Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Βασικές αρχές και θέσεις της κίνησης

Βασικές αρχές και θέσεις της κίνησης                

Ιανουάριος 2014
Οι βασικές αρχές της κίνησής μας έχουν αναφερθεί στην ιδρυτική διακήρυξη.
Αυτές διέπουν ως σήμερα την λειτουργία της, θα συνεχίσουν να είναι πάντα η προμετωπίδα και ο οδηγός στις αποφάσεις και την δράση μας.
Οι βασικές θέσεις πάνω στα διάφορα ζητήματα που αφορούν το Δήμο Ερμιονίδας και την περιοχή μας  γενικότερα πηγάζουν από τις αρχές μας και στοχεύουν πάντα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών και στην προστασία του περιβάλλοντος, ως δύο παραμέτρους βαθιά συνδεδεμένες μεταξύ τους.
Η δημοτική μας κίνηση δεν έχει στόχο η σκοπό μόνο την αφύπνιση συνειδήσεων, την ευαισθητοποίηση πολιτών, την προώθηση συγκεκριμένων ιδεών, πολιτικών και μέτρων αλλά μαζί με τα παραπάνω: με την δράση της και την ενεργή παρουσία της  να κερδίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών.

Αυτή η εμπιστοσύνη να εκφραστεί στις δημοτικές εκλογές του Μαίου 2014 όπου η Ριζοσπαστική Κίνηση Ερμιονίδας Συμμετοχή θα ζητήσει από τους πολίτες της Ερμιονίδας να της εμπιστευτούν την Διοίκηση του Δήμου, για ν’ αλλάξει ριζικά ο τρόπος διοίκησης του, η αποτελεσματικότητα του.                       
Και μέσα απ’ αυτήν ν΄ αλλάξει προς το καλύτερο η πορεία του τόπου μας.
Γνωρίζουμε πολύ καλά το πολιτικό πεδίο σήμερα στην χώρα μας ,τις οδυνηρές συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής των μνημονίων για την κοινωνία και την περιφέρεια, για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Είμαστε όμως αποφασισμένοι να δώσουμε την μάχη μαζί με
σας για να ανατραπεί αυτή η καταστροφική πορεία.

Η κίνησή μας είναι «ριζοσπαστική» γιατί ήδη σπάει τις ρίζες, στην αρχηγοκεντρική λογική, στην νοοτροπία την παραγοντική, στην πρακτική ενός κλειστού συστήματος εξουσίας, που αποφασίζει
χωρίς τους πολίτες, στ’ όνομά τους και για λογαριασμό τους

Μέσα από ένα, όχι εύκολο είναι αλήθεια, δρόμο ενίσχυσης της συμμετοχικής διαδικασίας, σήμερα στην κίνηση μας, αύριο παντού, με την συμμετοχή των πολιτών σ’ όλα τα χωριά με λαϊκές συνελεύσεις και όποιον άλλο πρόσφορο τρόπο, ο αποκομμένος σήμερα πολίτης από τον Καλλικρατικό Δήμο να μπορεί όχι μόνο να προτείνει αλλά σε όσο πιο μεγάλο εύρος γίνεται, να συναποφασίζει κιόλας.

Η εποχή των προσωποπαγών σχημάτων, των κλειστών αποφάσεων πίσω από κουρτίνες τελείωσε.

Τόσο για μας που ποτέ δεν την αποδεχτήκαμε αλλά κυρίως γι’ αυτούς που πιστά την υπηρέτησαν.

Η πιο βασική μας αρχή σ’ αυτή την πορεία είναι η λειτουργία ενός Δήμου ανοικτού στους πολίτες.

Με διαφάνεια σ’ όλα τα επίπεδα, χωρίς στεγανά, χωρίς σκοπιμότητες και παραγοντικά συμφέροντα.

Σ’ αυτήν την πορεία θα μετασχηματίσουμε την Δημοτική Αρχή σε μια πραγματικά αποκεντρωμένη εξουσία με λαϊκή συμμετοχή.   

 Με βάση τις παραπάνω θεμελιακές αξίες, αρχές και κατευθύνσεις καταθέτουμε τις βασικές θέσεις της κίνησης  μας για ενημέρωση, για διάλογο, για εμπλουτισμό, έτσι ώστε μέσα από την συλλογικότητα αυτή να βγούμε όλοι πιο οπλισμένοι, πιο καλά προετοιμασμένοι, πιο πλούσιοι σε γνώσεις και ιδέες για να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο μέσα από την Δημοτική αρχή την κοινωνία της Ερμιονιδας

                                                   2

Αυτοδιοικητική λειτουργία Δήμου- Τοπικών Κοινοτήτων

-Πλήρης διαφάνεια σε όλες τις λειτουργίες. Ρήξη με κάθε παραγοντισμό ή ευνοιοκρατία.

-Δημοτικά και τοπικά Συμβούλια με λαϊκή συμμετοχή.

-Καθιέρωση της συμμετοχής των πολιτών στην πράξη. Εφαρμογή θεσμού τοπικών δημοψηφισμάτων και καθιέρωση πραγματικών λαϊκών συνελεύσεων, σε τακτική χρονική βάση ή για σοβαρά θέματα όπου κρίνεται απαραίτητο.

-Δημοσιοποίηση άμεσα των αποφάσεων (πέρα από τη Διαύγεια, όπου δεν έχουν όλοι πρόσβαση) με έντυπο τρόπο για ενημέρωση των πολιτών.

-Δυνατότητα έκφρασης των φορέων της περιοχής για θέματα που
τους αφορούν ή ενδιαφέρονται, τόσο με πραγματική λειτουργία επιτροπής διαβούλευσης όσο και με άμεση συνεργασία μαζί τους.

Η συνεργασία να επεκτείνεται και με ευρύτερους φορείς(π.χ. επιστημονικούς) με στόχο την προστασία της φυσιογνωμίας της περιοχής, χωρίς να αγνοείται η ανάγκη για ισόρροπη ανά τομέα  οικονομίας ανάπτυξη.

-Αξιοποίηση στο μεγαλύτερο βαθμό του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου.

-Συνεργασία με όμορους Δήμους και περιφέρεια, όπου χρειάζεται να γίνει αυτό.

-Η στάση του Δήμου απέναντι στην κεντρική εξουσία θα είναι διεκδικητική-αγωνιστική.Η αντίθεσή μας στην καταστροφική μνημονιακή πολιτική, όσο αυτή υπάρχει και εφαρμόζεται, θα είναι σταθερή. Η αντίθεσή μας και αντίδρασή μας απέναντι
στις συνέπειες, που έχει για τους πολίτες και τον τόπο αυτή η συνεχής υποβάθμιση, είναι και πριν αλλά θα είναι και μετά τις εκλογές το ίδιο έντονη.



 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ

-Νερό

Θεωρούμε το ζήτημα των υδάτινων πόρων ζήτημα ζωής για την Ερμιονίδα. Η ύπαρξη ζωής και η μη ερημοποίηση του τόπου μας τις επόμενες δεκαετίες έχει άμεση σχέση με τον τρόπο που οι τοπικές αρχές ,η πολιτεία αλλά και η κοινωνία μας-όλοι οι πολίτες-αντιμετωπίζουν το θέμα της ύπαρξης και διαχείρισης των υδάτινων πόρων στην περιοχή μας.

Είναι το κορυφαίο θέμα!

Από τη λύση του και την προοπτική του εξαρτώνται η ύπαρξη των οικισμών μας, η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, η παραθεριστική κατοικία, η τουριστική ανάπτυξη, ακόμα και η ίδια η οικολογία (χλωρίδα – πανίδα) της  Ερμιονίδας.

Η αντιμετώπιση του θέματος αυτού απ’ όλους μας και από την πολιτεία, για τη διάθεση οικονομικών πόρων, πρέπει να είναι όπως «ο ασθενής στην εντατική», ως ζήτημα ζωής και όχι απλά καλύτερης ποιότητας ζωής.

Ξεκινάμε από την βασική μας θέση ότι «το νερό είναι αγαθό εν ανεπαρκεία, είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο η χρήση του και όλοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης σ’ αυτό»

-Πόσιμο νερό σ’ όλα τα σπίτια των οικισμών της Ερμιονίδας. Δωρεάν ορισμένη ποσότητα σε κάποιες ευπαθείς κοινωνικά-οικονομικά ομάδες και τιμολογιακή πολιτική με φθηνό νερό για τα σπίτια.

-Σύγχρονα δίκτυα σωληνώσεων σ’ όλους τους οικισμούς χωρίς ύπαρξη υλικών που είναι αιτία πρόκλησης σοβαρών ασθενειών.

-Ορθολογική χρήση και προστασία υδροφόρου ορίζοντα. Όχι σπατάλη νερού από ζημιές δικτύου.

Ενημέρωση πολιτών για τρόπους άρδευσης οικονομικούς-αποδοτικούς(π.χ. ώρες, μέθοδος) αλλά και έλεγχοι σ’ αυτό.

-Αξιοποίηση-συνδυασμένα-των τεσσάρων(4)δυνατών τρόπων ύδρευσης-άρδευσης της Ερμιονίδας (εξαιρείται από το παρόν η μεταφορά με πλοία)

α) Υπόγεια ύδατα, μέσω γεωτρήσεων

β) Μεταφορά νερού από τον Ανάβαλο, με υλοποίηση του έργου μεταφοράς. Παράλληλα σχεδιασμός της διανομής του σ’ όλη την Ερμιονίδα, κάτι που δεν υπάρχει ως τώρα.

γ) Κατασκευή και αξιοποίηση μικρών (για εμπλουτισμό κυρίως)και μεγαλύτερων φραγμάτων-υδατοδεξαμενών, για να μη χάνονται εκατομμύρια κυβικά μέτρα ύδατος κάθε χρόνο. Κοστολόγηση και ένταξη αυτών σε υλοποιήσιμα προγράμματα.

δ) Αφαλάτωση-όχι ιδιωτική-συμπληρωματικά στα παραπάνω, με όρους και προϋποθέσεις που θα αναλυθούν σε ειδικό έντυπο για το νερό, το οποίο η κίνησή μας θα δημοσιοποιήσει πριν τις Δημοτικές Εκλογές του Μαϊου 2014.



-Αποχέτευση

Έχει άμεση σχέση με την ποιότητα των υδάτων του υδροφόρου ορίζοντα.

-Ολοκλήρωση και πλήρης λειτουργία των αποχετευτικών δικτύων για τα αστικά λύματα.

-Πλήρης και σταθερή λειτουργία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων(Βιολογικοί)

-Μακρόπνοο σχέδιο, μελέτη και επεξεργασία για λύση του θέματος και στα εκτός σχεδίου, για οριστικό σταμάτημα των μη στεγανών βόθρων που υπάρχουν.



ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ-ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

-Άμεση λύση, με απομάκρυνση της τοξικής βόμβας, των σωρευμένων σκουπιδιών σε δέματα και χύμα ,από τον Σταυρό Διδύμων.

Η τωρινή Δημοτική αρχή έχει υποχρέωση να παραδώσει τον χώρο καθαρό από δέματα και χύμα απορρίμματα, τουλάχιστον αυτό, διότι η περιβαλλοντική ζημιά έχει ήδη γίνει στο χώρο και στο υπέδαφος.

Η ευθύνη όσων συνετέλεσαν στο να γίνει αυτό το «έγκλημα» είναι μεγάλη, διότι ξεκίνησε χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό και συνεχίστηκε η δημιουργία υπερχωματερής χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψη οι συνέπειες. Αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος.

Η λύση δεν πρέπει να επιβαρύνει τους πολίτες της Ερμιονίδας οι οποίοι δεν έχουν την ευθύνη γι’ αυτό. Αυτή υπάρχει στις Δημοτικές αρχές.

- Παραγόμενα απορρίμματα

Ολοκληρωμένη διαχείριση με ανακύκλωση στην πηγή.

Ελαχιστοποίηση του όγκου των μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.

Η φιλοσοφία μας εστιάζει στο τετράπτυχο: διαλογή στην πηγή- κομποστοποίηση-επαναχρησιμοποίηση- πρόληψη.                       

Άμεσα ΕΚΠΑIΔΕΥΣΗ-ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ: σχολεία, επιχειρήσεις, νοικοκυριά, νέοι, όχι μια φορά και ευκαιριακά αλλά ως ζήτημα πρώτης γραμμής σε συνεχή βάση, μέχρι την επίτευξη των στόχων.

Αυτή είναι η πολιτική μας στόχευση που θα γίνει πράξη!

 Η παραγωγή όμως απορριμμάτων είναι καθημερινή και δεν γνωρίζει από αλλαγές στην δημοτική αρχή!

Από την πρώτη μέρα ανάληψης της δημοτικής αρχής θα υφίσταται πιεστικά ως κακή κληρονομιά, η παρούσα κατάσταση, γι’ αυτό θα κινηθούμε ταχύτατα για την λύση του προβλήματος.

Χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση των πολιτών της Ερμιονίδας.

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων- όπως και αυτό των υδάτινων πόρων- είναι κρίσιμο, 

 Καθοριστικό για την ποιότητα ζωής στην Ερμιονίδα γι’ αυτό θα εκδοθεί ειδικό έντυπο όπου θα υπάρχει πλήρης ανάλυση των προτάσεων μας.







ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

-Η προστασία της φύσης της περιοχής μας είναι προσταγή για μας. Είναι εντολή από τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να τους το παραδώσουμε όχι απλά ως έχει αλλά καλύτερο.

-Στην πρώτη γραμμή του  ενδιαφέροντος και της πρακτικής μας το σταμάτημα ενεργειών που αλλοιώνουν το περιβάλλον, που εμποδίζουν τους πολίτες να το χαρούν, όπως κλείσιμο ακτών. Συνεχής μέριμνα για να μπορούν οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες να έχουν πρόσβαση σ’όλες τις παραλίες, ακόμα και σε αυτές που σήμερα είναι απρόσιτες. Όχι μόνο να μην κλείσει καμία επιπλέον, αλλά ν’ αρχίσει η προσπάθεια ν’ ανοίξουν, να είναι προσβάσιμες και αυτές που «έκλεισαν» τα προηγούμενα χρόνια. Η συμμετοχή των πολιτών σ’ αυτήν την προσπάθεια είναι καθοριστική.

-Αποφασιστική παρουσία του Δήμου με λόγο που θα εκφράζει όλους τους πολίτες, σε πιθανές επιχειρηματικές επεμβάσεις μεγάλης κλίμακας, για την μη επιβάρυνση, άμεσα ή μελλοντικά, του περιβάλλοντός μας. Όποιο έργο, πρέπει να είναι ενσωματωμένο σ’ αυτό, να μην αλλοιώνει τη φυσιογνωμία της περιοχής, να μην έχει άμεσα ή μακροπρόθεσμα καμία βλαπτική επίδραση και να έχει την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας της Ερμιονίδας.



ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΥΠΟΔΟΜΕΣ

-Άμεση μελέτη από το Δήμο Ερμιονίδας για την συμβολή των  επί μέρους τομέων της οικονομίας στο παραγόμενο εισόδημα στην περιοχή. Η καταγραφή, αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης θα επηρεάσει τις προτεραιότητες σε αποφάσεις και έργα, καθώς επίσης θα αναδεικνύει και την φυσιογνωμία της περιοχής.

-Η πρωτογενής παραγωγή, ήτοι: Αγροτική(λάδι, ρόδι, κηπευτικά κλπ.),Κτηνοτροφική(αιγoπρόβατα, βοοειδή, χοίροι, είτε σε κρέας είτε σε γάλα, τυρί), Αλιευτική, είτε καταναλώνεται εδώ είτε προωθείται αλλού, πρέπει να υποβοηθηθεί.

Προβολή των προϊόντων εντός και εκτός Ελλάδας με κάθε πρόσφορο τρόπο (εκθέσεις, επιμελητήρια κλπ.).

Ενίσχυση πρωτοβουλιών για οργάνωση των παραγωγών-όπως με ομάδες παραγωγών.

Λειτουργία υποδομών, όπως τα σφαγεία στο Σταυρό Διδύμων, και άλλων υποδομών.

Διευκόλυνση της διακίνησης της παραγωγής από αξιόλογο, κύριο και αγροτικό οδικό δίκτυο, του οποίου η καλή συντήρηση και συνεχής βελτίωση, είναι κύριο μέλημα, ώστε σε συνδυασμό με Δημοτική συγκοινωνία να διευκολύνεται η μετακίνηση των πολιτών και η διακίνηση των αγαθών.

Η παραθεριστική κατοικία, που ήδη υπάρχει σε μεγάλο βαθμό, και ο τουρισμός, ο οποίος πρέπει να αναβαθμιστεί σε αρκετά ζητήματα(καταλύματα, πρόσβαση, ενδιαφέροντα και επισκέψεις) πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής στη δημιουργία εισοδήματος στην περιοχή.

-Οικιστική αναβάθμιση των υπαρχόντων πολεοδομικών ιστών στις σύγχρονες, σημερινές ανάγκες και απαιτήσεις.

-Προστασία και ήπια αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας(αφού αυτή καταγραφεί πλήρως πρώτα), αλλά και της δημόσιας που είναι στα όρια του Δήμου μας.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση δημόσιας γης  που προωθείται από το ΤΑΙΠΕΔ για εισπρακτικούς λόγους.

Όχι στη λογική μόνο του ιδιωτικού κέρδους, με το λιγότερο δυνατόν κόστος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή, δηλ. τσιμεντοποίηση ή δημιουργία νέων χωριών δίπλα στα υπάρχοντα. Αυτό ισχύει και για την έκταση της τ. ΔΕΠΟΣ στο Π. Χέλι, όπου η αξιοποίηση της έκτασης αυτής πρέπει να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Ερμιονίδας και της τοπικής κοινότητας.

Συνεχής μέριμνα για βελτίωση των υποδομών σ΄ όλη την έκταση του Δήμου Ερμιονίδας, εντός και εκτός οικισμών.

Αξιολόγηση αναγκών, καθορισμός προτεραιοτήτων και εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων και από προγράμματα για την πραγματοποίησή τους, ώστε να μη μένουν μόνο ως εξαγγελίες, όπως γίνεται ως τώρα.



ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ- ΥΓΕΙΑ- ΠΑΙΔΕΙΑ

-Βασική μας θέση: η στήριξη με κάθε δυνατό τρόπο των συμπολιτών μας που πλήττονται βάναυσα από την αντικοινωνική, εξοντωτική μνημονιακή πολιτική. Με τις δυνατότητες που έχει ο Δήμος, με δομές που θα θεσπιστούν, πέρα από την εθελοντική προσφορά (που είναι καλοδεχούμενη), να γίνει πράξη το «κανένας πολίτης μόνος του στην κρίση». Συνεργασία με άλλους Δήμους που έχουν ήδη δομές που λειτουργούν, όχι για μηχανιστική μεταφορά μοντέλου, αλλά για αξιοποίηση της εμπειρίας.

-Συνεχής προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση για ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου. Αντίσταση στην πολιτική ισοπέδωσης της πρωτοβάθμιας υγείας σε μια περιοχή μάλιστα η οποία και πολλούς επισκέπτες δέχεται και χρονικά βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από δημόσια νοσοκομεία.

-Πλήρης στήριξη και υλικοτεχνικά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ζητήματα όπως η καταλληλότητα αιθουσών και εγκαταστάσεων, η θέρμανση των αιθουσών, η μεταφορά μαθητών από απομακρυσμένα σημεία, είναι στην πρώτη γραμμή για μας. Η συνεργασία με τις εκπαιδευτικές αρχές για συνεχή εκπαίδευση των νέων για θέματα περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής, αγωγής ανακύκλωσης υλικών, κρίνεται απαραίτητη για το μέλλον του τόπου μας.



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ – ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

-Στήριξη με κάθε τρόπο και προβολή των ντόπιων, αυθεντικών πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, πνευματικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.                           

-Ενθάρρυνση στη νεολαία και προτροπή για συμμετοχή της σ’ αυτές τις δραστηριότητες, ανάδειξη μέσα από τη λειτουργία φυτωρίων.

-Ισότιμη μεταχείριση όλων των συλλόγων και ομάδων που έχουν δραστηριότητα, χωρίς διακρίσεις.

-Κατασκευή και λειτουργία μέσα στη θητεία αυτής της Δημοτικής Αρχής, 2014-2019, δύο σημαντικών χώρων:

 Α) Πολυχώρου για εκδηλώσεις καλλιτεχνικές, πνευματικές, επιστημονικές κ.α.

 Β) Κλειστού Αθλητικού Κέντρου.

Εδώ θα αξιοποιηθούν υπάρχουσες δωρεές (σε γη και χρήμα) και κάθε άλλη νόμιμη και θεμιτή πηγή υποστήριξης.

-Ενίσχυση – ανάπτυξη των βιβλιοθηκών και λαογραφικών στα χωριά του Δήμου μας, με προσπάθεια για μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αξιοποίησή τους.



   Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Οι παραπάνω αρχές και θέσεις δείχνουν την λογική μας.

Καθορίζουν την πολιτική μας φυσιογνωμία ως κίνηση, δείχνουν την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθούμε.

Υπάρχουν πολλά ακόμη θέματα για τα οποία στο πρόγραμμά μας, το οποίο θα είναι πιο αναλυτικό και με προτάσεις ανά χωριό, θα υπάρχει αναφορά.

Η κίνησή μας συζητάει μαζί σας, σε κάθε οικισμό, σε κάθε χώρο, ακούμε τη φωνή των πολιτών, είμαστε σε ανοικτή γραμμή με όλους όσους αγωνιούν για το μέλλον.

Δεσμευόμαστε με κατηγορηματικό τρόπο ότι θα αγωνιστούμε στο γενικότερο πολιτικό πεδίο, μέσα από τις ενώσεις της Τ.Α. και τους θεσμούς που υπάρχουν για να ανατραπεί αυτή η εξοντωτική μνημονιακή πολιτική. Η πολιτική που μαραζώνει την περιφέρεια, διαλύει την κοινωνία, στέλνει τη νεολαία μας στην μετανάστευση, μας πηγαίνει 60 χρόνια πίσω, σε εποχές που πιστεύαμε ότι είχαν περάσει.

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Ερμιονίδας – Συμμετοχή είναι εδώ για να προσπαθήσει ΜΑΖΙ ΣΑΣ με συνέπεια και στόχο νε πάει ο τόπος μας, η κοινωνία μας σε άλλη,  διαφορετική πορεία από τη σημερινή, πιο αισιόδοξη, πιο ανθρώπινη, γιατί το αξίζει.





                                                              ΓΙΑ ΤΗ ΡΙ.Κ.ΕΡ.Σ.



                                   Ο Επικεφαλής                               Η Εκτελεστική Γραμματεία

                        Κώστας Π. Λυμπερόπουλος