Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης



Στις 23 Νοεμβρίου 2013, το Σάββατο, στο Συγγρού, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης διοργάνωσε μια πρωτότυπη συνάντηση με θέμα τις τριμερής σχέσεις ανάμεσα σε δασκάλους, γονείς και μαθητές.
Καλεσμένοι ομιλητές ήταν ο κ. Δημήτρης Σίδερης, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α’ θμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου και η κ. Ακριβή Κονιδάρη, Ψυχολόγος, Ερευνήτρια Πανεπιστημίου Ουψάλα Σουηδίας.
Η ενημέρωση αυτή ασχολήθηκε με πολλαπλά ζητήματα που αφορούσαν και το διδακτικό και το παιδαγωγικό κομμάτι ανάμεσα σε δασκάλους με μαθητές και γονείς αλλά και σε γονείς με παιδιά και δασκάλους.
Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
Σκοπός ήταν :
·        η σωστή και γρήγορη εκμάθηση από το μαθητή χωρίς πίεση και άγχος
·         η επιβράβευση ή το αντίθετο, η σωστή τιμωρία, όπου απαιτείται, ώστε να έχει εποικοδομητικό αποτέλεσμα στην παραβατική συμπεριφορά
·        η ενημέρωση των διδασκόντων από τους γονείς για τυχόν οικογενειακά προβλήματα, ώστε αυτοί με τη σειρά τους, με εχεμύθεια, να φροντίσουν για τη σωστή αντιμετώπιση αυτών των παιδιών
·        η αγάπη, ο σεβασμός της προσωπικότητας των μαθητών, η ηρεμία, η αμοιβαία ειλικρίνεια γονέων και δασκάλων είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία του σχολείου τόσο σε γνωστικό όσο και σε παιδαγωγικό επίπεδο.
Πραγματικά, η κίνηση αυτή του Συλλόγου ανέδειξε ότι η στενή επαφή γονέων και δασκάλων είναι απαραίτητη για να σμιλευτεί ένας σωστός και υγιής χαρακτήρας παιδικής ψυχής.
Όλοι νοιαζόμαστε για τα παιδιά μας. Όλοι μαζί ας πραγματώσουμε ό,τι χρήσιμο μας δόθηκε απ’ αυτή την επικοινωνία.

Από το Δ.Σ.