Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

"Ανάπλαση της Πλατείας Κύπρου στο Κρανίδι"


      Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις 24 Σεπτεμβρίου 2013 η παρουσίαση και η αποδοχή της Προμελέτης με θέμα: "Ανάπλαση της Πλατείας Κύπρου στο Κρανίδι" στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, η προμελέτη έχει ανατεθεί στην Αρχιτέκτονα Μηχανικό κα Βορρέα Σοφία.
Η προμελέτη αφορά την ανάπλαση της πλατείας Κύπρου στο Κρανίδι στόχος της είναι η αναβάθμιση του ευρύτερου δημόσιου χώρου της πλατείας, ώστε να γίνει ένα κέντρο με έντονο πράσινο που να μπορεί να δώσει νέα πνοή στην πόλη. Το Κρανίδι είναι ένας οικισμός με ιδιαίτερο πολεοδομικό παραδοσιακό χαρακτήρα. Το Κάτω Κρανίδι αποτελεί το ιστορικό κέντρο του οικισμού. Το νοτιοανατολικό τμήμα του οικισμού, το «Πάνω Κρανίδι» είναι το νεότερο τμήμα του και σε αυτό έχει μεταφερθεί το σύγχρονο κέντρο του. 
Η πλατεία Κύπρου (Πάνω πλατεία) αποτελεί το επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τοπικής κοινωνίας του Κρανιδίου, αλλά και ευρύτερα του Δήμου Ερμιονίδας.  
Γύρω της βρίσκονται αρκετά εμπορικά καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες κλπ. και οριοθετείται από τρείς δρόμους : βόρεια από τον κύριο οδικό άξονα της, την οδό Μιχαήλ Χάσπαρη, νότια την οδό Παντάνασσας προς Πόρτο Χέλι και ανατολικά την οδό Αγίων Αναργύρων προς Ερμιόνη. 
Η ανάπλαση αφορά κυριώς τους δύο χώρους που τέμνονται από την οδό Παντάνασσας συνολικού εμβαδού περίπου χιλίων τετραγωνικών μέτρων : α) την κεντρική «μεγάλη» Πλατεία και β) τον χώρο απέναντι από αυτήν στην νοτιοδυτική πλευρά της την «μικρή» πλατεία.

Οι βασικοί στόχοι που τέθηκαν κατά τον αρχικό σχεδιασμό είναι :
- να ελευθερωθούν οι κοινόχρηστοι χώροι προσθέτοντας πράσινο,
- η αναβάθμιση της επαγγελματικής ζώνης με διασφάλιση του

Καινούργιο τραγούδι "Αύριο θα είναι αργά"

Επειδή "Δυο δείχτες είμαστε μαζί.." όπως λέει ο Ρασούλης, καλό Σαββατοκύριακο!

 Καινούργιο  τραγούδι από τον δίσκο που ετοιμάζεται για τον Μανώλη Λιδάκη, απο την Βάσω Αλλαγιάννη μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Ορφέα Περίδη.
Ερμηνεία: Μανώλης Λιδάκης
Στίχοι: Μανώλης Ρασούλης
Μουσική: Βάσω Αλλαγιάννη

κάστανα βουτηγμένα στην αμαρτία


1 κιλό βρασμένα κάστανα (καθαρισμένα και
πολτοποιημένα)
3 κουταλ. της σούπας λιωμένο βούτυρο
2 κουταλ. της σούπας γάλα εβαπορέ
1½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
 

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα αθώα κάστανα με το αγνό βούτυρο, το ενάρετο γάλα και την ανυποψίαστη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και πλάθουμε υπάκουα μπαλάκια.
Τα βουτάμε με τρόπο στην αμαρτωλή κουβερτούρα, που εν αγνοία τους έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί και τα βάζουμε στο ψυγείο, πριν αντιμιλήσουν.
Αφού ξελιγώσουμε τους φίλους μας περιγράφοντάς τα, αφήνουμε και κανένα στην άκρη να τους φιλέψουμε.

επηρεάζει
η Έλλη Βασιλάκη

Τάσος Τόκας, υποψήφιος δήμαρχος Ερμιονίδας


Γεννήθηκα στo Κρανίδι το 1965, όπου και μεγάλωσα. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο  Εθνικό και   Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών.Το 1994-1995  φοίτησα σε Σχολή Δημοσιογραφίας  στην Αθήνα.
Μιλώ Αγγλικά και Γαλλικά.
Το 1997 ξεκινώ την επαγγελματική μου δραστηριότητα ανοίγοντας εμπορική επιχείριση.
Έχω διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Κρανιδίου από το 2010 έως το 2012 και μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Παιδικού  Σταθμού Κρανιδίου από το 2008 έως το 2010.
Από το 1995 συμμετέχω ενεργά, από διάφορες θέσεις ,στη Διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Κρανιδίου με στόχο κυρίως  την ενασχόλιση των νέων  με τον Αθλητισμό.
Είμαι παντρεμένος με την Χαριτίνη  Τσέλλου από την Ερμιόνη και έχουμε αποκτήσει μία κόρη και δύο γυιους και διαμένουμε μόνιμα στο Κρανίδι.
                                  Παρασκευή  04-10-2013
                                                                           Τάσος Τόκας
                                                      Επικεφαλής  της Δημοτικής Παράταξης
                                                    ΝΕΑ  ΔΥΝΑΜΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

η Γιορτή του Καστάνου

τον Οκτώβριο στην Καστάνιτσα Κυνουρίας




Μέσα στο χρυσοκόκκινο χρώμα των φθινοπωρινών φύλλων του καστανεώνα, την μυρωδιά του καπνού από τις καμινάδες των πετρόκτιστων σπιτιών μας, τις γλυκές γεύσεις απ’ τα ψημένα κάστανα, τα ώριμα καβούκια που τρίζουν σε κάθε περπατησιά και ας ευχηθούμε και με το γλυκό χάδι μιας Οκτωβριάτικης λιακάδας, θα γίνει η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013.
 


« Το 1983 διοργανώσαμε για πρώτη φορά την Γιορτή μας. Μετά από 30 χρόνια καταφέραμε με πολύ κόπο και μεράκι να αναδείξουμε την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ως μία από τις σημαντικότερες αγροτικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας και ταυτόχρονα να την αναδείξουμε ως ένα θεσμό που έδωσε ζωή και ανάπτυξη στην Καστάνιτσα αλλά και την γύρω περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Το πρωί του Σαββάτου θα προσφέρεται τσάι του βουνού στους πρώτους που θα καταφθάσουν ενώ από το μεσημέρι θα σερβίρονται παραδοσιακά τοπικά φαγητά όπως φασολάδα παντρεμένη, βραστή γίδα και βέβαια φαγητά και γλυκά τα οποία θα έχουν ως βασικό υλικό το κάστανο, συντροφιά με κρασί, τσίπουρο και παραδοσιακή μουσική.
 
Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα λάβουν χώρα διάφορα δρώμενα όπως παρουσίαση παραδοσιακών χορών και παράλληλη αναφορά στην ιστορία προέλευσης του κάθε χορού, από τοπικούς συλλόγους, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών πιάτων απο τις νοικοκυρές του χωριού.
 
Παράλληλα, τη Γιορτή θα πλαισιώνουν εκθέσεις ζωγραφικής, λαογραφικού υλικού και χειροποίητων δημιουργιών και βέβαια ενημερώσεις σχετικά με το περιβάλλον και το κάστανο από το Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα » αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
 
kalimera-arkadia

Έλλη Βασιλάκη

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Birds-of-Paradise Project

Εκδήλωση-συζήτηση του ΚΚΕ στην Ερμιόνη

 Η Τομεακή Οργάνωση Αργολίδας του Κ.Κ.Ε σας καλεί το Σάββατο 5/10/13 και ώρα 19:00μ.μ στο Ερωδιός CAFE, (Μαντράκια) στην Ερμιόνη σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Οι κοινωνικές κ πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, η πρόταση διεξόδου και οι θέσεις του Κ.Κ.Ε» 
Θα μιλήσει ο Κολιζέρας Θανάσης γραμματέας της Τ.Ο Αργολίδας.

ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ Κ.Κ.Ε ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ 
Ο ΛΑΟΣ

ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΥ ΑΡΧΗΓΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΝΙΚΩ

Ο συγγραφέας του αγαπημένου Τριγωνοψαρούλη και πολλών άλλων παιδικών βιβλίων

Βαγγέλης Ηλιόπουλος

θα είναι μαζί μας το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι
για την παρουσίαση του βιβλίου του
‘’Με το ποδήλατό μου αρχηγό τα αυτοκίνητα νικώ’’
με δραστηριότητες της Βασιλικής Νίκα
στο Ναύπλιο


Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις  μας και από το facebook  Ηλιογραφία.

Έλλη Βασιλάκη

"Το τάβλι"


 θεατρική παράσταση

στο cine Βάλια, 6/10/2013, 20:00,

"Το τάβλι"
κωμωδία του Δ. Κεχαϊδη

με τους Κωνσταντίνο Κάππα και Σωκράτη Πατσίκα 



Έλλη Βασιλάκη

ποδηλατοβόλτα

Μια ποδηλατοβόλτα από τους ποδηλάτες Ναυπλίου για «Γνωριμία με τον υγρότοπο της περιοχής μας»


 

Μια ποδηλατοβόλτα την Κυριακή 6 Οκτωβρίου από το Ναύπλιο προς την Ν. Κίο


Σημείο συνάντησης, με τα ποδήλατά μας ο χώρος μπροστά από το κολυμβητήριο Ναυπλίου στις 10.00 π.μ. για να συμμετέχουμε στην εκδήλωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου με θέμα την «ζωντανή» γνωριμία με τον υγροβιότοπο της παραλιακής Ναυπλίου – Ν. Κίου.

Ποδηλάτες Ναυπλίου
argolikeseidiseis


Έλλη Βασιλάκη

Γιάννης Μακριδάκης:Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά

Ονομάζομαι Γιάννης Μακριδάκης, κατοικώ στην Βολισσό της Χίου, στο παρελθόν ίδρυσα το Κέντρο Χιακών Μελετών μέσα από το οποίο εκπονήθηκαν επί 15 χρόνια έρευνες, μελέτες, καταγραφές, αρχειοθετήσεις, εκδόσεις, κατόπιν συνέγραψα ένα βιβλίο ιστορικό για την περίοδο από την ένταξη της Χίου στο νεοελληνικό κράτος, το 1912, μέχρι τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ένα επόμενο, εμφανώς αριστερών πεποιθήσεων, το οποίο περιέχει μαρτυρίες Ελλήνων προσφύγων και στρατιωτών στην Μέση Ανατολή κατά την προηγούμενη γερμανική κατοχή, καθώς και επτά λογοτεχνικά βιβλία, τρία μυθιστορήματα και τέσσερις νουβέλες, βιβλία τα οποία κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις ιστορικές εκδόσεις της Εστίας αλλά και μεταφράζονται για να κυκλοφορήσουν σύντομα και στην Γαλλία από τις εκδόσεις S Wespieser, άρα, αν μη τι άλλο, αποτελούν και ελληνικά εξαγωγικά προϊόντα, για να το πω με όρους του χρηματοοικονομικού συστήματος, τους οποίους και μόνο, ως φαίνεται, κατανοείτε. .
Επίσης εδώ και τρία χρόνια ασχολούμαι με την καλλιέργεια της γης με σκοπό την παραγωγή και την περισυλλογή της τροφής μου, έχω στραφεί προς την φυσική καλλιέργεια στη γη αλλά και στην κοινωνία ως φιλοσοφία ζωής, ρίχνοντας σπόρους και παρατηρώντας την αργή φυσική ανάπτυξη, μη επεμβαίνοντας καθόλου επί της φύσης και των πλασμάτων της.
Ταυτοχρόνως δηλώνω ιδεολογικά ενάντιος στο ανήθικο και φασιστικό για τους ανθρώπους και τα άλλα πλάσματα της φύσης χρηματοοικονομικό σύστημα, το οποίον οι καταναλωτές κατασκεύασαν και οι κυβερνήσεις παγκοσμίως φουσκώνουν τόσο ώστε να υποκαταστήσει το οικοσύστημα και να καταστρέψει την ανθρωπότητα και τον πλανήτη, τάσσομαι δε προφανώς ενάντια στην Ε.Ε. όπως αυτή έχει καταντήσει και βέβαια τελείως ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην ευρωζώνη, στα Μνημόνια, στην καταστροφή του περιβάλλοντος και στο ξεπούλημα των φυσικών πόρων της πατρίδας μου.
Είναι πασιφανές λοιπόν κύριε Σαμαρά ότι, με τέτοιο παρελθόν και παρόν, με τέτοιες πεποιθήσεις και ιδέες, ενσαρκώνω το άλλο άκρο των νεοναζί, το άλλο άκρο του “εξτρεμισμού”, όπως σαφέστατα ορίσατε. Και προφανώς από σήμερα θα αναμένω να εισβάλετε ως Κράτος, εδώ, ανάμεσα στα φυτά μου που μεγαλώνουν, και να με πατάξετε ως ακραίο.
Σας παρακαλώ μόνο, ενημερώστε τα όργανά σας, όταν έρθουν, να προσέχουν πού πατάνε, διότι υπάρχουνε παντού σπόροι και φυντάνια, υπάρχουνε παντού ελπίδες…

yiannismakridakis 

4 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.
Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδη συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

H Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)

Άρθρο 1
Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.
Άρθρο 2
1. Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου.
2. Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις για το καλό των ζώων.
3. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο.
Άρθρο 3
1. Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά.
2. Αν η θανάτωση ενός ζώου θεωρηθεί υποχρεωτική πρέπει να γίνεις στιγμιαία, ανώδυνα και χωρίς καμιά πρόκληση αγωνίας του ζώου.
Άρθρο 4
1. Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται

EuroBirdwatch13

Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2013

 
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλεί στη μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών της Ευρώπης («EuroBirdwatch13») το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη σε περισσότερες από 30 περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Φέτος, για 20η χρονιά, η BirdLife International προτρέπει τους Ευρωπαίους πολίτες να αδράξουν την ευκαιρία και να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της μετανάστευσης των πουλιών στις 5 και 6 Οκτωβρίου.
Στόχος της γιορτής είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για την ομορφιά της μετανάστευσης και τις ανάγκες των μεταναστευτικών πουλιών. Η φετινή διοργάνωση στην Ελλάδα περιλαμβάνει εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, προβολές και παρουσιάσεις, περιβαλλοντικά παιχνίδια, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες δραστηριότητες, που θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα πουλιά του

Προσοχή: τοξικά ψάρια στον Αργολικό κόλπο



Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στην περιοχή του Αργολικού κόλπου, αλλά ακόμα και μέσα στο λιμάνι του Ναυπλίου, εμφανίστηκαν σε κοπάδι, τα τοξικά ψάρια με την ονομασία Λαγοκέφαλος η Λαγόψαρο, σε μικρό μέγεθος.
Θα πρέπει να προειδοποιούμε
όσους ερασιτέχνες ψαράδες
που τυχόν έπιασαν τέτοιο ψάρι
να μην το καταναλώσουν,
είναι δηλητηριώδες και άκρως επικίνδυνο!!!
Όλοι έχουμε ακούσει για τον Λαγοκέφαλο, το θανατηφόρο ψάρι που μετανάστευσε στα Ελληνικά νερά. Πρωτοεμφανίστηκε το 2003 στη Ρόδο κι έκτοτε, κυρίως εξαιτίας της αλλαγής της θερμοκρασίας του νερού, έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα.

«Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρησή σου!» συνέδριο πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος στο Ναύπλιο

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Έργου farmsUP!, για την προώθηση και την ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, διοργανώνεται συνέδριο πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος με τίτλο «Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρησή σου!», την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013, στο Ναύπλιο (Ξενοδοχείο Αμαλία).
Το εν λόγω συνέδριο, αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, αφιερωμένων στην ελληνική αγροτική επιχειρηματικότητα, που πραγματοποιήθηκαν με στόχο την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, μέσω της εκπαίδευσης των επαγγελματιών του αγροτικού τομέα. Ξεκινώντας από την Αλίαρτο Βοιωτίας, οι δράσεις του Έργου, υπό τη μορφή εκπαιδευτικών εργαστηρίων για αγρότες, συνεχίστηκαν στην Κονταριώτισσα Πιερίας, στις Σέρρες και τη Σκάλα Λακωνίας, με τελικό προορισμό το μεγάλο συνέδριο του Ναυπλίου.
Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ως ομιλητές, εκπρόσωποι από σημαντικούς ευρωπαϊκούς, εθνικούς και τοπικούς φορείς, προσωπικότητες από τον επιστημονικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό κόσμο, οι οποίοι θα μοιραστούν την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους με το κοινό. Τέσσερα παράλληλα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα προσφέρουν πρακτικές και αποτελεσματικές γνώσεις στους συμμετέχοντες, ενώ η παρουσίαση των ιστοριών αγροτικής επιτυχίας θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους φιλόδοξους αγρό-επιχειρηματίες. Το συνέδριο θα καταλήξει σε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, με την οποία και θα ολοκληρωθεί η εκδήλωση
Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος και η Πρόεδρος της Μίλητος Α.Ε. και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αθηνών, Πειραιώς & Περιχώρων, κα. Όλγα Σταυρόπουλου.
Παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις του farmsUP!, έχει δημιουργηθεί και η ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα www.farmsup.eu, η οποία φιλοξενεί 22 ευρωπαϊκά έργα του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το farmsup.eu, παρέχει επίσης, πληροφορίες για το Έργο, καθώς

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ταξιδεύοντας !!!


Το ταξίδι πρόταση της Κικής Βεντουρή Σέρφα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Γιάννη Γεωργόπουλου για τις Δημοτικές εκλογές 2014


Μην προσπαθείς…

Πράξε!

Μπουκόφσκι
 
100$ Για μια ζωή

Το 1969, ο Τζον Μάρτιν (John Martin), εκδότης των Black Sparrow Press, δίνει 100$ το μήνα στον Μπουκόφσκι για το υπόλοιπο της ζωής του, ώστε να ασχοληθεί μόνο με τη συγγραφή.
 
Ο Τσαρλς παραιτείται σε ηλικία 49 ετών από το ταχυδρομείο για να αφοσιωθεί στο γράψιμο. Όπως εξήγησε κι ο ίδιος αργότερα σε ένα γράμμα:
“Έχω μία από τις δύο επιλογές – να παραμείνω στο ταχυδρομείο και να τρελαθώ… ή να μείνω εκεί έξω, να το παίξω συγγραφέας και να πεθάνω της πείνας. Αποφάσισα να πεθάνω της πείνας.”
 
Σε λιγότερο από ένα μήνα, έγραψε το πρώτο του βιβλίο που ήταν το Ταχυδρομείο (Post Office), το οποίο εκδόθηκε το 1971.
Το 1976 ο Μπουκόφσκι γνώρισε την Λίντα (Linda Lee Beighle), ιδιοκτήτρια ενός εστιατόριου. Δυο χρόνια αργότερα, το ζευγάρι μετακόμισε από την περιοχή του ανατολικού Χόλλυγουντ όπου ο Μπουκόφσκι είχε ζήσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, στην κοινότητα του San Pedro, τη νοτιότερη περιοχή του Λος Άντζελες. Παντρεύτηκαν το 1985.
 
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε από λευχαιμία στις 9 Μαρτίου 1994, στο San Pedro της California, στην ηλικία των 73 ετών, λίγο καιρό αφότου είχε τελειώσει το τελευταίο του βιβλίο “Αστυνομικό” (Pulp).

Πάνω στον τάφο του είναι γραμμένες οι λέξεις “Μην Προσπαθείς” (Don’t Try). Σύμφωνα με τη γυναίκα του, το νόημα των παραπάνω λέξεων έχει να κάνει με τις παρακάτω φράσεις:
“Εάν σπαταλάς όλη σου την ώρα προσπαθώντας, τότε το μόνο που πράττεις είναι να προσπαθείς. Γιαυτό μην προσπαθείς. Πράξε
(“If you spend all your time trying, then all you’re doing is trying. So don’t try. Just do”).
 
enallaktikidrasi
Έλλη Βασιλάκη

ΤΑΣΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: Η Ανάπτυξη οι όροι και οι προϋποθέσεις στην πράξη

enimerosipeloponnisou

Τάσος Λάμπρου: Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμ. Ερμιονίδας
Τις προηγούμενες ημέρες ενημερωθήκαμε από τον ημερήσιο Αθηναϊκό και Τοπικό τύπο ότι η επένδυση kilada hills έχει ενταχθεί ως στρατηγική επένδυση σε καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (fast track) και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις από την ΔΕΣΕ (Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων).
Με την εξέλιξη αυτή δικαιώθηκαν οι θέσεις της Δημοτικής μας Παράταξης, που τα έτη 2005-2006 κατά την φάση της αγοράς της γης είχε στηρίξει συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο.
Στις συνεδριάσεις του τότε Δήμου Κρανιδίου είχε επισημανθεί από τον Δήμαρχο κ. Δ. Καμιζή ότι: «αυτή η τουριστική επένδυση και οι μονάδες του golf, που την συνοδεύουν, θα τοποθετήσει την Ερμιονίδα στον Παγκόσμιο Τουριστικό Χάρτη και ο τόπος μας θα αποτελέσει έναν ποιοτικό τουριστικό προορισμό».
Για αυτές τις θέσεις, όπως διατυπώθηκαν στη σχετική απόφαση του τότε Δ.Σ του Δήμου Κρανιδίου, η Δημοτική Παράταξη του κ. Σφυρή μειοψήφησε και πολλά μέλη του Δ.Σ της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης απείχαν συνειδητά για να μην πάρουν θέση επί των συγκεκριμένων θεμάτων που είχαν τεθεί στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ.. Μάλιστα, όταν

Ανοιχτός Πλειοδοτικός Διαγωνισμός

για την εκμίσθωση του ακινήτου «Τουριστικό Περίπτερο Αμφιτρύων»

στην παραλία Αρβανιτιάς Ναυπλίου

 
Η ΕΤΑΔ εκμισθώνει το Τουριστικό Περίπτερο Αμφιτρύων στην παραλία Αρβανιτιάς Ναυπλίου, με προίκα τις μελέτες αποκατάστασης και την προέγκριση χρηματοδότησης του έργου από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Πελοποννήσου.

Παρατείνεται μέχρι την 24η Οκτωβρίου 2013 η προθεσμία διάθεσης του τεύχους της προκήρυξης του Ανοιχτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού, για την εκμίσθωση του ακινήτου «Τουριστικό Περίπτερο Αμφιτρύων» στην παραλία Αρβανιτιάς Ναυπλίου, για 30 έτη, ενώ οι φάκελοι προσφοράς θα υποβληθούν την 5η Νοεμβρίου 2013.

Το κτίριο που σήμερα παραμένει εγκαταλειμμένο βρίσκεται σε εντυπωσιακή θέση με αμφίπλευρη θέα προς τη θάλασσα και τον επιβλητικό βράχο της Ακροναυπλίας. Σκοπός της ΕΤΑΔ είναι η ανακαίνιση, η αναβάθμιση και η εκ νέου λειτουργία του κτιρίου ως εστιατόριο και cafe-bar.

Η ΕΤΑΔ μάλιστα έχει προχωρήσει στη διαδικασία εκπόνησης και αδειοδότησης των σχετικών μελετών και στην υποβολή φακέλου πρότασης για τη χρηματοδότηση του έργου στο Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Πελοποννήσου στα πλαίσια της πρωτοβουλίας JESSICA. Ήδη έχει προεγκριθεί η επιλεξιμότητα του έργου και υπολείπεται η κρίση επιλεξιμότητας του Αναδόχου, η οποία θα λάβει χώρα εφόσον πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας και εφόσον αυτός επιθυμεί τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, χωρίς αυτό να συνεπάγεται οποιαδήποτε υποχρέωση της ΕΤΑΔ.

Υπενθυμίζεται ότι, το τεύχος της προκήρυξης διατίθεται από τα γραφεία της ΕΤΑΔ (Βουλής 7, 7ος όροφος, γραφείο 702) και ώρες 09:00 - 15:00, έναντι ποσού 100€, το οποίο θα κατατίθεται στο Ταμείο της εταιρείας (γρ. 210).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Δ. Καρακατσάνη στα τηλέφωνα  2103339697  και  2103339703 .


argolikes

Έλλη Βασιλάκη

... κι ο ψωριάρης χώρια!

Κλείνουν τα σύνορα
για Έλληνες που αναζητούν εργασία
 

H Eυρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα της για τους Έλληνες που αναζητούν εργασία μετά από πρόταση Βρετανών, Ολλανδών και Σουηδών και τη σύμφωνη γνώμη των Γερμανών.
 
Τι ζητούν;
Να υπάρξουν σκληρότεροι νόμοι για την αντιμετώπιση και την ανάσχεση του ρεύματος της οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη από χώρες του Νότου, όπως η δοκιμαζόμενη Ελλάδα. Να μπει δηλαδή πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που θα μετακινούνται από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που αντιμετωπίζουν εντονότατο πρόβλημα ανεργίας.
 
Απειλούν μάλιστα όσες επιχειρήσεις τολμήσουν περαιτέρω «εισαγωγή» εργαζομένων από τις καθημαγμένες από την ανεργία ευρωπαϊκές περιοχές με ποινικές κυρώσεις.

Το μείζον αυτό θέμα προέκυψε πριν από λίγες ημέρες (στις αρχές Σεπτεμβρίου) όταν σε κλειστή σύσκεψη της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες το Κολέγιο Επιτρόπων ενημερώθηκε πως στις προθέσεις Ολλανδών, Βρετανών και Σουηδών ευρωβουλευτών είναι η κατάθεση πρότασης για την τοποθέτηση αριθμητικού περιορισμού στην απορρόφηση οικονομικών μεταναστών από χώρες της Ε.Ε., αλλά και για επιβολή ποινών σε όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε «εισαγωγές» εργαζομένων από χώρες που βρίσκονται σε κρίση είτε από τη Νότια Ευρώπη είτε από τα Βαλκάνια.

Το θέμα πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα η Ελληνίδα επίτροπος κυρία Μαρία Δαμανάκη ζητώντας τη διακοπή κάθε τέτοιου είδους συζήτησης. Παρ' όλα αυτά, τόσο η αρμόδια Σουηδή επίτροπος για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Σεσίλια Μάλμστρομ όσο και ομάδα υπουργών της Ε.Ε. από τις βόρειες χώρες φαίνεται να επιδιώκουν την αλλαγή ατζέντας και την εφαρμογή σκληρών τακτικών, αφού οι κυβερνήσεις τους πιέζονται από μεγάλο κύμα οικονομικών μεταναστών λόγω της κρίσης που πλήττει την Ε.Ε. - και δη χώρες όπως η δική μας, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Το οξύμωρο είναι πως η συγκεκριμένη Σουηδή επίτροπος συντονίζει τις δράσεις κατά της λαθρομετανάστευσης και στη χώρα μας, τοποθετώντας, όπως όλα δείχνουν, πλέον την Ελλάδα στην ίδια μοίρα με τα υπανάπτυκτα κράτη που στέλνουν λαθρομετανάστες στα σύνορά μας.

Αιτία για την κινητοποίηση που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες -και η οποία αναμένεται να κλιμακωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και πριν να μπει το 2014- είναι το γεγονός πως από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους αίρονται και οι τελευταίοι περιορισμοί στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.
 

Πηγή:  iefimerida.gr

Έλλη Βασιλάκη

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

''Διοργάνωση Σχολής Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ερμιόνης''

''Διοργάνωση Σχολής Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ερμιόνης''

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης (Ν.Ο.ΕΡ.) ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης.

Η 5η σχολή Ανοιχτής Θάλασσας «ανοίγει πανιά», στις 02-11-2013 και θα διαρκέσει έως τις 24-11-2013.
Η σχολή περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα μάθησης, εκπαίδευσης και εξάσκησης, που διδάσκονται από τον έμπειρο και καταξιωμένο εκπαιδευτή, κύριο Σπύρο Κανάρη.
Τα θεωρητικά μαθήματα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.ΕΡ. κάθε Παρασκευή και Σάββατο απόγευμα. Η πρακτική εξάσκηση με το σκάφος γίνεται , κάθε Σάββατο και Κυριακή .

Οι εκπαιδευόμενοι εξοικειώνονται με την ιστιοπλοΐα και τις αρχές της, γνωρίζουν τα σκάφη ανοιχτής θάλασσας, τις αρχές χειρισμού και αγκυροβολίας εντός και εκτός λιμανιών, τη χρήση των πανιών, βασικές γνώσεις μετεωρολογίας, βασικές γνώσεις μηχανικής, ώστε να μπορούν αποκτώντας και την κατάλληλη εμπειρία, να μανουβράρουν ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος ανοιχτής θάλασσας.........
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους απόφοιτους δίπλωμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής θάλασσας διεθνώς αναγνωρισμένο.
Το δίπλωμα που παίρνουν όσοι παρακολουθήσουν με επιτυχία τη σειρά μαθημάτων και προπονήσεων δίνει το δικαίωμα πλόων και κυβέρνησης ιστιοφόρων ανοιχτής θάλασσας, καθώς και ενοικίασης, σε περίπτωση που κάποιος το επιθυμεί.

Τα θεωρητικά μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν δωρεάν και οι απόφοιτοι των προηγουμένων σχολών της ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.ΕΡ., που θέλουν να φρεσκάρουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την Ανοιχτή Θάλασσα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες από την Γραμματεία του Ομίλου στο τηλέφωνο  6977092121  ή στο e-mail: noermionis@gmail.com

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει...

όπου φτωχός κι η μοίρα του...

Ουγγρικός νόμος ποινικοποιεί τη φτώχεια!



Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας υιοθέτησε χθες το βράδυ ένα νέο νόμο ο οποίος επιτρέπει στις τοπικές αρχές να καθορίζουν ζώνες απαγορευμένες για τους άστεγους και να καταστρέφουν τα αυτοσχέδια καταλύματά τους.
Με την υπερψήφιση ενός νομοσχεδίου που καταγγέλλεται ότι ποινικοποιεί τη φτώχεια, προωθείται σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου η προστασία «της δημόσιας τάξης, της ασφάλειας, της υγείας και των πολιτιστικών αξιών».
Οι παραβάτες που θα πιάνονται κυρίως τουριστικές περιοχές θα καταδικάζονται σε κοινωφελή εργασία, πρόστιμα, ακόμη και φυλάκιση.
«Είναι ένα πρόβλημα κοινωνικό, όχι ποινικό», δήλωσε η Τέσα Ουντβαρέλι της οργάνωσης «Η πόλη ανήκει σε όλους».
«Οι αρχές θα έπρεπε να βοηθούν τους άστεγους, να τους βρίσκουν εργασία και αξιοπρεπή καταλύματα, όχι να τους τιμωρούν», πρόσθεσε.

Πηγή: newmoney.gr
Έλλη Βασιλάκη 

το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας

Ξεκίνησε 


Ξεκίνησε χθες το μεγάλο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για το μακρινό Σότσι.
Σε μια σεμνή τελετή, απόλυτα συνυφασμένη με το Ολυμπιακό ιδεώδες, πραγματοποιήθηκε στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας η Αφή της Φλόγας για τους 22ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «ΣΟΤΣΙ 2014».
Η φλόγα, από τα χέρια της Πρωθιέρειας Ινούς Μενεγάκη μεταλαμπαδεύτηκε στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, τον πρωταθλητή της χιονοδρομίας Γιάννη Αντωνίου, που έτρεξε μέσα στο Στάδιο για να παραδώσει το ιερό φως στο δεύτερο Λαμπαδηδρόμο, το Ρώσο Αλεξάντερ Οβέτσκιν.
Την Τελετή Αφής, που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, παρακολούθησαν περίπου 2000 θεατές ενώ παρών στην εκδήλωση, ήταν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.
 
Η τελετή ξεκίνησε με δεκάδες μαθητές σχολείων της Αρχαίας Ολυμπίας και του Πελόπιου να σχηματίζουν τους πέντε Ολυμπιακούς Κύκλους, ενώ στη συνέχεια η χορωδία του ΟΤΕ τραγούδησε τον Ολυμπιακό, τον Ρωσικό και τον εθνικό μας ύμνο.
Μετά την αφή της Φλόγας στο Ναό της Ήρας, ακολούθησε στο Αρχαίο Στάδιο το χορευτικό με τις Ιέρειες, που εμπνεύστηκε η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου.

Την κυβέρνηση στην Τελετή Αφής εκπροσώπησε, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ενώ την παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, τα μέλη της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου, Βιτάλι Σμιρνόφ, Αλεξάντερ Ζούκοφ, Σαμίλ Τάρπισεφ, Άλεξ Γκίλαντι.
Από την Ηλεία παρόντες ήταν οι βουλευτές του νομού, ο

«Ηλιόσποροι»

Βραβεύτηκε το ελληνικό ντοκιμαντέρ


Σε Φεστιβάλ στο Παλέρμο της Ιταλίας


n


    
 








Το ντοκιμαντέρ «Ηλιόσποροι»,
σε σκηνοθεσία Αντώνη Τολάκη,
απέσπασε το βραβείο καλύτερου Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ
στο International Mediterranean Doc Festival Sole Luna,
στο Παλέρμο της Ιταλίας.

Η ταινία έχει ήδη συμμετάσχει στο 27th Parnu International Documentary Film Festival στην Εσθονία και διαγωνίζεται, επίσης, στο 26th International Documentary Film Festival και στο 2nd Ionian International Digital Festival.
Σύνοψη της ταινίας:
Μια παρέα παιδιών ζει στο δρόμο.
Ανάμεσα τους ο Σαΐντ, ένα δωδεκάχρονο αγόρι που εργάζεται όλη την ημέρα πουλώντας ηλιόσπορους στα πάρκα και τις πλατείες της Αθήνας.
Στα όρια της απόλυτης φτώχειας, αναζητώντας φαγητό στα

ΕΣΠΑ

τα επαγγέλματα που επιδοτεί «χρυσά» για εξαγωγές 

Χρηματοδοτικές ενισχύσεις για περίπου 120 επιχειρηματικές δραστηριότητες φέρνει νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μέσω του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να επιδοτηθούν οι εξαγωγές.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ» είναι 30 εκατ. ευρώ και τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται από 30% έως και 55% για δαπάνες ύψους από 20.000 έως 200.000 ευρώ, αναφέρει η Ημερησία, η οποία επισημαίνει πως οι υψηλότερες επιδοτήσεις δίνονται στις μικρές και τις μεσαίες, και οι χαμηλότερες στις μεγάλες επιχειρήσεις.
προϋποθέσεις για τα επαγγέλματα που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα:

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Δημήτρης Καμιζής: Ας δώσουμε εμείς οι παλαιοί, την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους

Την ανάγκη για την στήριξη και  την προώθηση, νέων πολιτικών δυνάμεων στην Ερμιονίδα,  περισσότερο από ποτέ άλλοτε, υποστήριξε μέσα από τις ακόλουθες δηλώσεις  του,  ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμιζής, στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου»
 Ο κ. Καμιζής κατά την διάρκεια τηλεφωνικής μας συνομιλίας, επιχαίρει την διαφαινόμενη κίνηση, νέων πολιτικών  σχημάτων, προκειμένου να συμμετάσχουν, στα «κοινά» της Ερμιονίδας, ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε, την υποχρέωση που έχει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της περιοχής, για συστράτευση σε μια κοινή πορεία  συνεννόησης, για το καλό του τόπου, λόγω των αρνητικών οικονομικό- κοινωνικών συνθηκών, που σταδιακά κλιμακώνονται…
Έχω δηλώσει κατ΄ επανάληψη, πως θα πρέπει και νεότεροι άνθρωποι, να συμμετέχουν στα πολιτικά δρώμενα της Ερμιονίδας. Είναι θετικό να προωθηθούν και να τους δώσουμε την δυνατότητα, να  προσφέρουν ... Εμείς οι παλαιότεροι να τους στηρίξουμε..Δεν βλέπετε τι γίνεται στην πολιτική ζωή της Ελλάδας; Που πάμε; σε εμφύλιο πάμε; Και εμείς εδώ στην Ερμιονίδα, να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε; Θα έπρεπε να ανανεώνεται, κάθε οκτώ χρόνια η θητεία  στους υπουργούς, στους βουλευτές και στους Δημάρχους… Θα είχαμε αποφύγει, πάρα πολλά πράγματα…
Είναι ενθαρρυντικό, ότι κάποιοι τολμούν… Ο Τάσος Τόκας, είναι πολύ καλό παιδί … Ανήκει στον αριστερό χώρο και  δεν έχει ασχοληθεί ξανά, με τα κοινά …Και ο κ. Γεωργόπουλος είναι καλό στοιχείο και από όσα γνωρίζω, θέλει να ασχοληθεί,  έχει  και μια μικρή, πολιτική εμπειρία… Ο κ. Λάμπρου επίσης, αν και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, οι διεργασίες στην δική μας παράταξη και δεν ξέρω ακόμη, τι θα προκύψει, έχω όμως, την ηθική και πολιτική υποχρέωση, να στηρίξω τον όποιο  υποψήφιο  μας… Ας επιτρέψουμε όμως, εμείς οι παλαιοί και σε καινούριες δυνάμεις, να ενδιαφερθούνε, για τον τόπο μας… Εγώ είμαι «Ρεπουλικός», ως το κόκαλο, και θα χρησιμοποιήσω κάτι που έχει πει: «Όταν έρχονται εθνικές συμφορές (και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και στο μικρό μας τόπο αυτό), και  η Χώρα κυβερνάται από τυράννους, την ευθύνη την έχουν οι τύραννοι… Όταν κυβερνάται από Κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες και καθεστώτα,  την ευθύνη έχουν οι λαοί… Αυτός είναι ο Κριτής, που δίνει την δυνατότητα στους λεγόμενους «Άρχοντες», να ασκήσουν  εξουσία»…enimerosipeloponnisou

Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας - Τι θα ισχύει

ΑΠΟ ΤΟ 2014

Αλλάζουν και πάλι τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας από την 01/01/2014 και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο για τους ανέργους να το λάβουν από τον ΟΑΕΔ.
Συγκεκριμένα, ακόμη λιγότεροι άνεργοι θα μπορούν να λάβουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ αφού προβλέπετε εκ νέου αλλαγή στα κριτήρια χορήγησης όπως προβλέπει ο νόμος.
Το 2013 είχε θεσπιστεί ένας περιορισμός που άφηνε ανέργους χωρίς το επίδομα ανεργίας αφού εάν ένας άνεργος είχε 450 ημέρες επιδότησης την τελευταία τετραετία δεν μπορούσε να λάβει το βοήθημα .
Ποιος νέος περιορισμός θα ισχύει από το 2014 για να πάρει κάποιος άνεργος το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με το νέο κριτήριο που αρχίζει να ισχύει από 1.1.2014, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400. Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των 400 ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται

Πρόγραμμα 10.000 θέσεων. Πώς θα κάνετε αίτηση για να προσληφθείτε στο Δήμο

Ξεκινά το πρώτο από τα τέσσερα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για την πρόσληψη 10.000 εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων, σε Δήμους.
Πρόκειται για άνεργους υποχρεωτικής εκπαίδευσης, γενικών καθηκόντων, που θα προσληφθούν για την απασχόληση πέντε μηνών, σε Δήμους.
Η προθεσμία υποβολής αίτησης για το συγκεκριμένο πρόγραμμα λήγει στις 11-10-2013 στις 12.00 το μεσημέρι.
Οι αιτήσεις γίνονται
μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των Κ.Ε.Π., στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις