Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Η Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ

Με πρωτοβουλία του ΟΠΑΝΔΑ και της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και με τη συνεργασία της MELD, η Αθήνα γίνεται η 3η ευρωπαϊκή πόλη μετά τις Βρυξέλλες και το Εδιμβούργο που στολίζει μέρη της πόλης της με πεταλούδες. Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί σας περιμένουμε στην παιδική χαρά στην πλατεία Αγίου Παύλου και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μπροστά στην Παλαιά Βουλή, για να στολίσουμε όλοι μαζί. Χρειαζόμαστε τα χέρια και την ζωντάνια σας.

Όπως αλλάζει μια πεταλούδα που βγαίνει από το σκοτεινό κουκούλι της και ξεχύνεται κομψή και λαμπερή στον γιορτινό ουρανό. Ένα τόσο μικρό και ευάλωτο πλάσμα, μας δίνει ένα τόσο ξεκάθαρο μήνυμα: Όλοι και όλα μπορούν να αλλάξουν, να μεταμορφωθούν, να απογειωθούν.





Είτε είναι ένας άνθρωπος, είτε μια ολόκληρη πόλη. Είναι θέμα απόφασης! «Κι αν τίποτα ποτέ δεν άλλαζε, δεν θα υπήρχαν πεταλούδες» αναφέρει το σλόγκαν του Milan Rai, καλλιτέχνη από το Νεπάλ, που στέλνει στην Αθήνα για τις γιορτές τις «Λευκές πεταλούδες» του, οι οποίες έχουν ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου.
christmasinathens