Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Για τον Άγγελο Σιωρά



Το περασμένο Σάββατο παρακολουθήσαμε μια ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης.
Με επιμονή η κα 
 κ. Ήρα ΦραγκούληΒελλέ, πρόεδρος του ΙΛΜΕ, κάλεσε   και μας παρουσίασε το διακεκριμένο χειρούργο οφθαλμίατρο Άγγελο Σιωρά, παιδί της Ερμιόνης  και «Γιατρό του Κόσμου», από το  Λονδίνο όπου εργάζεται.
Με τρόπο απλό, σεμνό,  μας παρουσίασε τα συγκλονιστικά του βιώματα και το  πώς προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του ως χειρούργος οφθαλμίατρος, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες  οργάνωσης εθελοντών Γιατρών  σε χώρες της Αφρικής.


 Εκεί που οι άνθρωποι ζουν σε συνθήκες στέρησης βασικών αγαθών και που μια   απλή πάθηση των ματιών  όπως είναι ο «καταρράκτης»,  φέρνει τύφλωση σε μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων ανθρώπων.


 Σ αυτούς τους συνανθρώπους μας τρέχουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά ,αψηφώντας κόπο και κινδύνους, πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη γιατροί όπως ο δικός μας Άγγελος.


Η παρουσίαση των βιωμάτων του Άγγελου Σιωρά έγινε με τη βοήθεια του γιου του.


Τελικά γνωρίσαμε έναν ακόμα εθελοντή του κόσμου αλλά επίσης διαπιστώσαμε πως η ενημέρωση-ειδήσεις δεν φτάνουν εκεί που συμβαίνουν τα σημαντικά.


Σας ευχαριστούμε.



Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

Φωτ: Κική  Βεντουρή Σέρφα