Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

"Το παράνομο φερέφωνο του Π. Καψή."

των: Ροβήρου Μανθούλη, Γιώργου Χωραφά
 
 
Νέα οργισμένη αντίδραση προκάλεσε η προβολή από την ψευδεπίγραφη "Δημόσια Τηλεόραση" της τηλεοπτικής σειράς "Ακυβέρνητες Πολιτείες". Η αντίδραση αυτή προέρχεται τόσο από τον σεραριογράφο- σκηνοθέτη και συμπαραγωγό Ροβήρο Μανθούλη όσο και από τον πρωταγωνιστή Γιώργο Χωραφά.
Η ανακοίνωση:

To  παράνομο φερέφωνο που εφεύρε ο κ. Καψής,  που  αυτο-ονομάζεται Δημόσια Τηλεόραση, αφού εγκαινίασε επίσης παράνομα την πρώτη του εμφάνιση  με την ταινία Η ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, χωρίς την άδεια ή τουλάχιστο την έγκριση του σκηνοθέτη, περιπίπτει στο ίδιο αδίκημα  μεταδίδοντας τη σειρά ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ του ίδιου -υπογράφοντος- σκηνοθέτη  Ροβήρου Μανθούλη, στην οποία πρωταγωνιστεί ο υπογράφων ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς.
Είναι σαφές σε όλους -και ιδιαίτερα στους τηλεθεατές- ότι οι δύο αυτές παράνομες ενέργειες δεν είναι αθώες. Σκοπό έχουν να χρησιμοποιήσουν τα ονόματά μας για να νομιμοποιήσουν στα μάτια του κοινού -του ελληνικού λαού, σε τελευταία ανάλυση- ένα τηλεοπτικό ψευδοκανάλι που δεν είναι δημόσιο, ούτε εθνικό ούτε καν κρατικό !  
Πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα πείσουν τους τηλεθεατές ότι κοιτάζουν την ΕΡΤ, την οποία η παρούσα -και ελπίζουμε εντελώς προσωρινή- κυβέρνηση σφαγίασε κυριολεκτικά πυροβολώντας το σήμα της. Επειδή σε μια κακόφημη τηλεόραση-φάντασμα, κακόφημη πολιτικά και ηθικά, αναμειγνύονται τα ονόματά μας και τα έργα μας, εκτός από την έντονη διαμαρτυρία μας και την απαίτησή μας να ανασταλεί πάραυτα η μετάδοση των ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ καθώς και κάθε άλλης κινηματογραφικής ή τηλεοπτικής ταινίας που φέρει τα ονόματά μας,  προτιθέμεθα να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη ζητώντας παράλληλα και την από τον νόμο προβλεπόμενη αποζημίωση. 
Σημειώνουμε, επιπλέον, ότι ο  υπογράφων Ροβήρος Μανθούλης είναι και συμπαραγωγός της σειράς και ότι  η κρατική τηλεόραση (και το κράτος γενικότερα) δεν έχουν πλέον κανένα έννομο δικαίωμα επ' αυτής.

Πηγή: Η Αυγή
 
Πρόταση της Έλλης Βασιλάκη