Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Δύο χάλκινα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑμεΑ

Δύο χάλκινα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑμεΑ

Δύο μετάλλια ήταν ο ελληνικός απολογισμός στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος κολύμβησης ΑμεΑ που φιλοξενείται στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Οι Χρήστος Ταμπαξής και Γιάννης Κωστάκης στα 50μ. ύπτιο S1 και τα 200μ. ελεύθερο S3 αντίστοιχα, βρέθηκαν στην τρίτη θέση του βάθρου των νικητών, χαρίζοντας στη χώρα μας τα πρώτα της μετάλλια στη διοργάνωση.

Χρονικά το... χορό των ελληνικών μεταλλίων άνοιξε ο Ταμπαξής. Ο κάτοχος πέντε μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Αγώνων της βρετανικής πρωτεύουσας, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο κατηγορίας S1 με επίδοση 1:26.59 (σ.σ. είχε 1:25.94 από το πανελλήνιο πρωτάθλημα του Ιουνίου).

Στον ίδιο τελικό, ο Απόστολος Τσαούσης ήταν 5ος και ο Ανδρέας Κατσαρός 6ος με 1:40.78 και 1:41.41 αντίστοιχα.

Ο Κωστάκης από τα προκριματικά κιόλας, έδειξε έτοιμος για να διεκδικήσει το μετάλλιο. Στον τελικό, αν και ο χρόνος ήταν χειρότερος απ` ότι στα πρωϊνά προκριματικά -3:55.45 έναντι 3:52.31- κατάφερε να βρεθεί στην τρίτη θέση του βάθρου των νικητών, ανεβάζοντας έτσι ρυθμό και ψυχολογία εν όψει των υπόλοιπων τεσσάρων αγωνισμάτων στα οποία θα λάβει μέρος.
 
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Έλλη Βασιλάκη