Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Τις επομένες μέρες η απόφαση για την πρόσβαση στην παραλία στο Κουνούπι

Εκδικάστηκε σήμερα στο Κρανίδι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.η προσφυγή των 3 Συλλόγων της Ερμιονίδας(Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας,Σύλλογος Αγίου Αιμιλιανού,Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας,Σύλλογος Βερβερόντας) εναντίον ιδιωτών που προχώρησαν τον χειμώνα σε παρεμβάσεις στη περιοχή πρόσβασης στην παραλία .
Ο Δήμος Ερμιονίδας έκανε παρέμβαση  υπέρ των Συλλόγων και των κατοίκων  που έχουν προσφύγει.
Ανεξάρτητα απο την απόφαση η τις περαιτέρω νομικές ενέργειες που θα προκαλέσει .η διαδικασια ανέδειξε  το πρόβλημα της περιοχής μας στο δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στις ακτές το οποίο έχει κακοποιηθεί βάναυσα σε αρκετές περιπτώσεις..

  Η απόφαση θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες...
Eίναι προφανές ότι πρέπει να γίνει μια συγκροτημένη προσπάθεια ώστε  να επανέλθει σταδιακά η  νομιμότητα σε όλες τις ακτές της Ερμιονίδας χωρίς εξαιρέσεις και ταμπού...
Πάντως η μόνη λύση που μπορεί πλέον να έχει αποτελέσματα είναι η απολλοτρίωση χώρων ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση των πολιτών  αλλα και των επισκεπτών...στις ακτές.
Είναι αυτονόητη η αναγνώριση του θεμελιώδους όρου της ατομικής ιδιοκτησίας αλλά εξίσου ισχυρές και ισότιμες είναι και οι συνταγματικές διασφαλίσεις για την ελευθερία πρόσβασης στο δημόσιο και κοινόχρηστο περιβάλλον της χώρας ,όπως και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Επίσης ανησυχητικό είναι ότι ο αποκλεσμός των πολιτών στις ακτές  σιγά σιγά έχει "ρατσιστικές αποχρώσεις" με κριτήριο την οικονομική κατάσταση του κάθε πολίτη.Μια μικρή μειοψηφία ευπόρων πολιτών η επενδυτών θεωρεί ότι είναι ανάρμοστο να μοιράζεται τις φυσικές ομορφιές αυτης της χώρας  με τους "ιθαγενείς" κατοίκους των περιοχών που επενδύει...
Δυστυχώς ....αλλα συμβαίνει..

 "Ι"

Ιχνηλάτες