Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη

Η αναφορά για τη γιορτή μας που πλησιάζει στο ΕΘΝΟΣ 

«Γιορτή Ροδιού» θα πραγματοποιηθεί για άλλη μία χρονιά στην Ερμιόνη, σε μια προσπάθεια προώθησης των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, από το Δήμο Ερμιονίδας με τη συνεργασία της Π.Ε. Αργολίδας.

Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη
Η «Γιορτή Ροδιού» αποτελεί πλέον θεσμό και θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες γιορτές της περιοχής, διότι προσελκύει αρκετούς επισκέπτες και προβάλει το φημισμένο σε όλους, ΡΟΔΙ ΕΡΜΙΟΝΗΣ διαφημίζοντας παράλληλα και την περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ντόπια παιδιά, ντυμένα αγρότες, θα προσφέρουν ρόδια στους επισκέπτες, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακές νοστιμιές με βάση το ρόδι που θα παρουσιάσει ο γνωστός Σεφ κ. Θοδωρής Αγγελασόπουλος

Στην φετινή Γιορτή Ροδιού ξεχωριστή είναι και η συμμετοχή της μουσικής μπάντας του ΚΕΘΕΑ Στροφή. Το ΚΕΘΕΑ Στροφή είναι το πρώτο θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης ουσιών στην Ελλάδα από το 1988, που βοηθάει τους έφηβους και τους νεαρούς ενήλικες να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Η μουσική στο ΚΕΘΕΑ στροφή, διαχρονικά, διατηρεί έναν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της θεραπείας και της απεξάρτησης με την συμμετοχή της μουσικής μπάντας σε εκδηλώσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης του κοινού, γιατί η τέχνη γενικότερα λειτουργεί θεραπευτικά, καθώς αποτελεί εμπειρία μάθησης, αυτογνωσίας και ένα μέσο επικοινωνίας με την κοινωνία.
Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Οκτωβρίου