμε με θέματα υγείας.
Ανάλογα συμβαίνουν και με την βρύση στα Παπούλια, και αυτό το σχετικό στο τέλος του σχολίου. Η Τοπική Κοινότητα Φούρνων, και κατ’ επέκταση οι Φουρνιώτες, και όχι μόνο, έχουν ενημερωθεί;
Κυρίως όμως η ίδια η ΔΕΥΑΕΡ τι έκανε και τι κάνει;
Η κυρία της ΔΕΥΑΕΡ που απεδείχθη λαλίσταση και εξαιρετική πολιτική μεταγραφή μόνο για όσο
κρατούσαν οι κοκορομαχίες, γιατί τώρα, τώρα που είναι ώρα έργου και ευθύνης,  έχει καταπιεί και την γλώσσα της και την πέννα της και το πληκτρολόγιό της;
Οσο για σένα Δήμαρχε Δ. ΚαΜίζη, γιατρός άνθρωπος, τι να πω;
Ούτε αυτό;
Ο Βιολογικός μας μάρανε;
Αυτό νομίζεις ότι θα σου εξασφαλίσει υστεροφημία, όταν σε όλα τα άλλα γύρο υπάρχει συμφορά και μαυρίλα;
Αντε κοίτα να δεις τι γίνεται και στον κάμπο του Διδύμου, όπου είναι πολλές οι ‘υπόνοιες’, στην εφεδρική των Φούρνων και ακόμη πάρα πέρα, γιατί τα ‘μαντάτα’ που έρχονται είναι ότι σε λίγο ούτε ζαρζαβατικό θα έχουμε, ούτε λάδι ΠΟΠ, ούτε ρόδι ΠΟΠ αλλά ούτε και νερό να πιούμε.
Αποτέλεσμα της δικής σου πολιτικής, άσε τον Σφυρί στην άκρη.
Και άσε και τον παπαρολόγο με το μπουκαλάκι που ενοχλήθηκε και προέβη σε νομικές ενέργειες (μεταξύ μας εσύ ενοχλήθηκες) και κοίτα να κάνεις και καμιά δειγματοληψία με επαγγελματία.
Γιατί σε αυτές τις δουλειές η δειγματοληψία είναι το Α και το Ω. Μήπως το πρόβλημα είναι εκεί γιατί, από όσο γνωρίζω και όσο μου είπαν, για την βρυσούλα της Πελεής τουλάχιστον δεν υπάρχει εμφανής αιτία.
SALANDI 025aΕπί πλέον, για όσους δεν γνωρίζουν να αναφέρω ότι η βρυσούλα αυτή παλιότερα ήταν λίγο πιο πάνω εκεί που φαίνονται το πλατάνι και το κυπαρίσσι (φυτεύτηκαν το 1978 από τον Νικ. Ι. Μπροδήμα, τότε που φυτεύτηκαν τα πεύκα της σπηλιάς) και σήμερα, ακριβώς πάνω από την σημερινή θέση της βρυσούλας,  υπάρχει δεξαμενή την οποία, από όσο μαθαίνω, δεν την ελέγχει κανένας. Ισως πάλι να είναι εκεί το πρόβλημα.
Επίσης δεν ξέρω αν υπάρχει έλεγχος και για τις άλλες δεξαμενές στην Πελεή.
Τις δεξαμενές του συστήματος που υδρεύει το Δίδυμο, που είναι τέσσερες, μια στα σπίτια, μια στου Μοριάρη, μία στην διασταύρωση της Πελεής και μια στα ριζώματα στα Δίδυμα.
Πρόεδρε Πάνο Σερέτη και κ. Αλεβίζου μπορείτε να μας πείτε αν αυτές οι δεξαμενές είναι καθαρές;
DSCN0708aΚαι όταν λέμε καθαρές δεν εννοούμε τίγκα στο φάρμακο, εννοούμε καθαρές – καθαρές.
Τέλος το αυτοκίνητο που φαίνεται στην φωτογραφία, χωρίς πινακίδες, είναι εκεί για πολύ καιρό. Μήπως θα πρέπει να νοιαστεί κάποιος να απομακρυνθεί;


panos2
panos2