Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ "CINE συν Ναύπλιο"



ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  - ΝΑΥΠΛΙΟ

& το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


1Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «CINE συν Ναύπλιο»

υπό την αιγίδα
του Δήμου Ναυπλιέων
και της
Περιφέρειας Πελοποννήσου – Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου οργανώνουν το 1Ο  Πανελλήνιο Κινηματογραφικό Συμπόσιο «CINE συν Ναύπλιο» που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο στις 21-24 Νοεμβρίου 2013 και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν καταξιωμένοι Έλληνες σκηνοθέτες, παραγωγοί, δημιουργοί, καθώς δημιουργοί φοιτητές και πανεπιστημιακοί καθηγητές.
Το Φόρουμ έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των νέων στην τέχνη του κινηματογράφου με στόχο την ενθάρρυνση της επαγγελματικής τους εξέλιξης. Θα παρουσιαστούν ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους ενώ συγχρόνως θα γίνουν διαλέξεις και  master-class από διακεκριμένους Έλληνες. Οι φοιτητές θα πλαισιώσουν το Φόρουμ με μουσική και θεατρικά δρώμενα.
Το Φόρουμ είναι ανοιχτό σε όλους (δωρεάν συμμετοχή) και αφιερώνεται στους Έλληνες φοιτητές. Το κεντρικό θέμα του Φόρουμ είναι «Εμείς και ο άλλος» και στοχεύει να αναδείξει το ρόλο της κινηματογραφικής τέχνης στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ μας και μεταξύ των λαών. 
Με χαρά περιμένουμε να σας υποδεχτούμε στο 1Ο Πανελλήνιο Κινηματογραφικό Συμπόσιο «CINE συν Ναύπλιο» και να μοιραστούμε μαζί κινηματογραφικές δημιουργίες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις.
Σας περιμένουμε στο Ναύπλιο.