Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Παρουσίαση του βιβλίου «Πολεμικά Χριστούγεννα του '40 στην Ύδρα»

Το απόγευμα της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου στην συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού σε μια λιτή και απέριττη εκδήλωση μέσα σε μία όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα έγινε η παρουσίαση βιβλίου του κ. Θεμιστοκλή Ε. Ραφαλιά: "Πολεμικά Χριστούγεννα του '40 στην Ύδρα - Αναμνήσεις από το Άγιο Δωδεκαήμερο".

Το άνοιγμα και ο συντονισμός της παρουσίασης έγινε από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και Πρωτοπρεσβύτερο π. Ακίνδυνο Δαρδανό που μίλησε με επαινετικά λόγια για τον συγγραφέα του βιβλίου και την δράση του.

Στη συνέχεια ο Εφημέριος του Ενοριακού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Ύδρας πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης στην εμπνευσμένη ομιλία του παρουσίασε –σαν πρώτος ομιλητής - το βιβλίο του κ. Θεμιστοκλή Ε. Ραφαλιά «Πολεμικά Χριστούγεννα του '40 στην Ύδρα - Αναμνήσεις από το Άγιο Δωδεκαήμερο».

Μετά το τέλος της ομιλίας του, πήρε τον λόγο η κ. Ελευθερία Τσιγκάρη-Ντούσκου τ. Εκπαιδευτικός και αναφερόμενη στο βιβλίο μέσα από τον μεστό της λόγο μας μετέφερε νοερώς στην Ύδρα μιας άλλης εποχής, μιας εποχής που η πίστη, σύμπνοια και η αλληλεγγύη κυριαρχούσαν.
Η παρουσίαση έκλεισε με την ομιλία του κ. Θεμιστοκλή Ε. Ραφαλιά που αφού ευχαρίστησε ονομαστικός του παρευρισκόμενους και τους απόντες, αναφερόμενος στο βιβλίο του παρουσίασε διάφορα και πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία και ντοκουμέντα από την τότε εποχή, στο τέλος της ομιλίας του ζήτησε από τους νέους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βοηθήσουν τον τόπο μας και κλείνοντας την ομιλία του έκανε έκκληση να περιστοιχηθούμε και να ζητήσουμε στήριξη από τους Ιερείς - Πατέρες του νησιού μας και την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. 
 
Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός έκλεισε αυτή την όμορφη εκδήλωση, ευχαριστώντας τους ομιλητές και τον συγγραφέα κ. Θεμιστοκλή Ε. Ραφαλιά, στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση με Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα.

hydraspoliteia.blogspot.gr