Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μία εξαιρετική ομιλία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης

Μία εξαιρετική ομιλία για τα ιστορικά γεγονότα, που από την ακμή του Βυζαντίου, οδήγησαν στην ΄Αλωση της Κωνσταντινούπολης (1453) και κατόπιν στη συνθήκη της Λωζάνης (1923), από την κ. Μαρία Χρόνη-Βακαλοπούλου, (βυζαντινολόγο-δρα του Πανεπιστημίου Αθηνών ), ένα θαυμάσιο οδοιπορικό στην Πόλη, με οδηγό τον κ. ΄Αγγελο Βακαλόπουλο και την ανάγνωση ποιήματος από την μαθήτρια του Γυμνασίου Ερμιόνης Ελένη Σιωρά , που ήταν και η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς, μιας και κατέδειξε το ενδιαφέρον των νέων για την ιστορία και την παράδοσή μας, παρακολουθήσαμε το Σάββατο 8-7-13 στη βιβλιοθήκη μας.
Την εκδήλωσή μας παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον και προσήλωση πολλοί συμπολίτες μας -μεταξύ αυτών αρκετοί νέοι εκπαιδευτικοί, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κ. Ι. Κρητσωτάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πρόνοιας, Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Παιδείας κ. Ν. Παππάς, ο σύμβουλος της δημ. κοινότητας Ερμιόνης κ.Χρήστος Δάγκλης κ.ά. 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το κοινό μας ζήτησε να υπάρξουν περισσότερες παρόμοιες  εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις  περιόδων της ιστορίας μας. Ελπίζουμε να το κάνουμε σύντομα!