Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ

               
Εκεί που το Σήμερα συναντά το Χθες και μαζί στην αναμονή του Αύριο!!!
  
Σήμερα την παράσταση έκλεψαν η τουρίστες από τα κότερα, που βγήκαν στη στεριά και έπλυναν το στέγαστρο των επιβατών. Την  Δευτέρα 21/7/13 ομάδα Ερμιονιτών αφού απομάκρυναν τον Κάδο απορριμμάτων από το χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων, έπλυναν με πιεστικό και απορρυπαντικά όλο το χώρο και η Ερμιόνη φόρεσε την κόκκινη χλαμύδα  της υποδοχής, όπως της άξιζε και της αξίζει !!! 
     
Χθες στους πέτρινους χρόνους, που ο αλτρουισμός ζέσταινε τις καρδιές     
των ανθρώπων, στην Ερμιόνη οι νέοι άνθρωποι ευγνωμονώντας την πατρίδα  τους, που με τις στοργικές φτερούγες της τους  προστάτευε, συγκέντρωσαν χρήματα, αγόρασαν τα υλικά και με εθελοντική εργασία ασφαλτόστρωσαν το λιμάνι.                                                                                                                              
Στο ξημέρωμα της απελευθέρωσης του 1945 όταν η Ερμιόνη δεν χρειαζόταν  το αίμα των παιδιών της για να ποτίσει το δένδρο της ελευθερίας, χρειάστηκε   των ιδρώτα τους για να αναστηθεί και τότε έστελνε τα νιάτα της εθελοντικά να ξεφορτώνουν τα καΐκια, που έφταναν με τις Αμερικανικές βοήθειες.  

Το Αύριο θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία, θέτοντας ως προτεραιότητα την πλήρη απασχόληση του εργατικού δυναμικού  < Έκαστος     εφ΄ ω ετάχθη>  προσβλέποντας στην άμβλυνση των ταξικών αντιθέσεων, ως συντελεστή ενότητας ομοψυχίας και κοινωνικής ευημερίας!!!!                                                                                                                                     
Η Πατρίδα μας είναι φιλόξενη, αλλά ο  Νόμος και το εργατικό δίκαιο, θα πρέπει να λειτουργεί αυστηρά προς καθ κατεύθυνση, και να τιμωρεί αμείλικτα τον κάθε λογής εκμεταλλευτή και υπερόπτη, γηγενή ή ξένο, που δεν σέβεται όπως των εαυτόν του, τη  γή αυτή και τους από αιώνες κατοικούντας αυτήν,  οι οποίοι  εννοούν και διαφυλάττουν, ως ανυπέρβλητη  Αρετή την Εθνική Αξιοπρέπεια!!!   
Στην πορεία προς το σταυροδρόμι, καλούμαστε να είμαστε όλοι συνοδοιπόροι.
oalivanistos