Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ξενώνας φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας στο δήμο Τρίπολης

Στη διαμόρφωση ενός κτιρίου, στην Κερασίτσα Τεγέας, σε ξενώνα φιλοξενίας γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας, προχωρά ο δήμος Τρίπολης.

Ο ξενώνας θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει στα μέσα του επόμενου μήνα και θα υποστηρίξει τα δύο Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών θυμάτων βίας, που λειτουργούν στην Τρίπολη και την Καλαμάτα, μεριμνώντας για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακή βία από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της δομής, αφού έχει, ήδη, ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης μέρους του επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού και βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαδικασία επαναπροκήρυξης μίας θέσης ψυχολόγου.

Στον ξενώνα θα φιλοξενούνται γυναίκες μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους, εφόσον οι Αρχές κρίνουν αναγκαίο ότι πρέπει να απομακρυνθούν από την οικογενειακή τους εστία, λόγω της βίας που υφίστανται.

Το έργο έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μέσω της πράξης «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τη δημιουργία και τη λειτουργία του ξενώνα ανέρχεται σε 700.000 ευρώ εκ των οποίων 100.000 ευρώ αφορούν τη διαμόρφωση του χώρου και την προμήθεια των επίπλων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Έλλη Βασιλάκη