Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΩΝ

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρήςεκφράζει την πλήρη αντίθεση του με το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των Λιμενικών Αρχών που προωθεί η ηγεσία του ΥΝΑ και καταργεί τα Υπολιμεναρχεία του Πορτοχελίου και της Ερμιόνης και κλείνει  το Λιμενικό Σταθμό της Κοιλάδας.
 Η  κατάργηση των Λιμενικών Σταθμών αποδυναμώνει την  τουριστική περιοχή της Ερμιονίδας. Τη στιγμή που ήδη έχουν εγκριθεί οι κατασκευές 2 μαρίνων στην περιοχή , υπάρχουν 3 λιμάνια το καθένα με δικές του ιδιαιτερότητες και εξυπηρετήσεις για τον Σαρωνικό και τον Αργολικό κόλπο  και την εξυπηρέτηση των Σπετσών και της Υδράς αποδυναμώνεται και αποδιοργανώνεται κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής μας. 

Ήδη τα Λιμεναρχεία του Πορτοχελίου και της Ερμιόνης, καθώς και ο λιμενικός σταθμός της Κοιλάδας είναι αποδυναμωμένα με αδυναμίες είσπραξης εσόδων και ελέγχου των λιμενικών ζωνών, πόσο μάλλον με την κατάργηση τους”.
Επιπλέον, η περιοχή της Κοιλάδας υποβαθμίζεται με την οριστική κατάργηση του λιμενικού σταθμού παρότι η Κοιλάδα αποτελεί τον πυλώνα της αλιείας και βασικό οικονομικό τομέα που θρέφει τους κατοίκους της περιοχής.
 
Με την  κατάργηση των Λιμεναρχείων μπαίνει οριστικά η ταφόπλακα της περιοχής, μιάς και το κλείσιμο της Εφορίας, του ΙΚΑ, του Ταχυδρομείου και πολλών τραπεζών και άλλων υπηρεσιών  έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών, την βιωσιμότητα του εμπορικού κόσμου και των επιχειρήσεων, που είδη στην σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας θα επιταχυνθεί  μοιραία ο οικονομικό μαρασμό της περιοχής μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ