Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ο γίγαντας ξύπνησε

Avaaz's pink bus tours New Delhi with 'PM Singh' on board to call for public education against rape 
Το ροζ λεωφορείο του Avaaz, με επιβάτη τον “πρωθυπουργό Singh”, περιφέρεται στο Νέο Δελχί ζητώντας δημόσια ενημέρωση για την αντιμετώπιση του βιασμού
Προτείνει η Έλλη  Βασιλάκη

Αγαπητή κοινότητα του Avaaz,

Σε ολόκληρο τον πλανήτη, εκατομμύρια άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, έχουν κατακλύσει τους δρόμους και το διαδίκτυο διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο και ένα τέλος στη διαφθορά και την αδικία.Ένα καινούριο hashtag στο Twitter ​​ στη Βραζιλία τα λέει όλα: #OGiganteAcordou. Που σημαίνει: “Ο γίγαντας ξύπνησε”.

Κι όπου συμβαίνει αυτό, το Avaaz, το κίνημα των περίπου 25 εκατομμυρίων από εμάς, είναι εκεί. Ένα παράδειγμα: η Γερουσία της Βραζιλίας αναφέρθηκε κατ'επανάληψη στο κίνημα μας την περασμένη εβδομάδα όταν ψήφισαν για να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε καμπάνια πολιτών που μαζεύει 500,000 υπογραφές να προτείνει μεταρρυθμιστικά μέτρα απευθείας στην κυβέρνηση.

Αυξανόμαστε κατά 1 εκατομμύριο μέλη το μήνα. Ολοένα και περισσότεροι πολίτες ξυπνούν απ'το λήθαργο, και διαπιστώνουμε πως αυτός ο κόσμος ανήκει σ'εμάς. Και παρόλο που αντιμετωπίζουμε τεράστιες προκλήσεις, το τι θα συμβεί στη συνέχεια εξαρτάται ουσιαστικά απ’όλους μας.

Όταν συσπειρωνόμαστε ως πολίτες και όταν επιμένουμε, κερδίζουμε. Δείτε παρακάτω κάποιες απ'τις νίκες μας των περασμένων μόνο εβδομάδων:

Η Βραζιλία λέει ΟΧΙ στη Διαφθορά, ΝΑΙ σε μία Δημοκρατία του 21ου αιώνα!

Delivering our 1.6 million voices to Brazil's SenateΠαράδοση 1,6 εκατομμυρίων υπογραφών στην Γερουσία της Βραζιλίας
Οι Βραζιλιάνοι λένε 'ως εδώ' στην ανεξέλεγκτη διαφθορά. Αρχικά ήταν η τεράστια επιτυχία της καμπάνιας 'Clean Record Law', που στόχο είχε να απαγορεύσει στους πολιτικούς που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα να ξανακατέβουν στις εκλογές. Μελέτες έδειξαν πως το Avaaz έπαιξε καθοριστικό ρόλο σ'αυτή νίκη. Τώρα, ένα μέλος του Avaaz δημιούργησε ​​τη μεγαλύτερη διαδικτυακή καμπάνια στην ιστορία της Βραζιλίας, με πάνω από 1,6 εκατομμύριο υπογραφές. Απαίτησε απ'τους γερουσιαστές να πετάξουν έξω απ'τη Γερουσία τον πρόεδρο, έναν διεφθαρμένο πολιτικό με πολλές καταγγελίες εις βάρος του. Για την ώρα, αυτός είναι ακόμα ​​στη θέση του, είμαστε όμως πολύ κοντά στο να δώσουμε ένα τέλος στη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας που
του επέτρεψε να στρογγυλοκαθήσει στην υψηλότερη θέση της Γερουσίας.

Μια άλλη νίκη μας: η Γερουσία της Βραζιλίας μόλις ψήφισε για να καταστεί ευκολότερο και ταχύτερο για τους πολίτες να ασκούν πίεση τους πολιτικούς. Έγιναν επανειλημμένες αναφορές στο όνομα του Avaaz κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης της Γερουσίας. Σ' ​​αυτή​ν​ τη συζήτηση συμφώνησαν να μειωθεί κατά το ήμισυ ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζεται να υπογράψουν μια καμπάνια και επίσης συμφωνήσαν ότι οι ηλεκτονικές υπογραφές θα λαμβάνονται υπόψη! Τώρα συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να πείσουμε και ​​τη Βουλή.

Μπαγκλαντές: Ελπίδα μέσα απ'τα συντρίμμια

A Swedish paper splashes our banned H&M adΣουηδική εφημερίδα δημοσιεύει την απαγορευμένη διαφήμιση μας κατά του H&M
Όταν ένα εργοστάσιο ρούχων στο Μπαγκλαντές κατέρρευσε σκοτώνοντας πάνω από χίλιους ανθρώπους, το Avaaz ένωσε τις δυνάμεις του με οργανώσεις εργατικών δικαιωμάτων ενάντιων δύο κολοσσιαίων αλυσίδων ρούχων. Ο στόχος: να τους κάνουμε να υπογράψουν ένα σχέδιο για την ασφάλεια των εργατών που θα μπορούσε να αποτελέσει παγκόσμιο πρότυπο.

Τα μέλη του Avaaz κατέκλυσαν με μηνύματα τις σελίδες του H&M και του GAP στο Facebook. Και όταν μία μεγάλη εφημερίδα της Σουηδίας αρνήθηκε να δημοσιεύσει την διαφήμισή μας, που είχε στο στόχαστρο τον γενικό διευθυντή του H&M, ξέσπασε μια θύελλα αντιδράσεων στα μέσα ενημέρωσης και στο διαδίκτυο. Ανώτερα στελέχη του H&M επικοινώνησαν αμέσως με το Avaaz και μέσα σε 3 κιόλας μέρες υπέγραψαν τη συμφωνία. Μάλιστα παρότρυναν άλλες 75 μάρκες ρούχων να κάνουν το ίδιο! Το GAP και το WalMart δεν είναι ακόμα στην λίστα, αλλά συνεχίζουμε τον αγώνα.

Νίκη για τις μέλισσες στην Ευρώπη!

Wind, rain or snow, we kept up the fight for our beesΑγωνιστήκαμε με χιόνια και βροχές για τις μέλισσες
Μετά από δύο χρόνια συνεχόμενης εκστρατείας, παίξαμε καθοριστικό ρόλο στο να πείσουμε την Ευρώπη να απαγορεύσει τα θανατηφόρα για τις μέλισσες φυτοφάρμακα, τουλάχιστον μέχρι το 2015! Αυτή η νίκη ήρθε αφού επί δύο χρόνια κατακλύσαμε υπουργούς με μηνύματα, μαζέψαμε 2,6 εκατομμύρια υπογραφές, οργανώσαμε διαδηλώσεις που τράβηξαν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης (με τη βοήθεια μελισσοκόμων και μίας φουσκωτής μέλισσας 5 μέτρων!), χρηματοδοτήσαμε δημοσκοπήσεις, και πολλά, πολλά άλλα.

Ο δρόμος είναι μακρύς όταν τα βάζεις με τεράστιες εταιρίες όπως η Bayer, και η νίκη δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη συνεργασία πολλών επιστημόνων, ειδικών, αρμοδίων, μελισσοκόμων και περιβαλλοντικών οργανώσεων. Σύμφωνα με την οργάνωση Friends of the Earth: "η μαζική και δημιουργική εκστρατεία του Avaaz βοήθησε ώστε να πάρει αυτό το θέμα τεράστιες διαστάσεις."

Σταματήσαμε το μαζικό διωγμό των Μασάι

1.7 million Avaazers back the Massai's right to live in their ancestral lands1,7 εκατομμύρια μέλη του Avaaz υποστηρίζουν το δικαίωμα των Μασάι να ζουν στα προγονικά τους εδάφη
Η κυβέρνηση της Τανζανίας ήθελε να διώξει χιλιάδες οικογένειες από τη γη τους, για να μπορούν πλούσιοι τουρίστες να κυνηγούν ανενόχλητοι λιοντάρια και λεοπαρδάλεις! Όμως, 1,7 εκατομμύρια από εμάς ενώσαμε τις φωνές μας και είπαμε “ΟΧΙ”. Ειδοποιήσαμε το CNN και το Al Jazeera για να καλύψουν το θέμα, στη συνέχεια δημοσιεύσαμε σκληρές καταγγελίες σε εγχώριες εφημερίδες ζητώντας από την κυβέρνηση να ενεργήσει και παροτρύναμε χορηγούς βοήθειας να λάβουν θέση. Ο πρόεδρος Kikwete δεν ήθελε να ξεσκεπαστεί αυτό το σκάνδαλο, αλλά οι Μασάι επέμειναν. Όταν τελικά οι Μασάι επισκέφτηκαν το κοινοβούλιο για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να ζουν στα προγονικά τους εδάφη, ο πρωθυπουργός υπέγραψε μια επιστολή με τη δέσμευση να βρουν μια μόνιμη λύση σε αυτό το θέμα με τη συμμετοχή της κοινότητας. Έχουμε μέχρι στιγμής καταφέρει να καθυστερήσουμε τον διωγμό των Μασάι, αλλά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι ο πρόεδρος να αναστείλει αυτά τα μέτρα τελειωτικά.

Τέλος στον αποτυχημένο Πόλεμο κατά των Ναρκωτικών

Guatemalan President says YES to ending the failed war on drugsΟ πρόεδρος της Γουατεμάλα Pérez Molina λέει ΝΑΙ στο τέλος του αποτυχημένου Πολέμου κατά των Ναρκωτικών
Οι φωνές εκατοντάδων χιλιάδων μελών του Avaaz σε ολόκληρη την ήπειρο της Αμερικής κάλεσαν τους ηγέτες να υιοθετήσουν πιο ανθρώπινες πολιτικές για τα ναρκωτικά. Το αποτέλεσμα ήταν μια ιστορική διακήρυξη του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών που προτείνει να ξεπεράσουμε την απαγόρευση ως λύση στο πρόβλημα και να αντιμετωπίσουμε τα ναρκωτικά ως προτεραιότητα δημόσιας υγείας, και όχι ως μια στρατιωτική αποστολή.

Η καμπάνια μας ήταν ζωτικής σημασίας. Παραδώσαμε τις υπογραφές απευθείας στον πρόεδρο της Γουατεμάλα Otto Pérez Molina, παρουσία μέσων ενημέρωσης. Ο πρόεδρος εξήγησε τη στρατηγική μας με δικά του λόγια: “Ευχαριστούμε το Avaaz για αυτήν την καμπάνια γιατί μας δίνει ως ηγέτες αυτής της ηπείρου τη δύναμη να συζητήσουμε αυτό το θέμα χωρίς αυτό θεωρείται ταμπού.”

Τέλος στον πόλεμο κατά των γυναικών

Στην Ινδία, μία 23χρονη φοιτήτρια βιάστηκε βάναυσα μέσα σε ένα λεωφορείο, στη συνέχεια πέθανε από τα τραύματά της. Στις Μαλδίβες, ένα 15χρονο κορίτσι καταδικάστηκε σε μαστίγωμα γιατί έκανε σεξ ​​πριν το γάμο. Στη Σομαλία, μια νεαρή γυναίκα υπέστη βάναυσο, ομαδικό βιασμό από σώματα ασφαλείας που η δουλεία τους υποτίθεται πως είναι να προστατεύουν τους πολίτες.

Σε κάθε μια απ'αυτές τις περιπτώσεις, τα μέλη του Avaaz βοήθησαν στο να μετατραπεί η φρίκη σε ελπίδα. Ενώσαμε εκατομμύρια φωνές, οι οποίες ήχησαν δυνατά στα μέσα ενημέρωσης για να πιέσουμε τις κυβερνήσεις να περάσουν αυστηρότερες νομοθεσίες για την προστασία των γυναικών. Στις Μαλδίβες, η εκστρατεία μας απείλησε τον τουρισμό της χώρας και μας άνοιξε πόρτες σε κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης τα οποία υποσχέθηκαν πως το κορίτσι δεν θα μαστιγωθεί . Επιπλέον, μια δημοσκόπηση που ανατέθηκε από το Avaaz, έκανε πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες δείχνοντας ότι οι πολίτες ήθελαν αλλαγή των νόμων. Στην Ινδία, ένα μεγάλο ροζ λεωφορείο με επιβάτη ένα τεράστιο ομοίωμα του πρωθυπουργού Singh διαλάλησε το μήνυμά μας στους δρόμους του Δελχί. Τώρα, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για το αίτημα μας: για μια μαζική, εκπαιδευτική καμπάνια η οποία θα ταρακουνήσει τις οπισθοδρομικές αντιλήψεις απέναντι στις γυναίκες. Αυτά είναι μόνο οι κορυφές του παγόβουνου στον αγώνα μας για την εξάλειψη του μισογυνισμού.

Σώζοντας τις πτεροφάλαινες από τους “χασάπηδες”

Delivering our call to save the fin whalesΠαράδοση της έκκλησής μας στον Υφυπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας για να σώσει τις φάλαινες
Όταν ένας Ισλανδός μεγιστάνας ξεκίνησε ένα βάρβαρο κυνήγι σπάνιων πτεροφαλαινών με σκοπό να τις κάνει σκυλοτροφή, το Avaaz ξεκίνησε μια εκστρατεία για να τον εμποδίσει να μεταφέρει τα πτώματα στην Ιαπωνία. Πάνω από 1,1 εκατομμύρια από μας πείσαμε τους Ολλανδούς πολιτικούς να κλείσουν τα ολλανδικά λιμάνια. Ο μεγιστάνας μας βρήκε και πάλι μπροστά του στην Γερμανία όταν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το λιμάνι του Αμβούργου. Το γερμανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος απάντησε αμέσως στα μηνύματα των μελών του Avaaz στο Twitter και σε στενή συνεργασία με την Greenpeace, καταφέραμε τελικά να στείλουμε το κρέας των φαλαινών με πλοίο πίσω στην Ισλανδία! Η γερμανική κυβέρνηση έχει πλέον ζητήσει από το λιμάνι να απαγορεύσει όλες τις μελλοντικές αποστολές κρέατος φάλαινας. 200,000 μέλη του Avaaz στη Γερμανία ζητούν τώρα απ'το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της χώρας να σταματήσει να πουλάει προϊόντα που συνδέονται με την φαλαινοθηρική εταιρεία. Συνεχίζουμε να κυνηγάμε όλους τους πιθανούς τρόπους που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο φαλαινοθήρας για να βγάλει κέρδος μέχρις ότου να σταματήσει να σκοτώνει φάλαινες.

'Οχι στην παγκόσμια φοροδιαφυγή

Avaazers in action urging PM Harper to take action on taxΜέλη του Avaaz εν δράση, ζητούν απ'τον πρωθυπουργό του Καναδά Harper να σταματήσει την φοροδιαφυγή
Κάθε χρόνο, άπληστες εταιρείες και πάμπλουτοι ιδιώτες χρησιμοποιούν διαφόρων λογής κόλπα για να κρύψουν περίπου 1 τρις δολάρια, στερώντας από τις κυβερνήσεις τα έσοδα που χρειάζονται για τις δημόσιες υπηρεσίες μας και τις χώρες μας. Φέτος εντοπίσαμε μία ευκαιρία για να ξεσκεπάσουμε τα κρυμμένα ποσά. Ξεκινήσαμε μια τεράστια εκστρατεία και σε συνεργασία με το διάσημο τραγουδιστή Baaba Maal και με τις οργανώσεις Save the Children και ActionAid, καθώς και με άλλες ομάδες, παραδώσαμε τις υπογραφές μας στον David Cameron, τον επικεφαλής της συνόδου κορυφής της G8. Η επιστολή μας υπογράφηκε από 21.000 εκπρόσωπους του επιχειρηματικού κόσμου. Αυτό βοήθησε στο να αναγνωριστεί αυτό το αίτημα ως κάτι το οποίο είναι προς όφελος και των πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων. Επίσης κατάφερε να αλλάξει την θέση της Γερμανίας και του Καναδά πάνω στο θέμα και είχε ως αποτέλεσμα μια ιστορική συμφωνία που επιτρέπει επιτέλους στις κυβερνήσεις να συνεργαστούν για να σταματήσει η φοροδιαφυγή. Η “Διακύριξη του Lough Erne” δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες, αλλά μας δίνει τεράστια δύναμη να ασκήσουμε πίεση στις κυβερνήσεις για να μπλοκάρουμε βρώμικα κόλπα φοροδιαφυγής.


Είναι μοναδικό το να είμαστε μέλη ενός κινήματος πολιτών από κάθε γωνιά του κόσμου, ενωμένοι για κοινούς στόχους και για δράσεις που φέρνουν πραγματική αλλαγή. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ένα χάρτη με τα μέλη του Avaaz ανά χώρα, ή εδώ για να διαβάσετε προσωπικές ιστορίες και να επικοινωνήσετε με άλλα μέλη.

Ο “γίγαντας μας ξυπνάει”, φέρνοντας τεράστιες δυνατότητες για αλλαγή. Ανυπομονούμε να δούμε τι άλλο μπορεί να κάνει το κίνημα μας στο μέλλον.

Με αγάπη, ελπίδα, και απίστευτη εκτίμηση προς αυτό το κίνημα που αλλάζει τον κόσμο,

Ricken, Jamie, Oli, Alex, Dalia, Joseph, Laura, Mais, Michelle και η υπόλοιπη ομάδα Avaaz.

Υ.Γ.1 Έχεις την έμπνευση να αλλάξεις κάτι; Πολλές καμπάνιες του Avaaz (όπως οι μεγαλύτερες μας κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων στη Βραζιλία και την Τουρκία) ξεκινούν απ'τα μέλη του κινήματός μας! Ξεκίνησε τη δική σου τώρα πάνω σ'ένα τοπικό, εθνικό ή και παγκόσμιο θέμα: http://www.avaaz.org/en/petition/start_a_petition/?bgMYedb&v=26859

Υ.Γ. 2 Κάθε μια απ'αυτές τις καμπάνιες χρηματοδοτείται απ'την κοινότητά μας. Για να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας, το Avaaz δεν δέχεται δωρεές από κυβερνήσεις, ιδιωτικές εταιρίες, ιδρύματα ή μεγαλοδωρητές. Αυτό είναι πραγματικά σπάνιο και ένας απ'τους λόγους για τους οποίους οι καμπάνιες μας είναι αποτελεσματικές. Κάντε μια μικροδωρεά για να μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα: http://avaaz.org/en/reportback_0713/





Avaaz.org is a 24-million-person global campaign network
that works to ensure that the views and values of the world's people shape global decision-making. ("Avaaz" means "voice" or "song" in many languages.) Avaaz members live in every nation of the world; our team is spread across 18 countries on 6 continents and operates in 17 languages. Learn about some of Avaaz's biggest campaigns here, or follow us on Facebook or Twitter.

You are getting this message because you signed "Community Petitions Site" on 2013-04-01 using the email address meconopsis37@gmail.com.
To ensure that Avaaz messages reach your inbox, please add avaaz@avaaz.org to your address book. To change your email address, language settings, or other personal information, contact us, or simply go here to unsubscribe.


To contact Avaaz, please do not reply to this email. Instead, write to us at www.avaaz.org/en/contact or call us at +1-888-922-8229 (US).