Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Μήπως χαλάω τη μανέστρα την προεκλογική;

Του Βασίλη Γκάτσου
Κύριε Μπαλαμπάνη, εγώ είμαι δημότης και όχι εκλεγμένος αντιπρόσωπος. Δεν εκφράζω καμία συλλογικότητα, δεν αντιπροσωπεύω κανέναν, ως εκ τούτου μπορώ να λέω ό,τι θέλω, με γνώση φυσικά των συνεπειών του νόμου, εκτός και αν δεν έχουμε δημοκρατία. Εσείς υπογράφετε ως Δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα και με την ψήφο μου. Άρα ομιλείτε ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας και αντιπρόσωπός μας. Άμα αντιληφθήκατε και σεις ότι η παράταξή μας, με όποιο νόημα και να δίνουμε στον όρο παράταξη, δεν έχει δήμαρχο και αναζητείτε νέο, ακόμα και με νέα παράταξη, συνεχίστε την αναζήτηση σε νέα παιδιά. Θα έχετε παρατηρήσει ότι είμαι στην παράταξη (αν έχει νόημα η λέξη παράταξη στην Ερμιονίδα) με πολύ πολύ κριτικό βλέμμα, γιατί δεν πήγε καθόλου καλά, αλλά εξακολουθώ να είμαι για τον απλό λόγο ότι δεν έχει φανεί κάτι που να γεννά ελπίδες στον ορίζοντα. Ο δε νυν Δήμαρχος, καλά έκανε και παραιτήθηκε από την εκ νέου κάθοδο ως αρχηγός της παράταξής μας (εσείς λέτε πιθανόν, ο ίδιος έχει δημοσίως δηλώσει αμετακλήτως), και νομίζω έτσι που το θέτετε, συμφωνείτε και σεις.
Το μέλλον λοιπόν στους νέους, άντε και λίγο μεγαλούτσικους, άλλωστε και η παραίτησή του πιστεύω ότι αυτό υπονοεί.
Να γνωρίζετε όμως ότι εσείς ζητήσατε την ψήφο μας την ιερή για να είσαστε αντιπρόσωπός μας, εσείς είχατε την ευγενή φιλοδοξία να προσφέρετε ανιδιοτελώς, και εσείς λογοδοτείτε σε μας, και όχι οι ψηφοφόροι σε σας. Αν δεν βάζατε υποψηφιότητα, απλά, κάποιοι άλλοι θα ήσαν οι αντιπρόσωποί μας. Ως εκ τούτου, το να λέτε σε κάθε δημότη, "έλα να μας τα φτιάξεις" "έλα να σε κάνουμε δήμαρχο" και τα παρόμοια, είναι για τα μικρά παιδιά.

Μου προξενεί εντύπωση ότι προσπαθείτε να με βάλετε σε τεχνητή αντιπαράθεση με τους συμπατριώτες Ηλιοκάστρου επεκτείνοντας και σε... όλους της Ερμιονίδας, με ένα σωρό λεκτικές ακροβασίες. Και έχω παρατηρήσει ότι αυτή την τακτική, αν θέλετε να την πούμε έτσι, την έχει για..... καμάρι η ιθύνουσα τάξη της παράταξής μας. Φαίνεται ότι είναι συνηθισμένη να ακούει μόνο τον εαυτό της και τον μονόλογό της, αφού στην δημοκρατία μας δυστυχώς δεν μπορούμε να ανακαλούμε τους αντιπροσώπους μας. Μπορεί βέβαια να συγκαλέσει και τα αρμόδια όργανα και να με .....διαγράψει από την παράταξη! Πιστεύω να το κάνει όταν προσεχώς θα γράψω εκτενώς, γιατί αποτύχαμε.

Για το Ηλιόκαστρο παραπέμπω στις σελίδες του βιβλίου μου 174 έως και 182, απ' όπου και και η σελίδα που επισυνάπτω για τους
ειλεούς και τα αμπέλια. Αν πριν από αυτήν την καταγραφή του οροπεδίου και των σημαντικών αρχαιοτήτων του, υπήρχε κάτι ανάλογο θα μας το πείτε εσείς. Υπάρχουν και άλλα για τα Μεταλλεία. Γι' αυτό και οι Ηλιοκαστριώτες με θεωρούν συμπατριώτη τους. Φυσικά και θα έχετε διαβάσει, αν όχι εσείς, ο νυν Δήμαρχος ή ο Αγαπητός Αντιδήμαρχος, ότι έχω αρκετές φορές πει και γράψει ότι το καλοκαίρι ανεβαίνομεν είς το δροσερότατον Ηλιόκαστρον και τρώμε αντί στη γεμάτη αυτοκίνητα πατρίδα μας που δεν σταματάει την κυκλοφορία στον περιφερειακό. Όσο για τη γιορτή του τρύγου, έχω γράψει πολλές φορές, έχω πει πολλές φορές με ενθουσιασμό ότι είναι η πλέον αυθεντική λαϊκή γιορτή της Ερμιονίδας και φυσικά φροντίζω να μην την χάνω.

Ατυχής λοιπόν η προσπάθειά σας, και ευτελή αρκετά από τα γραφόμενά σας ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας, μέχρι σημείου να γράφετε ότι σας θεωρούμε υπανάπτυκτους και πολίτες Β΄ Κατηγορίας!

Όσο για την ακρίβεια των λόγων σας επισημαίνω αυτό που γράψατε: "Οι μόνοι που δεν χάρηκαν για το άνοιγμα της γεώτρησης ( βάθους 190 μέτρων, με υψόμετρο 350 μέτρα συν, τουλάχιστον 100 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας) είναι όσοι, ο καθένας για τους δικούς του μικροπολιτικούς ή μη λόγους, είχαν συμφέρον να μην έχει νερό ένα ολόκληρο χωριό και να τροφοδοτείται με νερό από ιδιωτικά βυτία χρεώνοντας όλους τους δημότες της Ερμιονίδας."

Σαν δημόσιο πρόσωπο πέστε ποιοι είναι αυτοί που είχαν συμφέρον να μην έχει νερό ολόκληρο χωριό. Ποιοι είναι αυτοί και με ποιους τρόπους σας εμπόδιζαν μέχρι .... λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου, να κάνετε γεώτρηση για να έχετε καλό νερό. Πώς σχεδίαζαν αυτά τα συμφέροντα να χρεώνουν όλους τους δημότες κ.λ.π. Γιατί η παράταξή μας τρία χρόνια τώρα, άφησε το Ηλιόκαστρο, όπως μας γράφετε, στην ελεημοσύνη μιας βρύσης και δεν έθεσε πρώτη προτεραιότητα την ύδρευσή του;

Η απόσταση από την επισήμανση των προβλημάτων είναι ακριβώς ίδια με αυτήν των προτάσεων για την επίλυσή τους. Έτσι λέμε εμείς οι επιστήμονες του ιδιωτικού τομέα. Τα αποτελέσματα μετράνε. Και η παράταξή μας επισήμανε τα προβλήματα, διατύπωσε προτάσεις για την επίλυσή τους, αποτέλεσμα δεν έφερε, και αν κάπου έφερε, ούτε που κατάφερε να το διατυπώσει με σαφήνεια.

Δεν είχα καταλάβει ότι ο δημόσιος λόγος μου σας έδωσε την δυνατότητα να σας γνωρίσουν όλοι οι δημότες μας. Αλλά σωστά λέτε, ο δημόσιος λόγος έχει αυτή τη δυνατότητα. Και αν οι δημότες μας σας θεωρήσουν ως πετυχημένο σύμβουλο εύχομαι να σας ξαναψηφίσουν με οποιαδήποτε παράταξη.


Έρρωσθε,

Βασίλης Γκάτσος